Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí lidé, jedna láska, dva příběhy, dvě rozhodnutí a dvě volby, cesty s nekonečnem neznámých konců a cílů.  Psal se tehdy čtvrtý červenec, Den nezávislosti, a celý New York se stejně jako Brooklyn Bridge oděl do hřejivého letního slunce. Ani tak krásné počasí ale nemohlo odvrátit moment, v němž se mladí milenci Bobby a Kate dostanou na osudovou křižovatku. Kate je totiž těhotná a ani jeden z nich příliš neví, co si s tímto faktem počít. Vědí jen to, že už na oba čekají rodiče Kate s připraveným grilováním. Je to ale ta správná cesta? A rozhodně nejde jen o pár žebírek. Během zastávky na brooklynském mostě se musejí rozhodnout, co je pro ně lepší: zda pokračovat v původně naplánovaném programu, který se rovná následování tradičního života, na nějž možná oba ještě nejsou připravení, či zda si vyrazit do Chinatownu na pár plněných knedlíčků s tím, že volí raději život plný svobody, volnosti a nespoutanosti. Nakonec to za ně vyřeší do vzduchu vyhozená mince. A v momentě jejího dopadu se začínají odvíjet dva samostatné příběhy, jejichž vyústění je v nedohlednu. Hlavní role v originálním nezávislém dramatu přináležejí Lynn Collinsové a Josephovi Gordon Levittovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spôsob akým bol tento film vytvorený bol skvelý - na začiatku hod mincou uprostred mostu a následne začínajú dva od seba nezávislé príbehy, ktoré symbolizujú dve strany mince. Len škoda, že tie príbehy neboli aspoň trochu v podobných črtách podobné, alebo aspoň kvalitou deju. Nedá mi to, aby som ich nehodnotil teda oddelene. "Zelený príbeh" bol pre mňa absolútne nezáživný, keďže sa celý točil len okolo rodinnej grilovačky a tajomstva o tehotenstve (hodnotenie: 1*). Avšak "žltý príbeh" bol omnoho zaujímavejší a hlavne dynamickejší, trochu zaúradovala aj chamtivosť a snaha o vydieranie, ale nejako sa to až príliš zamotalo a napriek skvelým plánom nič nevyšlo tak ako malo (hodnotenie: 4*). Oba príbehy však mali spoločný začiatok a koniec - na moste, kde sa rozhodovalo o ich budúcnosti. Ako vravím, myšlienka skvelá - len škoda, že to nebolo akosi viac prepracované (hlavne ten zelený príbeh). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

K čemu jsou charismatičtí a ke všemu i zatraceně schopní herci, když se musí promenádovat v natolik vyprázdněném bijáku, že je jeho zbytečnost nutno maskovat dvěma rádoby separovanými liniemi, na jejichž konci tkví pointa, která i těm pomalejším dojde nejdéle po pěti minutách. Ooooh ano, každé rozhodnutí vytváří odlišné lidské osudy, přičemž není vyloučeno, že se protichůdné cesty mohou jednou za čas protnout. Báječná myšlenka... všechno ostatní je ale zralé na skartovačku. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Autorský paškvil, ktorý vykradol Tykwerovu Lolu, všetky Ritchieho filmy, požičal si motívy z Woodyho Match Pointu i zo Sliding Doors. Je neoriginálny vo výpovedi, forme, v budovaní atmosféry, herecky napriek vizuálne charizmatickému titulnému duu mdlý a nezapamätateľný. Ak som do včera večera nevedel čo je midcult, tak už rozumiem a za to, aspoň za to, autorom ďakujem. MIDCULT: A form of intellectual and artistic culture that has qualities of high culture and mass culture without being either. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Dva filmy v jednom. Trošku experimentálněji natočené drama o rozhodnutích a jejich následcích, postavené na jednom páru, krásné Lynn Collins a perfektním Josephu Gordon-Levittovi (těm dvěma by se fakt dalo věřit, že jsou spolu i v reálném životě..) Rozdělení pomocí barev bylo originální a dost mě bavilo hledat narážky na obě dvě linie. Ale kromě dvou hlavních představitelů už na filmu nic zajímavějšího nenajdete. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Docela kvalitní americký nezávislý film, který má rozhodně své nesporné kvality a který stálo za to vidět. V popředí je jeden zamilovaný pár, kolem kterého se točí dva paralelně se odvíjející příběhy. Bezesporu se jedná o originální a atraktivní nápad, a i když "žlutá část" příběhu je zřejmě velice nereálná, tak přesto mám pocit, že právě ona byla na tomto filmu tou zajímavější částí. "Zelená část" totiž byla na můj vkus docela pomalá a chvílemi i trochu nudná, každopádně ale film jako celek je opravdu dost zajímavý a převelice originální. Ať už jsem sledoval pasáž o společné rodinné večeři nebo pasáž s nalezeným mobilem, tak pokaždé mě něco zaujalo a pokaždé bylo na co se dívat. Což je zajisté zásluha především dvou hlavních protagonistů, kteří odtáhli prakticky celý film sami a kteří podali opravdu parádní herecké výkony. Lynn Collins je pro mě trochu překvapení, dosud jsem jí příliš neregistroval a ani neznal její jméno, ale zde rozhodně předvádí důstojný výkon. Zato Josepha Gordona-Levitta znám velice dobře, poprvé jsem ho viděl v jednom dílu seriálu Zlatá sedmdesátá, kde jako homosexuál sváděl hlavního hrdinu, a díky této roli mi utkvěl v paměti, pak jsem ho ještě viděl ve filmu Bláznivý, kde předvedl kvalitní výkon, a v tomto filmu to samozřejmě zopakoval, tenhle herec má rozhodně budoucnost a já budu velice rád i nadále sledovat jeho kariéru. Z mé strany je "Nejistota" velice povedeným filmem a rád uděluji čtyři hvězdy. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama