Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorka romantických knih pro ženy Theresa Gorenová je zamilovaná do mnohem mladšího tenisty Waynea Jenningse. Tomu však jde jen o její peníze. Jedné noci Theresa zcela nečekaně Wayneovi zavolá a rozrušeným hlasem mu oznámí, že se za něj nikdy neprovdá. Wayne netuší, že ve skutečnosti volala Theresina starší sestra a zároveň její literární agentka Jess McCurdyová. Mladík zastřelí Theresu její vlastní pistolí. Poručík Columbo ovšem zjistí, že ve chvíli, kdy kulka pronikla do Theresina srdce, byla žena už nějakou dobu mrtvá. Stopy vedou k Tess. Jenže nic není tak jednoduché, jak by si to skutečný vrah přál, zvlášť když má případ v rukou Columbo… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dílů (pokud ne jediný), kdy nevíme, jestli zdánlivý vrah je vrahem i ve skutečnosti. Vidíme ho sice střelit, ale nevíme, co vlastně „zastřelil“. Ono těch problematických míst ve scénáři bylo víc. Třeba důvod vraždy - je dost neuvěřitelné, aby padouch nepoznal hlas jiné osoby v telefonu, a když už by i ne, tak přece když by dojel na místo, vše by se vysvětlilo. Hodně kulhavý motiv a provedení. A ty vrány... :-) Nicméně snad to bylo způsobené tím, že poručík Columbo konečně (byť jen pro tento díl) povýšil. Padla směrem k němu totiž věta: „Pojďme ven, komisaři...“ Závěrečná kalhotková scéna sice stála za to, ale rozpačitý dojem už moc nenapravila... :-( 3 hvězdičky - 70%. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Ano, dočasné kalkulačky si nemají stěžovat, jsou jen pojistkou.“ Až do druhé půlky mi trvalo uvědomit si, že ten vrahoun má asi být neuvěřitelně charismatický a sexy, že se do něj každá ženská ihned zamiluje. I poté jsem ale nevěřícně kroutil hlavou. Tento díl se vymyká Columbovu standardu, protože po první třetině opravdu nevíme, kdo je vrah. I takový stav ale lze zpracovat zajímavým způsobem. V tomto případě tomu tak není. Postavy nejsou dobře napsané a jejich motivace jakbysmet. Je těžké se v ději orientovat a vlastně ani nevíme, kam směřuje poručíkovo vyšetřování. Bohužel ani závěr se nepovedl. Je tak nejednoznačný a usvědčení vraha tak vágní, že by to u soudu neprošlo ani náhodou. Celkově vzato patří tento díl mezi ty nejhorší. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autoři detektivek se doslova předhánějí v tom, jak rafinovanou vraždu dokáží vymyslet, jak složité je tuto vraždu vyšetřit, jak neprůstřelné má vrah alibi, jak důvtipně dokáže detektiv vraha vypátrat a usvědčit... Skutečný život i skutečná smrt je ovšem většinou o dost banálnější záležitostí... Hodnocení detektivky je potom dosti dvojlomné, zvlášť, nejde-li o knihu ale o film. Hodnotit především herecké výkony? originálnost? napětí? vtip? Nebo snad dokonce reálnost příběhu? Vražda v Malibu je z těchto hledisek zvláště vypečená, neboť je velmi chytře vymyšlená a je i poměrně zručně natočená... Pokud na něco dojíždí, tak je to totálně nezvládnutá psychologie postav. Není to ovšem chyba herců, ti totiž dělají co mohou... s nepravděpodobnou a naprosto překombinovanou zápletkou však zkrátka nelze dělat veliká kouzla... Celkový dojem: 65% ()

gizi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně tento díl přišel jako dost slabý. Columbo zde moc nehraje, sestra zavražděné je tak odporná, jak už jsem dlouho žádnou babu neviděl, závěr je takový, že jsem ho ani nepochopil (jak mohl mít v plánu vrah vrátit se zpět na tenis, když si naopak dělal alibi, že jede k zavražděné...). Zkrátka to nebyl moc "Columbo", ale jen slabší krimi. 55%. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opat jeden z nestandartnych dielov, ktory zaujme samotnym spracovanim. Mne osobne sa pacil aj muzsky zaporak. Bol to taky symapatak, ktory mi vo vysledku prisiel strasne slizky, takze som si uzival ako ho Colombo kruti. Neskor sa to pekne skomplikuje, co je pri Colombovi nie uplne normalne. Trochu ma sklamalo zaverecne usvedcenie, lebo mi to prislo neuveritelne, ale inak som si diel klasicky uzil, takze nie je dovod ist dole s hodnotenim. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama