Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekde medzi komerčným športovým filmom a americkou nezávislou zábavou. Pri tom, ako ma film bavil, som si kládol otázku, či je možné športový film natočiť bez tých všetkých prevarených klišé, či by to nebola nakoniec bez nich nuda. Drew odhadla, ako to celé natočiť vkusne a zábavne a aby schématický dej nepôsobil tupo. To že je priehľadný potom tak nevadí. Výslednému dojmu napomáha aj veľmi netradičné športové prostredie (predstavte si, že by to malo ten istý scenár a bol by to napr. futbal) a prirodzená Ellen Page, ktorá tu vytvára popri režisérskej uvoľnenosti spomenutý nezávislý feeling. Ak by aspoň takto vyzerala komercia pre amerických a aj našich teenagerov (pre teens je to primárne) s "posolstvom", kľudne by som sa ako divák pridal občas aj ja. Skôr by som dal tri hviezdy, ale vzhľadom nato, čomu som dal v poslednej dobe takéto priemerné hodnotenie, tak aj tu tých 10% pridám. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Juno na kolečkách a dostal jsem umírněnou Vybíjenou pro holky co mají rády retro indie filmy. Což by samo o sobě nemuselo tolik vadit... ale mě to prostě moc nezaujalo. Ne když se hlavní postavy každou chvíli ohání vzletnými proslovy o revoltě proti systému a zažitým pořádkům, touze po markantní změně svých životů, přičemž se za podpory jinak slušné režie snaží tvářit jako strašně hluboké charaktery... ale zároveň jim scénář předepisuje ukázkovou plochost a jednoduchost, ve které je jasně vidět jak zoufale normální, obyčejné a nezajímavé jsou. Ellen Page je tu NEUVĚŘITELNĚ CUTE... ale s tím se spokojí a o nic víc se nesnaží, což mě osobně velice mrzí, protože ji jinak žeru už od Hard Candy. Nejen pseudoretro stylizací se ten film evidentně snaží zařadit do bouřlivých sedmdesétých let, ale přitom je ve svém důsledku a vyznění zoufale konzervativní. A když mě navíc nebral ani ten divný "sport" co předvádí... 6/10 (btw scéna v bazénu je za čistě subjektivních 10/10 :)) ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Poctivý „osmdesátkový“ chick-flick. Z hlediska feministické filmové teorie musejí dámy u tohoto filmu chrochtat blahem, i když ani zde se na režijní sesli debutující Drew Barrymore nevyhnula vyobrazování ženského charakteru jakožto atrakce, což je vzhledem k hereckému obsazení (Zoe Bell, Kristen Wiig a Ari Graynor) zase potěšující pro nás muže. Ovšem ta ženská postava není POUZE atrakcí (podívanou), nýbrž jasně (a poněkud šablonovitě) vykresleným charakterem s motivacemi, jehož charakteristické rysy se neskrývají za jistou mytizaci (viz. femme fatale ve filmu-noir). Karta se tentokrát obrátila a hybatelem děje je žena, která směřuje k určitému cíli, kdežto kvantitativně oslabení muži jsou vykresleni buď jako vytoužený ideál (partner-muzikant), komická figurka (kouč „rollerek“) nebo kmet (otec hrdinky). A světe div se, já se u tohohle veskrze holčičího filmu více než dobře bavil, za což vděčím především svižné režii Drew, která zvládá jak akční sekvence z bruslařských utkání, tak i intimnější scény, které zavání teen romantikou. Scénář je prošpikovaný vtipnými momenty, občas zahraje na dramatičtější notu a i když je prolezlý ohranými klišé a tak trochu připomíná Karate Kida na bruslích (či spíš jeho humornou obnož), tentokrát mi to vůbec nevadilo a upřímně jsem si tuhle příjemnou a hlavně vkusnou komedii vychutnal. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Super zabavna blbinka, ktera me bavila fakt od zacatku do konce. Samozrejme dojde i na nejaky ty vaznejsi, udobrovaci, ubreceny momenty, ale nastesti jich neni moc a vetsinou tu jde opravdu jen o to brusleni, coz je sice hrozna kravina, ale ty zavody proste dokazou strhnout, ze by tem holkam clovek i fandil. Dalsi klad filmu je perfektne vybrana hudba, ktera skvele ozivuje uz tak sviznej film. Navic prijemny herecky obsazeni, krome tradicne fajn Page potesi i Harden, ktera si to po tom, co me kurevsky srala v Mlze, u me trochu vylepsila. Drew tu je takova hodne v pozadi, vetsinou prilitne, nekoho sereze a uz je pryc, proste je videt, ze se spis zamerila na tu rezii a jako reziserka neni vubec spatna a prijemne prekvapila. Pak bych jeste zminil Daniela Sterna, furt jsem si rikal, co to je za srandovniho sasulu a on je to pritom starej dobrej Marv ze Sam doma. Proste hodne prijemna a svizna oddechovka a pro me mily prekvapeni. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pohodovej film, až se mi nechce věřit, že ho natočila Drew Barrymore, kterou jinak moc nemusím. Evidentně, ale aspoň nasbírala po těch všech letech mnoho zkušeností a předvedla, že za kamerou má více talentu než před ní. Příběh je sice hodně jednoduchej a některá neustále se opakující klišé už mi dost lezou na nervy, ale ten film utíká tak neskutečně rychle, že vám to tentokrát ani nevadí. Ellen Page je opět okouzlující, atmosféra alá osmdesátky k nezaplacení a některé hlášky či scény nezapomenutelné. Výborný film pro zlepšení nálady, minimálně ještě jedno zkouknutí zaručené. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)
  • Tým Hurl Scouts je založen na skutečném týmu Tough Cookies z Los Angeles. Oba týmy jsou tématicky založeny na amerických skautkách a mají zelené dresy. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama