Reklama

Reklama

Columbo - Série 1 (1971) (série)


Semínko pochyb (S01E03)

(epizoda)
  • Česko Pohled z moře (více)

Obsahy(1)

Mladá rozvedená žena Helen Stewartová se stane náhodným svědkem vraždy, když na výletě plachetnicí zahlédne skrz okno nedalekého domu muže v županu, jak vystřelí do člověka v uniformě. Ohlásí věc policii, avšak poručík Columbo, jenž je pověřen vyšetřováním, nenajde v označeném domě ani zbraň, ani mrtvolu, ani stopy po vraždě. Věc je o to choulostivější, že podezřelým je slavný válečný hrdina, generál Martin Hollister. O několik dnů později je však na pláži nalezena mrtvola poručíka Rogera Duttona. Potíž je, že Helen se mezitím s generálem spřátelila a sama začala pochybovat, zda tehdy opravdu viděla vraždu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto bolo trochu jednoduchsie ako som cakal, lebo tieto prve casti ma beru tym ake su super vymyslene. Pacilo sa mi, ze na zaciatku ani sam Colombo neveril, ze je vrahom vojnovy hrdina, ale tym ako opisoval cely ten priebeh vrazdy si podla mna vypisal listok do vazenia. A ked este nabalil svedkynu, bolo to jasne. Trochu sklamanie, ale pacilo sa mi ako sa s nim neskor Colombo zahraval. Tej prihode s pistolou by uveril asi len malokto, aj ked general mal pocit, ze mu to porucik zozerie aj s navijakom. On ale nevedel, ze porucik ma autority na haku. Casti kedy vysetruje vojakov, policajtov su naj, lebo sa strasne bavim na tom ako nimi nenapadne/okato pohrda. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhý době sem viděl tohodle legendárního poručíka v baloňáku, kterej samozřejmě pokaždý na něco zapomene :o). Columba sem si dával hlavně za mlada, když to dávali v neděli dopoledne a bavil mě. Jen je u Colomba takový "nudný", že od začátku víš kdo je vrah a jak to udělal, takže to vlastně vůbec není napínavý. Ale přes to je zábavný na to čučet, páč ta postava je vymyšlená naprosto dokonale, škoda, že už je na pravdě bóóóží. Colomba zná pravděpodobně uplně každej, kdo má telku, ale kdo z nás viděl tohodle borce v jinačí roli než v týhle? Tak jako tak mi dneska Colombo zpříjemnil vstávání po celkem slušný veliko-noční párty :o) ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdíl od prvních dvou epizod má tento případ svižnější úvod a než se nadějete, je poručík Columbo opět na scéně. I padouchovi se konečně opět navrátil svérázný styl a příjemná změna slunného prostředí taktéž seriálu prospěla. Případ však nikterak zamotaný nebyl a ta rádoby romantická omáčka okolo byla na můj vkus spíše otravná. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když dovolíte, paní Waltersová, zafixuju vám zadek. Souboj generála s poručíkem, kde má od začátku navrch ta kouřící a rozcuchaná nižší šajba... Opět vynikající díl z dokonalé první série. V roli vraha se objeví další slavný herec, Columbovým soupeřem je tentokrát elegantní záporák Eddie Albert (je výborně nadabován Otakarem Brouskem st.) a v jedné z hlavních rolí se objeví i Suzanne Pleshette, která si zahrála ve slavném Hitchcockově filmu Ptáci (1963). SEMÍNKO POCHYB, patří díky skvělým hereckým výkonům, hudbě i zajímavé atmosféře, k mým nejoblíbenějším Columbovkám a postupem času tento díl řadím dokonce na úplný vrchol. Neznám lepší věc na deštivou neděli, výborná oddychovka s úžasným dabingem. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaciatok je super. Ulisný general zabije svojho kumpana, ale problem je, ze ho pri tom niekto videl. Napriek tomu sa mu to podari zakamuflovat. Lenze potom to zacne byt otravne tym jak sa vrah neustale snazi presvedcit svedka, ze vlastne videl nieco ine a az prilis podozrivo si buduje svoje alibi. Na vyriesenie tohto pripadu by nebol potrebny ani bystrý Columbo. Riesenie by muselo buchnut do xichtu aj nejakemu novacikovi. 6/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Generál má ve své knihovně knihy od Jamese Ferrise – první oběti vraždy, kterou byl pověřen poručík Columbo (Peter Falk). (J@mes)
  • První a poslední díl ze série o Columbovi, kdy je režísér uveden na začátku seriálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama