Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné jihokorejské městečko terorizuje sériový vrah. Již čtyři měsíce jsou místní ženy brutálně vražděny a ukřižovávány na veřejných místech. Kromě policie se o případy začne zajímat i nepříliš úspěšný spisovatel detektivek Gyeong-ju (Man-seok Oh), který požádá o pomoc svého dlouholetého kamaráda, policistu Jae-shina (Seon-gyoon Lee). Když Gyeong-ju zabije při hádce svou domácí, rozhodne se její tělo naaranžovat v parku, aby vypadala jako oběť řádícího vraha. Případ se ještě zamotá, když se Jae-shin od svého staršího kolegy dozví, že k podobné vraždě došlo již před mnoha lety a zůstala nevyřešená. (LangiJ)

(více)

Recenze (6)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Celkem zajimavy pohled na zanr - patrani po pachateli seriovych vrazd. Hlavni zpestreni spatruji v tom, ze pribeh proti sobe stavi jedno zlo vuci druhemu a postavu vysetrovatele jako pozitivni entity posouva jaksi stranou. Pres slusne herecke vykony a paradni kameru se ovsem reziser neobejde bez zabehlych klise, treba v tom jak hlavniho "zaporaka" az Lecterovsky stylizuje. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Zapadlý thriller o sériových vraždách ukřižovaných žen v jednom jihokorejském městečku. Hustá atmosféra, napínavý děj, drsný scény. Tentokrát proti sobě nestojí jen vrah a policie, ale především dva chladnokrevní sérioví vrazi, policejní vyšetřování hraje spíš druhé housle. V roli poručíka je ovšem skvělý Lee Sun-kyun, zdatně mu sekundují i oba záporáci Oh Man-seok a Ryu Deok-hwan. V tomhle byl film super. Problém jsem ale měla s četnými flashbacky a představami, které mi v tom dělaly pěkný bordel, a většinu filmu jsem byla lehce zmatená. Na konci to do sebe sice originálně zapadlo, ale některé věci mi stejně zůstaly neosvětleny. Možná ztraceno v překladu. Slušné 3* ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tema filmu - patranie po seriovom vrahovi je vdacnym materialom, spracovanym velakrat. Our Town na prvy pohlad vyzera ako dalsi z rady. Za motivom ritualnych vrazd je znova traumatizujuce dospievanie veduce k pokriveniu charakteru a moralnemu usudku vraha. Casti pribehu su uz dnes pre dany zaner vlastne standardizovane predvidatelne. Ovsem Our Town disponuje zopar detailmi, ktore ho povysuju z priemerneho thrilleru na nadstandartny. Ustredne herecke trio presvedcivo zvlada vsetky polohy, navyse samotny pribeh v svojej zacyklenosti zvyraznuje kauzalitu konania postav. Formalne spracovanie aj napriek pocetnej krvavosti a nasilnosti ponuka prekvapivu subtilnost, ktora spatne len zvyraznuje mrazivost celeho pribehu (uzitie klasickej hudby, ktora v zavere prechadza do emocne silnych a rozsiahlejsich variacii vzdialene mi pripominajuce niektore Morriconneho partitury vyborne dokresluje atmosferu konkretnych sekvencii). A nakoniec, v krajine povodu bola v poslednom obdobi aj z dovodu narastajucej kriminality v najvacsich metropololach (Soul, Pusan,...) hodne pertraktovana prave tema seriovych vrahov. Our town tak popri dalsom titule - Chaser, pridal dalsie polienko do "ohna" onych burlivych diskusii prebiehajucich v korejskych masmediach. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neskutečně brutální, nepříjemný a mrazivý Thriller se sériovými vrahy z Jížní Koree! Je škoda, že tenhle film poměrně zapadl a za 13 let jej nedokázal nikdo ani přeložit, přitom se svými kvalitami film v pohodě dokáže rovnat peckám jako Chaser a I Saw the Devil. Příběh se zaměřuje na malé městečko, kde jsou ženy brutálně ukřižovány po celém městě a to zásluhou dvěma chladnými vrahy, kteří si jdou i vzájemně po krku. Má to dobré tempo, velmi bezútěšnou atmosféru, skvělé záporáky a syrové autentické vraždy, ze kterých Vám nebude příjemně. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama