Reklama

Reklama

Bestie musí zemřít

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Americká modelka Celine je unesena záhadným mužem přímo na ulici v průběhu módního týdne v Miláně. Když se probere z omámení, zjistí, že není jediná oběť tohoto šílence. Vedle ní leží zakrvácená dívka, která je zjevně již delší dobu mučena... Jedinou nadějí na záchranu je Celinina sestra Linda. Ta kontaktuje přímo inspektora Avolfiho, který okamžitě ví, s jakým zločincem má tu čest. Jedná se o sériového vraha, zvaného „Yellow“, který vraždí krásné mladé dívky. Nejdřív si s nimi ale zvráceně hraje a krutě je mučí. Když ho to omrzí, dívku zabije a vyhlédne si jinou oběť. Další krásku, kterou může zohavit a zabít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

petero 

všechny recenze uživatele

Je smutné keď fanúšikmi ospevovaný tvorca nazve tak reprezentatívne svoj film, so scenárom tak slabým, že by sa, nebiť zopár krvavých scén, bez problémov stratil ako jedna bezvýznamná časť detektívneho TV seriálu nemeckej produkcie, často krát disponujúcim záživnejším prevedením. Tvorca sa nepredviedol ani scenárom ani réžiou, rovnako ako sa nepredviedli herci, pretože nemajú čo hrať a ich postavy sú ukážkovo ploché. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodne slabé, zastaralé, neoriginálne. Na Argenta nie som zrovna odborník, hádam ale, že toto mala byť pocta giallu, v nejakom novšom, modernom kabáte. Nepodarilo sa. Dve a pol hviezdy za gore a poslednú scénu, ktorú ale bohužiaľ nasledovala ďalšia a tá to komplet pokazila. Emmanuelle Seigner navyše nejak stratila schopnosť herectva. To bude tým, že sa tu s Brodym zahadzujú ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tento thriller s prvky hororu (záměrně nepíšu giallo, protože to není) má stejně prostý děj, jako většina TV filmů na podobné téma, které běžně vysílají naše komerční televizní stanice, avšak s podstatně větším důrazem na brutalitu. Jedná se ale o velmi příjemnou záležitost a klidně bych si někdy v budoucnu dal drsňáckého inspektora s vázankou a nasranou bloncku ještě jednou. Jako fanoušek Dariovy tvorby a Itálií vonících hororů si hádám tříhvězdičkové hodnocení i u tohoto naivního snímku můžu dovolit. 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velice "sterilní" Argentův počin, který mne tak nějak spíš zaskočil ... Vlastně ani nevím, jak ho mám brát. Jeho rukopis je znát, zejména si neodpustil klasickou hru s červenou barvou apod. Jinak ale jako by pobral prvky staré oldschoolové horrorové školy a převedl je do dnešní doby, dnešní technikou a to se mu příliš nepovedlo ... Vraha známe od začátku, neustálé záběry na "mučírničku" a oběti nám navozují očekávání pro dnešek tolik typických "torture exploiterů", ale ono se toho ani moc neděje ... Jedinné napětí vychází z hledání jedné oběti, která je možná někde na živu ... Při tomto jsem si vzpomněl na dějově podobný, ale o několik levelů lepší excelentní korejský thriller The Chaser (2008) ... Finále mne docela zaskočilo, zejména když naběhly titulky ... Pak jsem se nad filmem znovu zamyslel a uvědomil si, že Argento chtěl filmem něco vypovědět a že ta myšlenka je možná neuvěřitelně hluboká a geniální ... tedy vztah osobností "vrah vs detektiv" ... Jestli to tak Argento opravdu myslel ale asi nezjitím, pokud ano, díky závěru filmu by to bylo na plný počet ... Ale to, co jsem viděl na obrazovce byl jen prostý thriller/kriminálka s trochou krve, nic víc ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nič viac neurobíte?“ – „Dám si drink.“ Našiel ju? Nenašiel ju? Keby film skončil pred „parkoviskom“, bola by odpoveď na túto strašidelnú (veď uvidíte) otázku jasná a dodala by inak zle napísanému scenáru (ktorý má nemalé problémy s logikou) desivú hĺbku hrôzostrašnosti sveta, v ktorom veci nie vždy končia dobre. Ale takto... bolo to čudné. A inak? Je prekvapivé, že 69-ročný Argento (SUSPIRIA, PHENOMENA, DVE DIABOLSKÉ OČI) nakrútil lepšie giallo, ale 61-ročný (fádny VRAH PRICHÁDZA V NOCI). Osobne som na taliansku hororovú kinematografiu napriek jej renomé nikdy nebol (dvojnásobne na giallo), ale toto ma pomerne bavilo (vďaka rozumnej dĺžke, záveru a Brodymu). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet filmu byl 14 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Ve scéně, kdy detektiv Avolfi a letuška Linda prochází okolo kina, je jasně vidět plakát na film Juno. (giallo)
  • Název filmu odkazuje na italský detektivkový žánr giallo, který Dario Argento zpopularizoval. (Chatterer)

Související novinky

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama