Reklama

Reklama

Snění o Lhase

(festivalový název)
  • Velká Británie Dreaming Lhasa
Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
Velká Británie / Indie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Karma, filmařka tibetského původu, cestuje z New Yorku do Dharamsaly, exilového sídla Dalajlamy v severní Indii, aby natočila interview s politickými vězni, kteří uprchli z Tibetu. V Dharamsale potká Dondupa, tajemného bývalého mnicha, který přijel do Indie, aby naplnil poslední přání své umírající matky – doručit amulet dlouho pohřešovanému odbojáři. Karmu brzy pohltí mnichovo pátrání, které se stává jak putováním k roztříštěné tibetské minulosti, tak cestou k sebepoznání. (cuneus)

(více)

Recenze (3)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Nic dobrodružného ani mysteriozního jsem ve filmu nenašla, určitě se takové atraktivní prostředí dalo zúročit ještě mnohem lépe, ale rozhodně doporučuji....ztráta času to rozhodně není (snad ani pro ty, které Tibet a Indie vůbec nezajímají). ()

Steelista 

všechny recenze uživatele

Nedůvěřivě jsem očekával zoufálé tápání po epičnosti, avšak dočkal jsem se zručně podaného příběhu, který mě, ač postrádá tolik obdivované prvky neobyčejnosti, s lehkostí a naprostou jistotou provedl skrze krátkou životní epizodu několika lidí, pro něž byla jen jednou z mnoha těch, jež si dokáží spolehlivě podmanit evropsky smýšlejícího člověka. ()

Reklama

Idaho 

všechny recenze uživatele

Ano, je to taková agitka, ale s rozpočtem 300 tisíc dolarů (tržby celosvetovo ??? ;-) ) se podařilo natočit film obsazený neherci, s podmanivě magickou hudbou a hezkým příběhem. 80 % ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama