Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Lukke32 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Syn doutníky nekouří. Doutníky kouří otec. Otec miluje syna." Nádherný závěr... a za ten, stejně jako za Jessicu Walter, dávám - pravděpodobně navzdory názoru většiny hodnotících členů CSFD - plný počet hvězd. Kvalitní scénář, pár komických situací a poručíkův basset jménem Pes = výborný díl. Není to nejlepší díl seriálu, ale patří mezi mé oblíbené. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek vyšetřování vraždy byl trochu slabý, ale nakonec se tato epizoda ještě rozjela. Má celkem dost humorných míst a kvalitního záporáka. Není to úplně čistých 5*, spíš 4 a půl. Jen nechápu, co to na Nově udělali s dabingem! Oběť, profesora Howarda Nicholsona, zde dabuje Dalimil Klapka, tedy Columbův dabér, který v této epizodě také Columba dabuje. To neměli ještě jednoho dabéra navíc? Trochu to snižuje kvalitu toho dabingu, i když se jedná o postavu, která se objeví ve dvou scénách a po dvaceti minutách je mrtvá... ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Colomba mě vždycky znova překvapí slaboduchost námětů. Zázračná mast, robot jako ze sci-fi filmu, víno zničené zahřátím nad 58 stupňů celsia. Všechno ostatní je pak vcelku propracované, ale samotný námět je hodně často hodně laciný. Tohle je přesně ten případ. Tvůrci už se pak mohou třeba stavět na hlavu a vymýšlet fóry s neposlušným psem, ale ono to je stejně vcelku pitomé, vhodné tak maximálně jako relaxace po hodně dlouhé pracovní šichtě, kdy už se člověku nechce moc myslet a jen tak sleduje běžící obrázky... Celkový dojem: 60% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dielov, ktoré som zatiaľ nevidel a ak by som chcel byť zlý, tak napíšem, že som vlastne o nič neprišiel. Pobavila ma nanajvýš tá insitná výpočtová technika, zvyšok však za veľa nestál a scény ako sa poručík kupujúci cigary v samoobsluhe lačne vrhne po kvalitnejšom produkte mi opakovane kazia dojem z ktorejkoľvek časti seriálu. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět zvoleno zajímavé prostředí. Záporák je velmi chytrý a Columbo nemá vyšetřování vůbec lehké. Ve své podstatě je vyšetřování dosti slabé, resp. Columbo nemá moc důkazů. Nakonec musel vraha usvědčit lstí. Řekl bych, že to byl jeden z trošku slabších dílů, i když zde je zase pár vtipných míst. Ale takový průměr. Howgh! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Robot použitý v epizodě je tentýž robot, který hrál ve filmu Zakázaná planeta (1956). Robotu byla pozměněna vizáž - původní pohyblivé nohy byly zaměněny za statický podstavec s kolečky. (LaSi)

Reklama

Reklama