Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Poctivý „osmdesátkový“ chick-flick. Z hlediska feministické filmové teorie musejí dámy u tohoto filmu chrochtat blahem, i když ani zde se na režijní sesli debutující Drew Barrymore nevyhnula vyobrazování ženského charakteru jakožto atrakce, což je vzhledem k hereckému obsazení (Zoe Bell, Kristen Wiig a Ari Graynor) zase potěšující pro nás muže. Ovšem ta ženská postava není POUZE atrakcí (podívanou), nýbrž jasně (a poněkud šablonovitě) vykresleným charakterem s motivacemi, jehož charakteristické rysy se neskrývají za jistou mytizaci (viz. femme fatale ve filmu-noir). Karta se tentokrát obrátila a hybatelem děje je žena, která směřuje k určitému cíli, kdežto kvantitativně oslabení muži jsou vykresleni buď jako vytoužený ideál (partner-muzikant), komická figurka (kouč „rollerek“) nebo kmet (otec hrdinky). A světe div se, já se u tohohle veskrze holčičího filmu více než dobře bavil, za což vděčím především svižné režii Drew, která zvládá jak akční sekvence z bruslařských utkání, tak i intimnější scény, které zavání teen romantikou. Scénář je prošpikovaný vtipnými momenty, občas zahraje na dramatičtější notu a i když je prolezlý ohranými klišé a tak trochu připomíná Karate Kida na bruslích (či spíš jeho humornou obnož), tentokrát mi to vůbec nevadilo a upřímně jsem si tuhle příjemnou a hlavně vkusnou komedii vychutnal. 80% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Byla nálada na Ellen Page znovu :) Novopečená režisérka Drew Barrymore natočila něco zcela jinýho s naprosto nepopsatelnou atmosférou, která mi vyrazila dech. Zároveň na sebe uvalila komickou roli, která vždycky dostane ránu a nebojí se rvát, aneb Smashley. Bliss nemohl snad nikdo líp zahrát než právě Ellen Page,má svůj styl a chce bejt sama sebou, to se mi líbí. Hledá něco, v čem by mohla bejt dobrá a když to najde, o to víc ji mrzí, že musí lhát rodičům. Je tu dost extrém mezi soutěží krásy s šatičkama a derby. Tím že je to malý městečko je tu i navozená atmosféra tak 70. let, což je bomba a odráží se to i na závodě, prostě pecka ! Film je postavenej na detailech a malých rolích, který dotvářej ten příjemnej zážitek - trenér, kterýho neberou vážně, ale očividně mu nic líp nejde, Iron Maven která Bliss nepotopila, páč ji jde převážně o hru, tu jako svině má ode mě bod navíc. Pash - kámoška, která je spíš jako sestra má plus za super scénu s Birdmanem, romantická scéna v bazéně, bitka s jídlem ve fastfoodu, naprosto boží plakát na finále s nováčkem. A hlášky typu: ,,Babe roofles? Ok, go babe roofles!" ,, We came in second out of two teams. Nice." A jestli se ti film nelíbí, tak VYFIČ! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo tyhle kolečkový brusle jsou mrchy první kategorie. Chodil jsem s holkou co na tomhle jezdícím svinstvu závodila s kopce a ta se mě jednoho dne zeptala, jestli umím na in-linech a já z gracií žižkovskýho suveréna zahlásil "to je snad jasný, že na nich umím". Ovšem pak přišel smrtící dodatek "tak fajn zejtra si skočíme na letenskou pláň, tam maj půjčovnu a zařádíme si ". Po týhle větě jsem si musel objednat panáka, abych byl schopen nádechu. Dorazíme tam a už v tý půjčovně mě tam ten půjčující chomout neopoměl ztrapnit, prej "když koukám jak si to zavazuješ, nebudeš chtít i chrániče? Jeden za 5, - kč." "Jsem ze Žižkova, my chrániče nepotřebujeme" usadil jsem chvastouna. Hned na začátku jsem se před svou holkou chtěl vyfrajeřit až na půdu a tak