Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo musí riešiť zločin v prostredí ľudí s nadpriemerným inteligenčným kvocientom a odhalenie vraha v tomto prípade dá zabrať aj ostrieľanému detektívovi. Príbeh osviežuje pes, ktorý nie je policajný, ale policajtov a pre nezhodu manželov Columbovcov nedostal meno a poručík ho volá Pes. Súboj inteligencie, dávka humoru a netradičný spôsob usvedčenia páchateľa činí tento diel ako jeden z najlepších o Columbovi. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek vyšetřování vraždy byl trochu slabý, ale nakonec se tato epizoda ještě rozjela. Má celkem dost humorných míst a kvalitního záporáka. Není to úplně čistých 5*, spíš 4 a půl. Jen nechápu, co to na Nově udělali s dabingem! Oběť, profesora Howarda Nicholsona, zde dabuje Dalimil Klapka, tedy Columbův dabér, který v této epizodě také Columba dabuje. To neměli ještě jednoho dabéra navíc? Trochu to snižuje kvalitu toho dabingu, i když se jedná o postavu, která se objeví ve dvou scénách a po dvaceti minutách je mrtvá... ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstava o vedeckom výskume po Columbovsky, o robotoch a o najvýkonnejšom počítači K44, ktorý sa používa na simulovanie vojenských operácií. Prípad nie je nič moc, ale stretnutie s mladým geniálnym vynálezcom Stevenom Spelbergom bolo zaujímavé. Hlavne scéna, ako sú všetci s robotom MM7, Columbom a jeho lenivým psom v riadiacom stredisku. –––– Já nepotřebuji opravit auto, je v bezvadným stavu! –––– Taky bych chtěl být polda, a moc. Ale nejde to. Jsem moc chytrý. ()

Lukke32 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Syn doutníky nekouří. Doutníky kouří otec. Otec miluje syna." Nádherný závěr... a za ten, stejně jako za Jessicu Walter, dávám - pravděpodobně navzdory názoru většiny hodnotících členů CSFD - plný počet hvězd. Kvalitní scénář, pár komických situací a poručíkův basset jménem Pes = výborný díl. Není to nejlepší díl seriálu, ale patří mezi mé oblíbené. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš průměrná epizoda, která má však tradičně výborné rozuzlení a velmi kladně hodnotím také to, že poručík ke konci neváhá zvýšit hlas, což je poměrně netypické. :) Najde se tu i několik úsměvných scén, což je také velké plus. 3* však dávám skrz prostředí, ve kterém se děj odehrával. Přetechnizovanost 70. let není můj šálek čaje. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Robot použitý v epizodě je tentýž robot, který hrál ve filmu Zakázaná planeta (1956). Robotu byla pozměněna vizáž - původní pohyblivé nohy byly zaměněny za statický podstavec s kolečky. (LaSi)
  • V českém dabingu Dalimil Klapka kromě Columba (Peter Falk) nadaboval ještě jednu postavu. (Pepinec)

Reklama

Reklama