Reklama

Reklama

Oficiální pravidla fotbalu

(seriál)
  • Španělsko Football Stories
všechny plakáty
Španělsko, 1998, 75 min

Režie:

Tony García

Obsahy(1)

Průvodci po tomto rodinném animovaném filmu jsou skotský rozhodčí a mluvící mikrofon (sportovní žurnalista), kteří se snaží naučit diváka pravidlům fotbalu, a to vše pomocí praktických příkladů a anekdod. Součástí filmu jsou dva malé testíky mající za účel vyzkoušet diváka ze znalostí fotbalových pravidel... (Lachtan44)

Recenze (7)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

ZLÍNFEST Je hrozně těžké natočit animovaný film pro nejmenší, který by je zábavnou formou učil různým pravidlům a zásadám... a tomuto se výše zmíněné téměř podařilo. Pro odrostlejšího diváka se zde skrývá několik filmových narážek, které jsou prvoplánové, ale pobaví, a pro všechny poté kvíz, který jsem mimochodem zvládnul na plný počet, aniž bych o fotbalu cokoliv věděl. :) Míčohlavci a fanoušci hry s kulatým nesmyslem nechť si přičtou jednu hvězdičku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Seznámit nejen děti s pravidly fotbalu animovaným filmem je zajímavý nápad, jen kdyby tenhle filmek nebyl tak přeplácaný. Jakýsi robotek z vesmíru má touhu seznámit se na Zemi s hrou zvanou fotbal a průvodcem je mu kníratý pán, snad rozhodčí, který začne pěkně od historie, přes základní pojmy jako hřiště, pokutové území až k takovým finesám, k nimž se nakonec budou vztahovat dva závěrwečné testy. Animace je vzdáleně podobná stylu seriálu Byl jednou jeden život, avšak film působí poněkud přeplácaně - jak animací, tak barvami. Navíc na ploše 71 minut rozebírá některé věci až do zbytečných detailů, takže udržet pozornost a orientovat se ve výkladu dělá problém i dospělému. Zase na druhou stranu, zjistíte zde odpovědi na otázky jako "Může si hráč při vhazování z autu stoupnout na špičky?", "Platí gól z penalty, když hráč míč jen nešikovně poposune po hřišti a jeho spoluhráč míčem trefí branku?" apod. A na závěr si můžete stylem karaoke zanotovat s sebou písničku o fair play. Úvod disku obstarává animovaný protipirát, jinak na DVD nic navíc nenajdete. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Projít všech 17 pravidel fotbalu v 75 minutách je vcelku smělý úkol, no tvůrci tohoto snímku se o to pokusili. Pominu-li několik nepřesností ( obvod míče není 68-71cm.. šířka čar na hrací ploše není minimálně 12 cm.. ) a nějakou tu změnu v pravidlech ( pravidlo 4 kroků u brankáře.. ), jedná se o docela zajímavý počin plný užitečných informací. Pro řadového fanouška fotbalu naprosto ideální, profesionálům tohle samozřejmě neprozradí nic nového. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Do doby než jsem jako malej dostal k narozeninám tenhle filmeček, tak jsem nevěděl co to je ovsajd atd.. Znal jsem pouze gól a rozehru. To proč rozhodčí po výborné přihrávce pískne mi bylo furt nejasné. No a pak jsem viděl toto. Je hrozně těžké udělat dokument, který bude pro ty menší a přitom bude zábavný a poučný zároveň. Myslím že se to ale povedlo ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je tento animák i trochu zábavný, ale po dvaceti minutách to začne těžce nudit. Koncept filmu je jednoduchý - rozhodčí s živým mikrofonem vysvětluje pravidla fotbalu a k tomu se pouští krátké animované příběhy s fotbalisty. Není to sice katastrofa, ale jednou vidět stačí bohatě. Hudba: Terry Wilson ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Tohle naučí děti jak někomu utrhnou nohu a ukopnout hlavu. Ikdyž to je pro malé publikum ty utržené nohy si mohli odpustit je to stupidní. ()

sima275 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracované pravidla pro fotbal. Někdy i zábavné, a nikdy jsem se nenudil. Jak už tu napsal uživatel 5150 je tam několik málo nepřesností. Jinak super animovaný film s hezkýma postavičkama a taky plný užitečných a zajímavých informací, co jsem třeba já ( hraju fotbal:) ) vůbec nevěděl. 65% ()

Reklama

Reklama