jsem tam zařadil nejvyšší obrátky, jedu raketovou rychlostí a cítím se jak král všech in-linů, však jen do tý doby, než se naproti mě objeví nákladní auto značky Avie z nápisem "sady, lesy, zahradnictví" celkem bleskově mě došlo, že nevím jak se brzdí, naštěstí to řidiči Avie z mých gest došlo taky a dupnul na brzdu. Po chvíli už měl na přední kapotě dárek, rozpláclýho Enšpígla. Celou dobu nebyla v parku snad ani noha, ale přesně v okamžiku když jsem se rozplác o předek Avie šla kolem parta mladejch holek čili trapnosti bylo učiněno za dost. Pak to šlo celkem v rychlím sledu, nejdřív se mě vysmál řidič Avie, pak parta holek a finálovej výsměch obstarala moje mladá. Zmoh sem jen na "klidně zavolejte ještě svým kámoškám ať se taky přijdou zasmát, ještě v sobě cítím tak 5% důstojnosti, tak bych se jí rád zbavil." No, naštěstí jsem pomalu sklouzával z předního skla na zem a smích začal ustávat. Bohužel má přítelkyně zřejmě chtěla pokračování a tak najednou "broučku, ježiši není ti něco a začala vytahovat nějakej růžovej kapesník, ty neumíš brzdit viď chudinko" no já myslel, že se poseru. To už tam samozřejmě byli i důchodci s čoklama, jeden mě začal očuchávat a prej "Asto, pán je fuj" já už poměrně zoufale na přítelku "Prosím tě odtáhni mě nějak do tý pujčovny ať už jsem kdekoli jinde, jen ne tady" a aby toho nebylo málo, tak si ještě přisadil ten puňta z půjčovny "Hlavně nezapomeň pozdravovat na Žižkově." ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě to nechytlo. Zpracování mohlo být zajímavější a chytlavější. Debutantka Drew Barrymore díky svým malým zkušenostem mi však tentokrát nejde pod mušku, místo ní se tam postaví scénáristi, u kterých žasnu nad výtvorem něčeho tak naroubovaně nezáživného. Ellen Page je pěkná herečka, hrát také umí a celý tento projekt táhne kupředu, její role stejně jako ostatních ve funkci kotvy jí tu práci velmi ztěžují. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který na mě nijak nezapůsobil. Nabídnul sice atraktivní téma, ale nedokázal ho zábavně odvyprávět. Na to, že žánrově má být komedií, rozesmál mě pouze jednou. Rodinné drama je vylíčeno děsně nudně a nijak originálně. Bruslení je v tomto filmu až sekundární záležitostí. Závody jsou tak špatně natočené, že jsem ani pořádně nepochopil o co v nich jde. Jízda je tak nepřehledně udělaná, že jsem dal na slova moderátora a sledoval punčochy, skóre pouze kontroloval. O emoce jsem za celou dobu ani nezakopl. Stopáž je přepálená a má tolik nudných a zbytečných míst, že konec by byl v tu chvíly vysvobozením. Drew Barrymore natočila průměrný film, který není vůbec ničím zajímavý. Z celého hereckého obsazení, mě bavila pouze Juliette Lewis, která vypadá pořád stejně mladě a tady jí to docela sekne. Závodnice jsou všeobecně asi to nejzajímavější na celém filmu, ne snad vzhledem, ale zajímavým stylem. Hlavní hrdinka mi nic neřekla a místo sympatií, jsem cítil pravý opak. Že by zrovna tohle byl hit, který si zaslouží promítání v tuzemských kinech a dostal přednost, když ostatní, mnohem lepší filmy ostrouhají, no nevim. 50% 17.01. 2010 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Klopená dráha byla pro natáčení zapůjčena od týmu Red Dirt Rebellion Rollergirls z Oklahoma City. (Cheeker)
  • Tým Hurl Scouts je založen na skutečném týmu Tough Cookies z Los Angeles. Oba týmy jsou tématicky založeny na amerických skautkách a mají zelené dresy. (Cheeker)
  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama