Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Život sa mení rýchlo. Blesk udrie a v sekunde všetko to, čo tu raz bolo, už tu nikdy viac nie je. A vy sa ocitnete sediaci na kameni na okraji púšte."  Jolene. V pätnástich sa vydá, o rok neskôr je vdova, rozvracačka rodiny a mladistvý delikvent. Rovnako, ako zamestnaniami, prejde i mnohými manželskými zväzkami. Nájde nakoniec svoje šťastie? (sochoking)

(více)

Recenze (50)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"V životě záleží na okamžicích. Když narazíš na ten dobrý, musíš se ho držet." ...Jeho šarm nelze přehlédnout. Stejně jako v Příběhu z Bronxu i tady byl pro mě Chazz Palminteri tou nejzajímavější mužskou postavou. Ač jsem doufala v jiný konec, holt život je boj holka a každá zkušenost tě něčím obohatí. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, je Jolene obětí anebo mazanou dívkou, která se až příliš rychle učí? Zprvu sebou sice ve své naivitě nechává manipulovat, ale už brzy zjišťuje, jak pěknou tvář a sexy tělo využít k dosažení snadnějšího života. A že její štěstí trvá vždy jen krátce? Aby ne, když nevybíravě jde s každým, kdo ji slíbí, že se o ni postará. Litovat hrdinku se mi příliš nedaří a rovněž stereotypně se opakující vzestupy i pády časem omrzí. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená Jessica Chastain ve hlavní roli byla pro mě hlavním tahákem filmu. Bohužel snímek toho mnoho jiného nenabídnul. Hlavně ze začátku to silně připomínalo tuctové televizní filmy, naštěstí se to pak zlepšilo a mírně stoupající trend si udrželo až do poněkud zvláštního „konce“. Jolene štěstí na chlapy rozhodně neměla, ale faktem je, že byla dost hezká na to, aby si mohla lépe vybírat, a že se vždycky nechala ukecat byla jenom její chyba. Celkově to vidím na slabší tři hvězdy, nebýt výborné Jessicy Chastain, tak bych asi zůstal jen u dvou. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Představte si dramata jako Kid, Somersault, Bílý oleandr, zrzavou hlavní hrdinku, do toho atmosféru 50.let (alespoň na začátku) a vyjde vám Jolene. Film o ne příliš pohledné dívce, která ale svým lolitovským vzhledem přitahuje všechny úchyly z okolí. Zpočátku mi film připomínal nějaké retro z padesátých, hudbou a hlavně přehráváním všech postav (dřív se prostě spíš sázelo na afektovanost než-li přirozenost) a měla jsem trochu problém se do toho dostat. Postupně ale taková atmosféra vymizí a není to tak záživné jako předtím. Přesto se ale jedná o zajímavý a pěkný příběh, i když Jolene nešlo moc litovat, všechno si udělala vlastním přičiněním. Film beru jako takový návod pro ženy, čeho se vyvarovat u mužů, jakých varovných signálů si předem všimnout, jakým typům chlapů se vyhnout, protože Jolene vystřídala snad všechny:) Takže výpovědní hodnotu "Jolene" určitě má, navíc jsem se vůbec nenudila. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak Jessica Chastain spí postupně se spoustou černobílých charakterů, až nakonec zjistí, že sama je černobílá taktéž. Prvních dvacet minut je parodie romantických vidlákoven a zbytek je pokus o vážnost a hlubokou sondu spolu s vystřízlivěním z šoku, že to parodie není a nebyla. To nejhorší přijde hned na začátku s prvním manželem a srandovní rodinou , nicméně tak ohromně jednoduché postavy zbytek příliš vysoko nepozvedly. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama