Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 496)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

No, tak za prvé, najlepším seriálom Breaking Bad v mojich očiach rozhodne nie je. Prvé dve série považujem za skrz na srkz priemerné, skutočne v nich až na niektoré časti nevidím nič extra. Treťou sériou sa však začínajú dávať veci do pohybu, postavy prechádzajú výraznejšími zmenami, dej naberá obrátky, čo vyvrcholí výbornou štvrtou a perfektnou piatou sezónou, ktorú som zmlsol jak nič. Plný počet určite dať nemôžem, to by sa prvé dve úvodné série nemohli nikdy natočiť, no bez nich by ale paradoxne vývoj hlavných postáv, najmä Walta a Jesseho, nebol tak značne v kontraste počiatok - záver. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

♪ "I don't like the drugs but the drugs like me." ♪  – aneb splnění amerického snu skrze periodickou tabulku prvků, rakovinu plic, disstrack na zdravotnictví v USA, kuřecí křidýlka, novomexickou muziku a komplexní studii charakteru/morálky jednoho bývalého učitele chemie. Bryan Cranston & Aaron Paul jako legendární (anti)hrdinové perníkového impéria v nejlepší kuchařské show v dějinách televizní tvorby o metamfetaminové jakosti 99,1%. Magnum opus Vince Gilligana, absolutní strop quality TV, a nezapomenutelnej cinefilní zážitek, kterej jednoduše nemá sebemenší obdoby. Nuff said. 💚💚💚💚 #jessewehavetocook! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Slibná premisa a její úžasné rozvinutí v intenzivní a "realisticky" působící drogový příběh Walta - člověka, skrz obrazovku dýchajícího, jehož charakterový vývoj by mohl být příkladem učebnicového filmového vyprávění. Od nesmělého učitele až po charismatického bosse podsvětí ("Say my name!")... Nemohu přestat žasnout nad tím, jak věrohodně a osobitě Waltovy "patálie" působí a jak se díky nim jeho charakter mění, aniž by cokoliv vypadalo jako vycucané z prstu a aniž by seriál sklouzával k zbytečné megalomanii - i když obrazovkou protékají miliony dolarů, zaměření seriálu nepřekračuje "skromný" rodinný kruh a prožívání jednotlivců. Moje zvláštní pochvala a uctivá poklona pak náleží páté sérii za Sopranovské vykreslení mafiánského prostředí. PS: Předposlední epizoda je umělecké dílo! 9/10 ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nikdy mi žiaden seriál nedal to, čo mi predložil Mr. White a to na hóódně vyblýskanom tácu.. Vyšpekulované twist odstavce v priebehu těch heartbeat epizód sa prostě nedajú popsat. Po dopozeraní všech sezón s nadupanými epizódami som mala pocit, že ten "blue crystal meth" požívam už dlhú dobu. Brilatná chemopračka schovaná pod obyčajným klobúkom. Dejte mi lidi, já to udělám. Jednoznačný break v histórii TV seriálov a pár ich teda nakučkaných.mám. Po tomto môže prísť už len vynikajúci seriál. U mňa sa ale aj ten veľmi rád schová pod Heisenbergov dáždnik (klobúk). Rešpekt a Poklona ! ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Seriál, u kterýho mě každá série bavila o chlup víc než ta předchozí (za vrchol považuju přelom čtvrté a páté). Strhlo mě to už na začátku, akorát sem se nervoval, jak se jim furt všechno kurvilo a říkal sem si, jestli do konce první série vydělaj aspon jeden dolar, pak už to ale rozjelo slušně. Musim se přiznat že sem to sledoval hlavně kvůli vedlejším postavám (nejradši sem měl Hanka z DEA a Mikea), Jesse a Walt už pak byli mega magoři co všechno zbytečně komplikovali a kurvili, ale kdo mě vytáčel opravdu byla Waltova manželka a scény s ní sem už pak občas musel proklikávat. Jinak super seriál, jeden z mála, kterej jsem dal komplet během pár týdnů. ()

Galerie (941)

Zajímavosti (296)

  • Pôvod mena Tuco Salamanca (Raymond Cruz) pramení zo slávneho westernu Dobrý, zlý a škaredý (1966). Tuco bol konkrétne ten "škaredý" a stvárnil ho Eli Wallach. Priezvisko Salamanca vychádza z rovnomenného mesta v Španielsku, blízko ktorého bol western natočený. (WalterIK7)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama