Reklama

Reklama

Tajemství domu Usherů

(TV film)
  • USA House of Usher

Obsahy(1)

Mnoho jich přijelo, ale jen někteří přežili.
Sexy horror na motivy povídky E. A. Poe Mladý Victor přijíždí navštívit svého dávného přítele Rodericka Ushera, do jeho rodinného sídla. Victor má z domu podivné pocity a časem odhaluje děsivé tajemství, které drží celý rod Usherů naživu. Rázem se ocitá ve smrtelném nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Ono je scestné hodnotit film jako horor… A hledat v televizním erotickém filmu „herecké výkony“ je předem stejně marné, jako hledat je v jakémkoli pornu na motivu známého filmu. Ve filmu jde pouze o jedno… promenádu boxerek. A to by vám mělo dojít po prvním zběžném pohledu na obal, který je dost výmluvný co se týče cílové skupiny. Místo vnadných polonahých blondýn zde před vrahem utíká vnadný polonahý blondýn ;) Tudíž je poměrně fascinující, kolik lidí film přesto vidělo a znehodnotilo. Já se nečekaně bavil (snad více než u Twilight ságy), byť parodie na horor zamýšlená zřejmě nebyla. Z tajemné koupelnové scény ve stylu „Nenávist“, se po pár rukou ;) stane další díl „Scary (Gay) Movie“. Přičtěte k tomu stylově „dramatickou“ hudbu a angažovaný dabing Lucie Vondráčkové :) A jako erotický film je taky dostatečně komický svou politickou korektností. Po první scéně pochopíte základní pravidlo, že spodní prádlo aktérů se nesmí sesunout ani o centimetr níže… rozhodně ne na „nesprávné straně“. A můžete si všimnout, že kromě oné scény, se muži mezi sebou prakticky nedotknou! :). V každém druhém televizním seriálu HBO tak uvidíte více krve, násilí, nahoty a sexu… Nicméně pro všechny, kteří hodnotí film jako odpad!… potkat takhle v noční zahradě zástup holých zadků… copak to nebylo děsivé ;)) ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozné to není. Nejvíc mi asi vadila ta ženská, která mi nestála ani za to, abych si zapamatovala její jméno. Postava Rodericka byla úžasná, takový sladký chlapec. Jen za sladkého gay chlapce dostane film po hvězdičce, ať je jakkoliv nablblý. Konec, no, hm. Povídku jsem nečetla, takže jsem ho defacto nečekala. Film jako horor strašidelný není a ani se jako horor brát nedá, ovšem to, co nakonci zjistíme, že se hlavnímu 'hrdinovi' děje, je pro mě děsivá představa... ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Většinu filmů lze, s přivřením jednoho oka, ohodnotit do pěti minut, ale pak jsou i počiny, na nichž si veškeré hodnotové tabulky vylámou zuby i po nečíselném shlédnutí, toto zpracování Usherů rozhodně mezi ně patří. Režisér David DeCoteau se vykašlal na jakékoliv maskování své sexuality, jenž bych shrnul do následujícího citátu „teplej jak radiátor v lednu na Sibiři“. Ono homosexuální podbarvení příběhu nemusí být na škodu, je to rozhodně zpestření (znám minimálně jednoho člověka, který z toho bude nadšen), avšak to by nesměl režisér milostné scény točit tak unyle, což obzvláště u něj překvapí, když má tak bohaté zkušenosti z gay porna. Problém není jenom v erotických scénách (někdy jsem si fakt říkal, že trencle půjdou dolů), celkově jde o dost nezáživnou věc, pokud film, jenž má být hororem postrádá jakoukoliv špetku tajemna či atmosféry, zřejmě něco nebude v pořádku. Scénář nepředepisuje hercům jinou činnost, než se producírovat po baráku polonazí, navíc DeCoteau, z pro mne naprosto záhadného důvodu, nevyškrtl naprosto debilní postavu vypravěče, jehož promluvy absolutně nekorespondují s obrazem, např. „dům postavený z černého kamene“, přičemž vidíme klasický cihlový dům z červených cihel, atd. Nulový rozpočet jen celkovou mizérii umocňuje, jediné co si zaslouží aspoň trochu pochvaly je hudba legendárního Harryho Manfrediniho (Pátek třináctého), byť ten se na svých oficiálních stránkách k filmu nezná. David DeCoteau je jeden z nešťastnějších lidí na světě, má možnost svoje choutky veřejně ventilovat a ještě za to bere peníze, no kdo by mu nezáviděl? Snad jen ti platící diváci, musející přetrpět jeho opusy (když už to platím, tak se na to dodívám). ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Film stojí na velice špatném scénáři, který postrádá jakýkoliv děj, atmosféru i samotné hororové prvky. Celý film máme šanci sledovat líbající se vyholené chlapy, kteří si občas zajedou do slipů, nebo si jen tak hrají sami se sebou. Nudné dialogy jsou sem tam ozdobené trapnou hláškou, která nemá ani hlavu ani patu. Samotná atmosféra trpěla stejně jako diváci u televizních obrazovek. Za celý film jsem si nevšiml ničeho co bych mohl považovat za sebemenší náznak hororu. Jediné o čem by se dalo mluvit byly ruce, které šmátraly kolem nahého týpka ve vaně. A co samotná hudba? Tak tu jsem sice párkrát slyšel, ale hodnotit jí nebudu, protože při rychlém přetáčení jsem jí moc nevnímal. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě? Byl jsem na tenhle film docela zvědavej, co by mohlo být více gay než série Bratrstvo, no a tohle bylo o něco více. Není to gay jako jebačky ale líbačky tu jsou. Bohužel. Nicméně Film má vynikající hudbu od Manfrediniho(že by ji DeCoteau ukradl?) protože ta byla opravdu výborná a byla kvalitnější než celej film. Co mě sralo byly ty kecy ve znaku poezie, ty byly tak sračkové že bych je tam vystřílel. Dále je to klasická nuda naprosto bez atmosféry pro buzíky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Zánik domu Usherů" Edgara Allana Poa. (Terva)

Reklama

Reklama