Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Donnie Rose (Rossif Sutherland) byl odsouzen do vězení za brutální zbití mladíka, který zůstal postižený na celý život. O devět let později je Donnie venku. Vrací se zpět do stejně násilného a rasistického prostředí, které ho utvářelo. Společenství oběti chce pomstu. Nástrojem spravedlnosti bude Ossie Paris zničující talentovaný boxer, který vyzve Donniu k utkání. George Carvery (Danny Glover) čekal devět let, aby pomstil syna. Když se nakonec setkají tváří v tvář, uvědomí si, že sdílejí podobnou touhu překonat minulost. Jejich soukmenovci však touží po krvi v ringu. O budoucnosti se rozhodne s gongem prvního kola. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Donnie byl mladík, který udělal chybu a zmrzačil černého kluka, za což si odpykal ve vězení 10 let. Když se vrátil domů, zjistil, že se vlastně nic nezměnilo a že samo prostředí, ve kterém vyrůstal, způsobilo, jakým byl a jakým už být nechce. Celkem obyčejný příběh s rasovým podtextem, který by byl i dobrý, nebýt hloupě napsaného scénáře a mizerných hereckých výkonů. Někdy jsem si tak říkal, že se dívám na sklad figurín v nějakém obchodním domě. Boxerské scény ani nekomentuji. Ty byly asi to nejhorší, co jsem kdy viděl hned po klipu jistého Thomase Seana Knebla s Okamurou. Zkrátka a jednoduše je to nízkorozpočtový pokus o nějaký ten klišoidní kýč, který se vcelku nepodařil, ač obsadili i Dannyho Glovera. Rozhodně nedoporučuji, anžto je to ztráta času. 30% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Brácha zničil život tehdy nezletilému bráchovi aby se sám vyhnul dvacetiletému vězení.Zkrátka vina zůstala jen na Donniem.Ten dostal "jenom" 10 let.Příběh má asi trošku táhlý děj ale divák má čas pochopit jak moc Donniemu zničil kriminál život..Třeba sex nepoznal jinak než s klukem a na svobodě se propracoval k tomu že s holkou to jde i jinak.Škodolibě jsem kvitovala,že to byla právě žena jeho bratra.Násilí tam bylo vidět taky tak akorát spíš se vše jen slovně popisovalo.U mě dobrý. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z najslabších filmov s rasovou tematikou, aké som videl. Vďaka pomalému tempu a minimalistickému hereckému prejavu Sutherlanda, ktorý celý film pôsobil úplne nezúčastnene, som sa väčšinu filmu dosť nudil. Vrcholom mal byť zrejme boxerský súboj, ktorý ale pôsobil smiešne aj v porovnaní s najhorším dielom Rockyho. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Tento film se snaží spíše zpracovat psychologickou stránku týkající se rasistického přístupu mezi lidmi. Je tu až přehnaná snaha v symbolech něco sdělit divákovi a kolikrát na úkor realističnosti. Přesto jsem se u filmu nenudil a v celku působil přirozeně.Box tu nelze brát jako v akčním filmu, protože je zde takovou berličkou jak něco sdělit divákovi ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Nič som nečakal, a ani ma nič neprekvapilo. môj predpoklad na kvalitnú drámu musí byť aspoň trochu reálny podklad, o ktrorý sa dá oprieť. Toto je slabšie ako bezduché akčné úlety a prázdnejšie ako americké teen komédie. Jednoducho to nemá kvalitný príbeh, ktorý od drámy očakávam. Silný príbeh, dramatický spád, reálnejšie situácie a pod. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama