Reklama

Reklama

Obrázky Hollis Woodsové

(TV film)
  • USA Pictures of Hollis Woods

Obsahy(1)

Zdá se, že hledání náhradní rodiny pro malou Hollis asi nikdy neskončí, dokud nestráví léto uprostřed krásné přírody na chatě rodiny Reganových a nepozná dvě zvláštní, ale velmi milé starší dámy... Hollis Woodsová, kterou jako malou rodiče opustili, je pro sociální pracovníci Ednu Reillyovou skutečnou noční můrou. Od dvanácti let hledá místo v životě a putuje z jedné pěstounské rodiny do druhé. Z každé dosud utekla, a dokonce i když se dostane do rodiny, která jí toužila nabídnout ochranu a lásku, nedokáže najít klid a v obavě před vytvořením pouta znovu uteče. Nakonec je umístěna do péče laskavé a milé Josie Cahillové, učitelky výtvarných umění v důchodu. Ta rozpozná dívčin talent a začne její malířské umění rozvíjet. Hollis má konečně pocit, že našla vytoužený domov, situace se však zkomplikuje, když Josie začne trpět výpadky paměti, způsobenými Alzheimerovou chorobou. Hollis se poprvé v životě musí o někoho starat, poprvé má pocit zodpovědnosti a začíná chápat svou touhu po vlastní rodině, pocit sounáležitosti i váhu odpovědnosti za druhého. To jí znovu připomene život u Reganových, od nichž utekla a které skutečně milovala. V obavách, že ji agentura od Josie kvůli jejímu zdravotnímu stavu odloučí, rozhodne se dívka k dalšímu útěku. Josie však vezme s sebou a zamíří do Branches, kde mají letní domov Reganovi, po nichž se jí stýská. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vidím, že zase vybočujem z mainstreamu. Podľa mňa to bol film, ktorý dobre vystihuje pocity pri adopcii z pohľadu náhradnej rodiny aj dieťaťa. Po technickej stránke (scenár, herecké výkony) je to priemerný kus (čo na TV film v pohode stačí). Ale pre jeho ideu a jej prevedenie (proste ma dojal) mu dávam 100%. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

I když většinu postav tvoří spíše typy než skutečné charaktery a příběh je v mnoha ohledech snadno předvídatelný, výborná Sissy Spacek a zejména velmi přesvědčivá Jodelle Ferland udělaly z telvizního filmu nezapomenutelný zážitek. Dojemný, hluboce lidský příběh o dětském srdci, křehkosti naděje a bolesti ztráty, s několika mimořádně silnými scénami a několika drobnými lapsy, na nimiž človek bez námahy přimhouří oko. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama