Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale to bruslení mi přišlo stejně stupidní jako třeba NASCAR závody. Já tý holce z Texasu samozřejmě přál nějakou zábavu, když už má tak blbou rodinu i práci, a ať se každej honí za čem chce, ale bruslit dokolečka na okruhu?:) Zkombinováno s tisíckát viděnou romantickou zápletkou znamená, že mě výsledek nijak zvlášť neuchvátil. Takže největší podíl na mém hodnocení má jako vždy okouzlující Ellen Page, ale už by teda taky mohla začít brát jiné role. Protože tu roli holky, která se poprvé zamilovala, už jsem jí moc nevěřil. Spousta scén ale působila dost jako křeč, falešně, například bitka s jídlem, bazén, z toho jsem měl hodně rozporuplné pocity... A co třeba celá ta zápletka, že Skautky nikdy nevyhrály (a zřejmě jim to tak moc nevadí), ale stačí si nastudovat manuál a jsou z nich šampioni? Podobných věcí je tam dost... Hudba je taková ta úplně obyčejná, kterou uslyšíte v každym druhym indie-filmu (kromě asi 30 vteřin Radiohead). Režie je docela ok, Drew Barrymore toho za svou kariéru zřejmě dost pochytila. Takže výsledek - průměrný scénář, roztomilá Ellen Page = na jeden večer dobrá zábava, 70%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film, který tu dlouho chyběl a kupodivu nám ho dala zrovna Drew Barrymore. Z určitého pohledu je tu celkem originální námět a ikdyž jsou postavy většinou šablonovité, mají napsaný výborný scénář a v praxi fungují dokonale. Už vzpomínaná nemožnost zařadit děj do nějakého časového období je skvělá věc. Whip it má zkratka tak bezstarostnou a optimistickou atmosféru, že mu všechny chyby rádi odpustíte, navíc filmu, kde hraje Juliette Lewis i Daniel Stern nemůžu dát míň než 4*. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ellen Page je kouzelná, je to krásná milá holka, přitom působí tak obyčejně a reálně, že s ní člověk její pády prožívá mnohem intenzivněji.Navíc dokonale zapadá do mírně retro atmosféry filmu. Upřímně Drew Barrymore jako herečku nemusím. Nesnáším její rozjuchané přehrávání a koulení očima, fyzicky se mi nelíbí, čili veškeré romantické filmy s ní jsou pro mě utrpením, navíc jsou to ve většině případů hovadiny samy o sobě (Nepolíbená). A ač a právě protože je Vyfič vlastně jen taková hodně jednoduchá zábavná jednohubka, jako režisérce bych Drew mohl přijít na chuť. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Juno na kolečkách a dostal jsem umírněnou Vybíjenou pro holky co mají rády retro indie filmy. Což by samo o sobě nemuselo tolik vadit... ale mě to prostě moc nezaujalo. Ne když se hlavní postavy každou chvíli ohání vzletnými proslovy o revoltě proti systému a zažitým pořádkům, touze po markantní změně svých životů, přičemž se za podpory jinak slušné režie snaží tvářit jako strašně hluboké charaktery... ale zároveň jim scénář předepisuje ukázkovou plochost a jednoduchost, ve které je jasně vidět jak zoufale normální, obyčejné a nezajímavé jsou. Ellen Page je tu NEUVĚŘITELNĚ CUTE... ale s tím se spokojí a o nic víc se nesnaží, což mě osobně velice mrzí, protože ji jinak žeru už od Hard Candy. Nejen pseudoretro stylizací se ten film evidentně snaží zařadit do bouřlivých sedmdesétých let, ale přitom je ve svém důsledku a vyznění zoufale konzervativní. A když mě navíc nebral ani ten divný "sport" co předvádí... 6/10 (btw scéna v bazénu je za čistě subjektivních 10/10 :)) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $13,043,363Tržby Celosvetovo $16,633,035Tržby za predaj DVD v USA $5,567,736 //počet predaných kusov 315,992║ Schematicky len tuctová limonáda, akurát že tam bolo neokukané korčuľovanie ale ani to nijak zvlášť nemalo čo ponúknuť v suchej réžii Drew Barrymore, čakal som veru viac. /25%/ ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Během závěrečných titulků probíhají nepovedené scény z natáčení. (Cheeker)
  • V Kolumbii začalo Roller Derby poté, co grafický designér z Bogoty viděl tento film. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama