Reklama

Reklama

VOD (1)

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Miluju Salmu a upíry. Salma se tam mihne 4x, prohodí pár vět, 2x si nechá narůst bíbra a toť vše. Upírskej příběh tady nemá šťávu a vůbec to šlo tak nějak uplně mimo mě a celý mi to přišlo postavený na hlavu.Výměna krve přes prsty a je z tebe upír. Jasněěěě. Chujoviny o upírech vycucaný z prstu vyloženě 'žeru'. Hroozley sice občas vysype nějaký hlod, ale 15 mi už není, takže tohle jim žrát nebudu! Pointa nikde, jen otevřený vrata pro druhý díl, který již snad přinese trochu více zábavy a bude plynout přece jen rychleji, protože tohle se vleče jak Chrudimka před Mněticema. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Divoké, úchylné, ale svojim spôsobom zaujímavé..síce niekedy prevláda pocit parazitovania na Twilight a podobných fantasy blbostiach..ale toto sa vydalo odvážnou a inou cestou ako ostatné fantasy...síce sa nečudujem, že to v USA prepadlo, ale mňa to zaujalo...a bol by som aj na pokračovania zvedavý. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dnešní tínedžeri to majú ťažké (aj o tom je tento film). Musia sledovať všetky pre nich stvorené fantasy svety, ktoré im chrlí Hollywood na bežiacom páse, čítať k nim knihy a hrať počítačové hry. A ešte v tom musia mať prehľad. Verím, že to zvládajú, ale predsa len si niečo musia aj odpustiť. Myslím, že svet Upírovho učňa je jdným z tých menej blbých a celkom im ho doporučujem. Lenže mňa to už samozrejme dávno nebaví a film bol pre mňa iba výpľnou voľného času v robote. Niektoré momenty sú vtipné, tých dospelých, ktorí sa k tomuto filmíku dostali potešia John a Willem, lenže je tu stále ten neskutočne otravný a nesympatický (ešte necharizmatický atď) Josh Hutcherson, ktorý mi nedovolí ísť cez dve hviezdy. Záverečná konfrontácia bola vzhľadom na predchádzajúci priebeh tuctová súbojová nuda. Je ale fajn, že to nie je zase nejaký veľkorozpočtový CGI upírsky film, otravujúci svojou propagáciou na každom kroku. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak nečudujem sa, že tento film nemá pokračovanie i keď mna samého troska zaujíma ako to celé skonči. Hádam niekedy sa pozriem aspoň na knihu. Tento film rúca všetko, čo sme vedeli o upíroch a že sa delia na upírov a vampírov som sa dozvedel až tu. Ja som si vždy myslel, že je to to isté. Najviac zaujímavé na filme bol cirkus Freaks, niektorí jeho členovia boli veľmi zaujímavý a trikovo dobre stvárnení. Žiadny upírsky horor sa nekonal, taká upírska rozprávočka pre väčšie deti. Žiadna atmosféra, len sem-tam cintorínske napätie. Josh Hutchersona mám docela rád, ale tu mi neskutočne vadil. A to matrixovské stvárnenie ich rýchlosti, bolo na mna už nejako veľa. Slabé 3*. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Geniální John C. Reilly je jednoznačnou ikonou tohoto monstrózního guláše potvůrek z Hellboye dvojky a příšerek ze StarTreku. Najdou se tu i bráchové Yody ze Star Wars a hlavně upíři, jejichž rychlost by jim i ti z Twiligt záviděli. Vypadá to na slušný rozjezd k seriálu, ke kterému si najde cestu spíše menší publikum. 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Literární předloha má dvanáct dílů (čtyři triologie). V knížce upíři stárnou 10x pomaleji než lidé a bylo by velmi problematické zařídit, aby během natáčení dvanácti filmů nikdo nezestárnul, takže celá filmová série bude sestávat ze čtyř dílů - každý po třech knihách. (Vojtino)
  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama