Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

teutates 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore až tak veľmi nežeriem, viacmenej mi v celku dostatočne vadí, ale v tomto snímku to tak nebolo... nie celkom. Hodnotenie sa neodrazilo na jej účinkovaní tuna... dievčenský snímok, ktorý má v podstate dostatočne neuspokojil... príjemní herci, prevedenie, pár ozaj podarených scén, slušná atmosféra... no jo no 7/10, avšak môj šalok kakaa to nebol... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore, vzdávam ti holt. Takhle svěží, adrenalinovou akční jízdu leckdy nedokáže natočit ani zkušený áčkový režisér. A tobě stačilo vzít zajimavé prostředí, namíchat trochu té lovestory v indie stylu, vybrat správné herce - tedy famozní Ellen Page, která je snad lepší než jako Juno, dát si tam po vzoru Jacksona i sebe, řádně protřepat a film byl na světě. Bruslařské derby mi zůstanou ještě dlouho před očima, tak brutální a perfektní sport jsem ještě neviděl. A o tomhle jsem do teď neslyšel. Nebýt pár protáhnutých scén, trochu skřípající romantické linky a pitomého klišé, dávam 5. Takhle velmi dobré 4 a doufám, holky, že nás o pár let znovu překvapíte, třeba i tím druhým dílem ;-) ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborne zostavený babinec sa počas natáčania očividne dobre bavil. Dúfal som, že sa to feelgood prenesie aj na mňa, ale nestalo sa tak - povrchný, skrz-naskrz schematický a vlastne dokonale prázdny scenár neprebili ani fajn herci, niektoré dobre zrežírované scény (obilie, bazén) a príjemný soundtrack. Navyše Ellen Page som túto postavu neveril ani náhodou - po tom presvedčivom cynizme v Juno už jej milé úsmevy a zamilované pohľady nežeriem. Neurobila dobre, keď toto uprednostnila pred Drag Me To Hell - Raimiho šaškáreň by bola okorenila a posunula vyššie, tu sa vlastne strácala. Uvidíme, čo predvedie v Inception. 5/10 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Poctivý „osmdesátkový“ chick-flick. Z hlediska feministické filmové teorie musejí dámy u tohoto filmu chrochtat blahem, i když ani zde se na režijní sesli debutující Drew Barrymore nevyhnula vyobrazování ženského charakteru jakožto atrakce, což je vzhledem k hereckému obsazení (Zoe Bell, Kristen Wiig a Ari Graynor) zase potěšující pro nás muže. Ovšem ta ženská postava není POUZE atrakcí (podívanou), nýbrž jasně (a poněkud šablonovitě) vykresleným charakterem s motivacemi, jehož charakteristické rysy se neskrývají za jistou mytizaci (viz. femme fatale ve filmu-noir). Karta se tentokrát obrátila a hybatelem děje je žena, která směřuje k určitému cíli, kdežto kvantitativně oslabení muži jsou vykresleni buď jako vytoužený ideál (partner-muzikant), komická figurka (kouč „rollerek“) nebo kmet (otec hrdinky). A světe div se, já se u tohohle veskrze holčičího filmu více než dobře bavil, za což vděčím především svižné režii Drew, která zvládá jak akční sekvence z bruslařských utkání, tak i intimnější scény, které zavání teen romantikou. Scénář je prošpikovaný vtipnými momenty, občas zahraje na dramatičtější notu a i když je prolezlý ohranými klišé a tak trochu připomíná Karate Kida na bruslích (či spíš jeho humornou obnož), tentokrát mi to vůbec nevadilo a upřímně jsem si tuhle příjemnou a hlavně vkusnou komedii vychutnal. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro pořádek. Drew B. moc nemusím, Ellen P. pro mě stále čeká na zlomový film a nejlepší byla v Hard Candy a do třetice, Juliette L. vypadá furt na dvacet:). Bez očekávání jsem teda vkročil do neznáma a... díky za to! Bez očekávání, (+-)bez znalosti obsahu, trailerů a čehokoliv podobného to byl velmi příjemný, osvěžující a zábavný příklad, jak strávit dvě hodiny. Všechny postavy jsou v podstatě fajn, kvalitních herců se tady našlo opravdu dost (čekal jsem parodii na "cihlovou scénu" pro Daniela Sterna, ale ten pán si to opravdu dával s přehledem!). Příběh neruší, i když pár slabšími, ale nutnými momenty si projde (Bliss a její láska...). Krom toho, sakra, kterýmu chlapovi vadí koukat na pěkné holky v síťovaných punčochách a se sexi přezdívkami?:-) Jednoduchá zábava prakticky pro každého s dosti vtipnými momenty a trochou nadhledu především režisérky... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Tým Hurl Scouts je založen na skutečném týmu Tough Cookies z Los Angeles. Oba týmy jsou tématicky založeny na amerických skautkách a mají zelené dresy. (Cheeker)
  • V Kolumbii začalo Roller Derby poté, co grafický designér z Bogoty viděl tento film. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama