Reklama

Reklama

Strawberry Spring

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 2001, 8 min

Hrají:

Eric Stanze

Obsahy(1)

Autoři snímku se nechali inspirovat krátkou povídkou Stephena Kinga. Pojednává o podivných vraždách studentů, které nedokáže policie vyřešit. Záhadný vrah totiž vždy rychle udeří a vzápětí opět beze stopy zmizí. Toto všechno fascinuje našeho hrdinu, který je ve středu dění a i on samotný je obestřen mlžným oparem tajemství. (SOLOM.)

(více)

Recenze (3)

novoten 

všechny recenze uživatele

Obdivuji zvyk Stephena Kinga, kdy nechává mladé filmaře adaptovat jeho povídky za poplatek pouhého jednoho dolaru. Bohužel to má za následek podobné přešlapy jako je právě případ Jahodového jara. V krátké povídce na mě zmiňované období dýchalo chladem, teplem, mlhou, příslibem tajemna, napětí i naděje. Uznávám, že taková kombinace se na plátno převádí těžce, autor si ale podobné komplikace odpustil a všechno zalil neprůhlednou hustou mlhou, ze které ke mně nejen vizuálně nemluví vůbec nic. A obávaný Pérák Jack už vůbec ne. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Povídku jsem četl a tenhle kraťas má podle mě hodně dobrou atmosféru (ne sice tak dobrou, jako Kingova povídka, přece jenom v té době byl King ještě opravdu Král) a i vypravěčův hlas se mi zdál dobře vybraný, ale celé to dojíždí na až zbytečně krátkou stopáž... Povídka převedena opravdu věrně, ale v tomto případě to filmu spíše uškodilo... Docela dobře si dokážu představit 30 minutový kraťas... Nebo i celovečerák... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu jsem nečetl a proto nemůžu srovnávat do jaké míry se jí tvůrcům podařilo přenést na filmové plátno. Vlažné tempo příběhu však na mě působilo poněkud rozpačitě, protože hlas vypravěče ve mně moc pocitů nerozdmýchal. Do toho všeho ještě ne moc kvalitní obraz a tak jediné co alespoň trochu vzbudilo můj zájem, byly záblesky scén, kdy se vrah pustil do díla. Ani to však nestačilo k tomu, abych dal víc jak průměrných 50%. ()

Reklama

Reklama