Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Frank Brailie pracuje v nadaci slavného armádního veterána, generála Padgeta. Kromě vojenského výcvikového tábora se věnuje zejména tajnému Fondu speciálních projektů. Jednoho dne jej začne vydírat seržant Lester Keegan, jeho dávný spolubojovník. Padget ho totiž pověřil přezkoumáním Brailieových aktivit – a Keegan zjistil, že Fond speciálních projektů slouží Brailiemu k financování nezákonného obchodu se zbraněmi a následně k jeho osobnímu obohacení. Brailie zabije Keegana během nočního vojenského cvičení. Kvůli zmanipulovaným stopám jsou všichni přesvědčeni, že Keegan zemřel nešťastnou náhodou. Všichni kromě policejního detektiva Columba… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší epizoda, jak atmosféra (díl z vojenské akademie byl lepší), i záporák. Navíc to má Columbo docela jednoduché, nepřímé důkazy mu padají pod nohy jeden za druhým. A to vyvracení alibi s vojáčkama bylo účelové jen kvůli tomu, aby se přiznal. Jinak by to rozhodně jako alibi posloužit nemohlo, pokud ho nikdo neviděl. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Bude ze mě žoldák, pane.“ ,,Za dva tejdny?“ Opět je tu Columbo versus zelené mozky. A opět je to slušný díl. Zdobí ho krásné úvodní titulky s kamerovým přejezdem nad hromadou vojáčků. Dále vtipné setkání kamarádského poručíka s vymletými civilisty na kurzu pro drsňáky. Vyšetřování už snad nemůže být typičtější. Columbo je zpočátku milý a příjemný, ale ke konci už vrahovi naprosto leze krkem. Na rozdíl od jiných epizod je zde navíc zajímavý vedlejší příběh jedné ženy a dvou mužů s nečekaným rozuzlením. ()

Reklama

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedený díl. Už třeba jen kvůli těm vojáčkům na začátku a na konci, kteří jsou v podstatě i součástí vyšetřování („Podívejte, myslím, že jsme právě ztratili jednoho muže!“), a příslušnou vojenskou muzikou, která se prolíná celým filmem. Vyšetřovací metody poručíka Columba nám ukážou jeho všestranné zájmy („Neumíte si ani představit, kolik je druhů bláta!“). I padouch voják, který má sice evidentně drsný vojenský výcvik, pochopí, že tento protivník, je fakt nebezpečný („Naším úkolem je očekávat neočekávané.“). No a milou korunou je malinkatý poručíček mezi vojáčky... :-) Dávám jednoznačně 5 hvězdiček - 100%, ovšem s upozorněním: „Bacha na ženu sedící na studni - to znamená past...“ ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Například já náhodou vím, že tohle je znak Ming-ji.." - "Co to znamená, pane ??" - "No, tak například kromě jiného to je žena sedící na studni a to se interpretuje jako varování před pastí.. " - "Vážně ?? Ženská na studni ?? To má bejt past ?? Tak to chápu !! O tomhle musím povědět paní Colombový.." ;) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príjemný diel, ktorý pri ktorom ani nemrzí, že nepatrí medzi najlepšie. Ono je to vždy dané tou pointou, ktorá je znova slušne vymyslená a aj keď to vyzerá ako poriadna blbosť, vrah by sa z toho na súde asi nevykrútil. Celý diel je taký v pohode, bez silnejších scén a poteší najviac až tým vydareným záverom. Skalní fanúšikovia by ho určite nemali vynechať, jeho občasní diváci o nič významné neprídu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama