Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edinburský chirurg Dr. Robert Knox, zaoberajúci sa fungovaním ľudského tela, potrebuje na svoj výskum čerstvé mŕtve telá. Miestni borci Burke a Hare nájdu spôsob ako ho zásobovať čerstvými vzorkami... (matriosa)

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film nestojí za moc, Donald Pleasance jako nádeník vrahoun je spíš k smíchu a konec filmu vyznívá v duchu "doktůrek ve jménu vědy nakupoval čím dál čerstvější mrtvolky, ale nám je to putna". Ale měl jsem možnost vybrat si na disku kontinentální nebo britský sestřih, a hle! Tvůrci nám natáčeli dvě verze - hambatou pro Evropana a cudnou pro skrupulózního Brita! MInimálně na dvou místech jsem při sledování kontinentální dopředu rozpoznal rozdíly - když si Mary vede domů nápadníka a z kvelbu na chodbu nahlídne jedna ze "servírek", vykukují jí z živůtku bradavky, a pak když se Mary baví v hospodě, kde nejmíň pět hereček tancuje nahoře bez - v britské verzi jsou všechny oblečené! Takže pokud budete moct volit, berte aspoň Evropu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dopitak ma pravdu, jaxom zistil, jestvuju dve verzie filmu - europska ma i nahotu , stacia iba obycajne kozy, britska verzia je cudna. Treba resti i jednu - dve neresti. Z prilisnej cudnosti je potom u niekoho prilis utiahnuta svatoziara. ovsem, reziser John Gilling bol vacsinou len rutiner, ktory tocil filmy v zabehnutych schemach a beznej rutine    : 62 % ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Z tohoto hororu mám trochu rozporuplné pocity - na jedné straně skvělí herci (Cushing, Pleasance), dobrá atmosféra a celkem zajímavý příběh podle skutečných událostí, ale oproti tomu bohužel nudný a děsně zdlouhavý rozjezd, nudná místa a celková nepříjemná rozvleklost. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Za mě dost super. Snové obsazení (Cushing ve Frankensteinovské kondici bezohledného chirurga, Pleasence jako charismatický sériový vrah), dokonalá atmosféra a mordy, ze kterých vám nebude dobře. Jo, uměl bych si představit pár věcí, s nimiž se mohl scenárista vypořádat líp, ale to je hnidopičení. Skvělá věc, které se v posledních letech začíná dostávat pozornosti, jakou si zaslouží. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Ukážu vám srdce. Můžete mi ukázat duši?" V žádném případě horor, ale drama z lékařského prostředí. Ještě v polovině 19. století nebylo pro lékaře snadné sehnat mrtvoly pro výzkum a výuku anatomie. S přivřenýma očima zodpovědných míst si doktoři obstarávali těla pokoutně - platili vykradačům hrobů. Co se ale stane, pokud se prodej mrtvol ukáže jako zajímavý byznys, leč čerstvá těla dojdou? Je lékař zodpovědný za to, jak skončil člověk, kterého mu někdo přivezl? Je v případě vraždy rovněž vinen? Je vrah? Černobílý snímek s ikonou britských filmů se snaží nalézt odpovědi. Nic pro milovníky akčních snímků... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama