Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel přepychové pohřební služby Eric Prince zavraždí během jednoho pohřbu svou bývalou milenku, bulvární reportérku Verity Chandlerovou. Pomstychtivá žena totiž chtěla ve své nové reportáži prozradit, jak si Eric před sedmi lety nezákonně přivlastnil diamantový náhrdelník zesnulé hollywoodské herečky. Eric zpopelní Veritino tělo místo původně plánovaného nebožtíka. Na toho přijde řada později. V té době už zmizení Verity Chandlerové vyšetřuje poručík Columbo. A ten hned odhalí několik drobností, které tady nehrají… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Tanmut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Postaráme se o ňho opravdu dobře." Rozkošný překlad. Při své poslední vraždě se McGoohan opět předvedl - chladný, asertivní, jako anglický lord. Ale vzdal se snadno, Poručík tak dlouho cucal, cucal a cucal, až si celý průběh vraždy z prstu vycucal, a ono to jako na potvoru sedělo. Kdyby měl Columbo epilogy (naštěstí je nemá), i s průměrným právníkem by se z toho náš spalovač mrtvol musel vysekat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vďaka Patrickovi McGoohanovi a jeho chameleónskym schopnostiam v úlohách Columbovových protivníkov dávam tomuto vydarenému, avšak určite nie dokonalému dielu plný počet. K novším dielam som trochu zhovievavejší, ako iní užívatelia. Možno určitý odpor väčšiny k novým častiam pramení z tej klasickej sedemdesiatkovej atmosféry, ktorá k poručíkovi neodmysliteľne patrí a ktorá tu už samozrejme chýba. Ja som otvorenejší. Tento diel sa vyznačuje parádnym čiernym humorom (tentokrát skoro doslovným:)) a skvostnou pointou. Taká blbosť, že, a idete zato sedieť...:) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, vyšetřování vraždy, když není po tělu ani památky, to je oříšek...ale jak víme, Columbo dokáže i ty nejtvrdší ořechy rozlousknout. Popel popelu je poměrně pikantní díl s tradičně dobrým rozuzlením a usvědčením vraha. Potěší i Dvořákova symfonie Z Nového světa - 2. věta Largo - na úvodním pohřbu. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když odhlédneme od toho, že divák ví, co se stalo, působí to trochu absurdně. Když je policii nahlášeno, že se reportérka pohřešuje, místo hledání na to rovnou nasadí oddělení vražd, detektiv nikam nespěchá a klidně s výslechem den počká. Jediné, co Columbo má, je, že někdo o několik dní později dostal špatnou urnu, což nijak nedokazuje nejen to, že tam spálil tu reportérku, ale on stále ani nemůže prokázat, že byla zavražděna. U soudu by se tomu vysmáli. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Poručík Columbo.“ ,,To je vtip?“ ,,Ale ne, pane, ne, to ne.“ V tomto díle se nachází spousty milých míst, např. Columbův rozhovor s asistentem zavražděné a scéna s chudákem psem. Vražda je tentokrát poměrně zajímavá a vrahoun jakbysmet. O to víc jsem byl zarmoucen, když takový ledově chladný zabiják dělá kardinální do očí bijící chybu. Ale Patrick McGoohan si zaslouží uznání, zrežírované je to dobře, a své role se zhostil také bezchybně. Jen ten scénář mohl být trochu propracovanější, aby se musel poručík víc snažit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Na úvodním pohřbu můžeme slyšet úryvek Dvořákovy 2. věty (Largo) symfonie "Z Nového světa". (cheyene)
  • Poté, co Verity Chandler (Rue McClanahan) při pohřbu políbí mrtvolu Chucka Houstona, zanechá na jeho tváři stopu rudé rtěnky. Zaměstnankyně krematoria tuto skvrnu odstraní. Těsně předtím mrtvola mrkne. (pjotri)
  • Exteriér márnice byl natočen v Laury's Garden Garden Centre a Retail Shopu v Glendale. (Epistemolog)

Reklama

Reklama