Reklama

Reklama

Scrapbook

USA, 2000, 95 min

Obsahy(1)

Mladá dívka Clara je unesena sériovým vrahem Leonardem, který si o všech svých obětech dělá přesné záznamy do fotoalba spolu s popisky (scrapbook). Jakmile se svou obětí udělá několik fotografií a přidá i nějaké trofeje (vlasy, části oblečení), donutí ji, aby mu do jeho alba napsala vzkaz. Clara je mučena, bita, znásilňována a zamčena jako zvíře. Brzy pochopí, že aby měla šanci na útěk, musí skrze album donutit Leonarda, aby on poslouchal ji. (RetroMan)

(více)

Recenze (8)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ufff, tak taký humus ste už isto dlho nevideli. Psychopat unesie ženskú a čo s ňou stvára, to už uvidíte sami. Brutalita, zvrátenosť, nechutnosti, znásilňovanie :) Čiže horor je určený výlučne pre okrajové publikum (prípadne pre fanúšikov Srpskeho filmu). Je to aj celkom presvedčivo natočené, dokonca je film podľa skutočnej udalosti. Trochu mi len vadilo, že nevybrali krajšiu herečku, táto ma veľmi nezaujala. Zahrala to však výborne. Jednu hviezdičku strhávam za záver, ktorý sa mi zdal až príliš mierny na to, akými zverstvami film disponuje. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No tak já nevím. Asi jsem viděl jinej film. Po zdejších komentářích jsem čekal brutalitu alá Srpski film a tak jsem se na to taky patřičně těšil. Ale tohle tomu nesahá ani po kotníky. Navíc vůbec nechápu přirovnání právě k tomuto filmu. Mě to zas tak brutální a nechutný nepřipadalo. Více méně jde především o znásilňování a ( spoiler ) 3 krát noha. Kdo viděl pochopí. Není tu prostě nic co by nebylo už jinde. Samozřejmě že pro normální diváky to bude nekoukatelná zvrhlost, ale ti co už mají něco nakoukáno to nemůže ničím překvapit. Navíc jsem asi jedinej kterýmu se líbil konec, kterej mi tak trochu navodil úsměv na tváři. Za kouknutí to určitě stojí ale nějakou extrémní brutalitu a násilí za tím nehledejte - platí pro diváky extrémních filmů. ()

Campbell odpad!

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavej na tenhle film, přišel mi sympatický a správně syrový. Ale bohužel film je to prostě špatný a až po shlídnutí jsem zjistil že to režíroval režisér I piss on your grave. Tohle dopadlo úplně stejně. Amatérský což by nevadilo, ale to že tu čumím 5 minut na ženskou jak se snaží vykouřit ptáka a u toho brečí mi přijde jako naprostá idiocie. Hlavně ty postavy byly taky dost retardovaný a nechápal jsem co se děje. Film je děsně dlouhý a prostě nezajímavý. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

TORTURE NIGHTMARE!!!!. V žiadnom prípade nedoporučujem slabším povahám ! Táto nehanebná snímka obsahuje všetko ľudské násilné zlo aké si len chorá myseľ dokáže predstaviť. Maniak si pre seba unesie jedno mladé dievča. Tá sa počas hodiny a pól stáva terčom jeho úchylných sexuálnych deviácií. Ponižovanie je tu znázornené v tých najrealistickejších formách. Týranie a mučenie je tu predvádzané v plnom obraze. Pri miestach kde by sa kamera mala otočiť, pretože ubližovanie už zasahuje priďaleko, sníma doslova detail. Herečka si za tento úchvatný výkon zasluhuje viac než len pochvalu, po tejto snímke musela navštevovať minimálne psychiatra.. Väčšiu autentickosť mi dodávala aj verzia s ktorej som to videl. Neviem či je to naschvál ale ja som mal možnosť vidieť VHS-rip... v takej kvalite to bolo inferno na zemi. Takisto aj zvuk a soundtrack zneli akoby ich práve vyvrhlo samotné peklo. Jediné čo mohlo byť o niečo lepšie bol samotný záver. Na pomstu to bolo trocha slabšie, samozrejme v kontraste s celou touto odpudivou snímkou, pretože aj to bolo dosť morbídne. Pri tomto filme existujú iba 2 hodnotenia .Chorý rozum dá ***** a zdravý rozum ODPAD!.. asi nie som veľmi zdravý keďže sa mi to páčilo. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Je az tazke uverit tomu,ze je to natocene podla skutocnej udalosti,lebo to,co si musela v realnom zivote prezit tato zena,to si len tazko predstavit,psychicka a fyzicka trauma az do smrti,herecky vykon oboch predstavitelov je fakt na pohladanie,aj ked je to amaterske,posobi to velmi realne,samozrejme pre slabsie povahy to neodporucam,lebo su tam zobrazovane veci,na ktore sa tazko pozera,drsne,spinave,smutne,brutalne,bolestive a tak dalej,cloveku sa to pacit nemoze,ale z filmoveho hladiska to hodnotim pozitivne,no ten zaver bol podla mna chu*ovina,lebo po tom vsetkom,co jej urobil by z neho neostal ani mastny flak...:-) ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Špatně natočený film plný amatérismu a nepovedených scén.Horor jak se píše to není v žádném případě.Pokud je tento film natočený podle skutečné události,tak si vzal režisér velké sousto,které nezvládl a celý projekt hodil do šmelcu. ()

RetroMan

všechny recenze uživatele

Scrapbook, podobně jako Srpski film, nedokážu ohodnotit. Tento nezávislý horror šokuje mučením, ponižováním, explicitními sexuálními scénami. Film je amatérsky natočený, jedná se o první snímek tohoto produkčního týmu v čele se svou ústřední herečkou. Přečtěte si rozhovor s ní http://www.obscurehorror.com/emilyhaackinterview.html.. U těchto filmů a jemu podobných se ptám, jestli budou mít hlavní protagonisté připravenou korektní odpověď pro své potomky a nejbližší okolí. Film je natočen podle skutečných událostí. Scrapbook balancuje na hranici brutálního SM porna. ()

Sukuba odpad!

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto na dva pokusy, poprvé jsem totiž v půlce usnula. Je to strašná blbost s nesympatickými (ne)herci. ()

Reklama

Reklama