Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jako dezert po ohromném nášupu v Temném rytíři vcelku dostačující, ale kvůli kolísavým kvalitám jednotlivých příspěvků lehce frustrující. Dva skvosty se přesto našly: videoklipovité rychlovky In Darkness Dwells se svou těžce depresivní náladou v kanálovém stylu a Deadshot pyšnící se skvělou animací a odvazově zacílenou akcí. 3,5* ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Cože?A od tohodle mě málem odradilo zdejší hodnocení.?..pche..............DC svěřil(dočasně) svůj poklad do rukou japoncům a vznikl Batmanovský počin, který musí ocenit každý, kdo umí"číst"atmosféru...Gotham je zde opravdu temné, špinavé-kanálama a bočníma miniuličkama protkané město-secesně pokroucené, zamlžené, smrdící..v podzemí žijou kdysy lidské kreatůry žeroucí se navzájem, na vrcholcích mrakodrapů se nechutně bohatí pracháči topí ve vlastní marnivosti a někde mezi tím se policie snaží znovu si získat tvář a udělat z té díry trochu lepší díru pro život obyčejných lidí... Jde to lépe, protože někde tam ve stínu rozšklebených soch, na střechác a pod chodníkem se skrývá pomoc/nová a možná i poslední naděje=Batman=Ten je zde opravdu tím démonickým stínem, který vyskakuje z tmavých děr a mizí ve stovkách netopýřích křídel-Postava bez pevného tvaru jehož podoba a podstata se liší podle toho kdo je vypravěčem nebo pojítkem jednoho z příběhů které dohromady tvoří celek s hlavou a patou-Děti si pamatuju na robota či polodémona/ducha..policisté zase spolupracují s vyrýsovaným hrdinou..i samotný Bruce Wayne vidí Batmana jinak........... Děj je rozdělen do několika "samostatných"příběhů, které jsou ale řazeny chronologicky a dohromady tvoří vcelku ucelený pohled na práci Batmana z pohledu očanů Gothamu, policistů, zločinců i samotného Batmana............... Abych to zkrátil=Je to parádní film chytře doplňující Batmanovskou mythologii a kdo má rád japonskou animaci(jako já) a neurazí ho ani (chvilkový)nevšední/chlapecký vzhled Bruce-toho čeká parádní temná až mrazivá zábava :) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve stylu Animatrixu, neboli v několika krátkých animovaných filmech, se rozhodli v DC Comics prozkoumat rozličné stránky Batmanovy narušené osobnosti a natočili epizodický film přetékající akcí, superzáporáky, akcí, technickými udělátky, akcí, netopýry, a.... ne zas až tak moc akční to není. Na kvalitu většiny dílů Animatrixu animovaný Batman ani v těch nejlepších částech zdaleka nemá, ani animační techniky na tom nejsou tak dobře (a hlavně je animace ve všech částek víceméně tradiční, žádné experimentování se nekoná), ale jinak se jedná o velmi jednoduchou a příjemnou oddechovku, která zažrané fanoušky nadchne a zbytek neurazí. 7/10 ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Soubor krátkých povídek ze života jednoho nejmenovaného netopýra příjemně zaplácne čas, který zbývá do premiéry Temného Rytíře. Na netopýřího muže se zde nahlíží z úhlů, na které ve filmu nezbývá čas. Každá povídka je jiná, kvalitativně, příběhově (ačkoli na sebe mírně navazují) i animačně. Moji favorité: Working through the Pain, In Darkness Dwells a Field Test. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Vynikající temný animák. Opak Pixaru, ten mám moc rád, ale občas je potřeba něco, v čem teče krev a mluví se sprostě. Gotham Knight tohle nabídne a ještě přidá kvalitní animaci a přímočarý scénář. Kvalita jednotlivých povídek nijak výrazně nekolísá a všechny jsou zajímavé. Některé se i přímo vstahují k Batman začíná. A když už je jejich zapojení do Nolanovi verze menší, alespoň se zde setkáme s jeho postavami (Scarecrow, Gordon...). Celkově temná atmosféra je navíc opravdu osvěžující. Vše podbarvuje skvělá hudba, která je očividně hodně inspirovaná prací Danny Elfmana na Burtonových dvou Batmanech. Nějakého momentu, u kterého bych ani nemohl dýchat jsem se sice nedočkal, těch 70 minut ale uběhlo náramně rychle. Titulky TADY ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama