Reklama

Reklama

Cash on Demand

Trailer

Obsahy(1)

„A s tímhle že mají naši zákazníci psát?“ ukazuje ředitel Fordyce (Peter Cushing) na nevyleštěné pero u přepážky. Dnes je totiž obzvlášť v ráži, a tak od rána nemilosrdně hledá na všem chyby. Na náladě toho dne mu nepřidá ani neohlášená bezpečnostní inspekce z pojišťovny, se kterou City & Colonial Bank spolupracuje. Když zazvoní telefon a v něm Fordycova manželka jako rukojmí zoufale prosí o pomoc, vše je náhle naruby a z puntičkářského a přísného ředitele se rázem stává spolupachatel dlouho připravované bankovní loupeže. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Peter Cushing v tomto filmu ukazuje, jak moc skvělým hercem byl. Z panovačného vedoucího pobočky banky se mění na roztřeseného mužíka, který je vržen do role, kterou by si rozhodně nepřál. Spolu s Andrém Morellem pak vedou výbornou hru, která je dobře vypointována až do konce. Studio Hammer má ve své historii nenápadné poklady. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se dočkal velkého zážitku u filmu, u nějž jsem předem nic mimořádního nečekal. Nabitých 80 minut psychologického thrilleru na půdě jedné bankovní budovy nabízí přesně gradující atmosféru, napětí bez jediné kapky násilí i excelentní herecké výkony. André Morell jako rafinovaný zločinec s psychologickou taktikou je bezchybný, nicméně Peter Cushing mě dostával tím, co předvádí v roli ředitele s několika totálními proměnami povahy a jednáním své postavy v krizových okamžicích, ještě víc... Celkově hezký žánrový dáreček ze šedesátkové Anglie, i se sněhem a Vánocemi za okny navrch, dokonce i s přidanou, nebývale mírovou reflexí násilí a brutality ve filmu a společnosti, ze strany ústřední záporné postavy. „Žádné hlučné zbraně nebo krvácející pokladníci, žádný úprk v ukradených autech, žádná práce uprostřed noci s kasařským nářadím a nebezpečnými výbušninami... Já osobně nenávidím brutalitu! Já chci, aby bankovní loupeže byly jemnější a více civilizované!“  Tak dodatečně ještě jednou šťastné a veselé všem, kdo je touží prožít v klidu a míru. [95%] ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Konverzační krimi začíná úředními banalitami a končí bojem o život nejbližších. Celý film samozřejmě táhne bezchybný P.Cushing, kterého si dovedu představit na divadle pro jednoho herce. Klasická temná hudba 60. let, černobílá kamera a dokumentární mapování cesty do hlubin bankovního trezoru. ,,Dejte si se mnou.",,Já v pracovní době...nikdy." ,,Když jsou ty Vánoce?",,Tak dobře." V závěru jsem si ale nebyl jist, kdo je kdo...zda se opravdu jedná o nového inspektora. Mnou viděná verze měla 89 minut, nikoliv zde uváděných 66. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Brilantní thriller o jedné moc dobře promyšlené bankovní loupeži, film chladný, napínavý, s excelujícím Peterem Cushingem v hlavní roli. Ani před Vánocemi si jeden nemůže být jist o svůj trezůrek s 97 tisíci liber. Hammer zase válí. Až na lehce vánočně-moralistní závěrečný dovětek o napraveném šéfovi není co vytknout. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma pristihlo totálne nepripraveného... Hoci boli doposiaľ iba 2 hodnotenia predo mnou, ale za to sa hviezdičkami nešetrilo a tak som si teda pomyslel (až do poslednej minúty), že pôjde určito o niečo spešl. No a nešlo, bohužial. Do poslednej sekundy som ešte čakal, že tam predsa musí byť nejaký ojeb (a to už bežali záverečné titulky), nejaké prekvapivé rozuzlenie , a ono to bola len obyčajná Vianočná, úsmevná kriminálka. ()

Reklama

Reklama