Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nový kolektiv, nová vášeň, nepřízeň rodičů - to jsem všechno už nejednou viděl v horších či lepších variantách. Ale Drew Barrymore se ukazuje jako velmi zručný tvůrce, který ví, kdy sáhnout po skvěle padnoucím rytmickém songu a kdy jen nechat působit příjemnou maloměstskou atmosféru. A hlavně umí přijít se scénami, které nenápadně zahrají na nostalgickou notu, ať už se zahazují klíče do obilí, táta kouká v dodávce na televizi nebo se holky perou a hážou po sobě jídlem. Největší perlou je pak romantika v bazénu, takhle působivou milostnou scénu jsem neviděl pořádně dlouho. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore je pre mna absolutne nezaujimavou hereckou. Ale pokial bude tocit taketo filmy, budem jej fanynka No.1 :) Tento film je tak prirodzeny, tak skvely, ze prekonal snad aj Adventureland. Je nemam slov, fantasticka zabava, fantasticky humor, sympaticke postavy a bolo radost sa pozerat na 3 generacie skvelych hereciek, pocnuc Marciou, pokracujuc Juliette a konciac Ellen. Jeden z najlepsich reziserskych debutov. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore až tak veľmi nežeriem, viacmenej mi v celku dostatočne vadí, ale v tomto snímku to tak nebolo... nie celkom. Hodnotenie sa neodrazilo na jej účinkovaní tuna... dievčenský snímok, ktorý má v podstate dostatočne neuspokojil... príjemní herci, prevedenie, pár ozaj podarených scén, slušná atmosféra... no jo no 7/10, avšak môj šalok kakaa to nebol... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale to bruslení mi přišlo stejně stupidní jako třeba NASCAR závody. Já tý holce z Texasu samozřejmě přál nějakou zábavu, když už má tak blbou rodinu i práci, a ať se každej honí za čem chce, ale bruslit dokolečka na okruhu?:) Zkombinováno s tisíckát viděnou romantickou zápletkou znamená, že mě výsledek nijak zvlášť neuchvátil. Takže největší podíl na mém hodnocení má jako vždy okouzlující Ellen Page, ale už by teda taky mohla začít brát jiné role. Protože tu roli holky, která se poprvé zamilovala, už jsem jí moc nevěřil. Spousta scén ale působila dost jako křeč, falešně, například bitka s jídlem, bazén, z toho jsem měl hodně rozporuplné pocity... A co třeba celá ta zápletka, že Skautky nikdy nevyhrály (a zřejmě jim to tak moc nevadí), ale stačí si nastudovat manuál a jsou z nich šampioni? Podobných věcí je tam dost... Hudba je taková ta úplně obyčejná, kterou uslyšíte v každym druhym indie-filmu (kromě asi 30 vteřin Radiohead). Režie je docela ok, Drew Barrymore toho za svou kariéru zřejmě dost pochytila. Takže výsledek - průměrný scénář, roztomilá Ellen Page = na jeden večer dobrá zábava, 70%. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Poctivý „osmdesátkový“ chick-flick. Z hlediska feministické filmové teorie musejí dámy u tohoto filmu chrochtat blahem, i když ani zde se na režijní sesli debutující Drew Barrymore nevyhnula vyobrazování ženského charakteru jakožto atrakce, což je vzhledem k hereckému obsazení (Zoe Bell, Kristen Wiig a Ari Graynor) zase potěšující pro nás muže. Ovšem ta ženská postava není POUZE atrakcí (podívanou), nýbrž jasně (a poněkud šablonovitě) vykresleným charakterem s motivacemi, jehož charakteristické rysy se neskrývají za jistou mytizaci (viz. femme fatale ve filmu-noir). Karta se tentokrát obrátila a hybatelem děje je žena, která směřuje k určitému cíli, kdežto kvantitativně oslabení muži jsou vykresleni buď jako vytoužený ideál (partner-muzikant), komická figurka (kouč „rollerek“) nebo kmet (otec hrdinky). A světe div se, já se u tohohle veskrze holčičího filmu více než dobře bavil, za což vděčím především svižné režii Drew, která zvládá jak akční sekvence z bruslařských utkání, tak i intimnější scény, které zavání teen romantikou. Scénář je prošpikovaný vtipnými momenty, občas zahraje na dramatičtější notu a i když je prolezlý ohranými klišé a tak trochu připomíná Karate Kida na bruslích (či spíš jeho humornou obnož), tentokrát mi to vůbec nevadilo a upřímně jsem si tuhle příjemnou a hlavně vkusnou komedii vychutnal. 80% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Tým Hurl Scouts je založen na skutečném týmu Tough Cookies z Los Angeles. Oba týmy jsou tématicky založeny na amerických skautkách a mají zelené dresy. (Cheeker)
  • Film WHIP IT je režijním filmovým debutem Drew Barrymore, která byla doposud známá především jako herečka. (Zbyisek)
  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama