Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90te roky začali v seriáli parádne, škoda, že to nebolo pre ne pravidlom. Tento diel začína veľmi netradične, lenže my, skúsení Columbovi priaznivci vieme, že niečo nehrá a scenáristi nám prostredníctvom poručíka pripravia znova nejedno prekvapenie. No a jedná sa o časť, ktorá obsahuje dôkaz o tom, že Columbo 20 rokov nekecal a skutočne sa oženil. Jeho ženu ale samozrejme neuvidíme:). ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější díl celého seriálu.Jistá žena se chce Columbovi pomstít za to,že zatkl jejího manžela a ten později zemřel ve vězení.Slušný základ pro pomstu,jejíž obětí se stane i přítel jejího exmanžela (rozuměj udavač).Tak se dostane k poručíkovi a pokračuje ve svém ďábelském plánu.A ten vyjde.Columbo pláče na pohřbu své milované ženy,celý zlomený.Pomsta je dokonána.Nebo ještě ne? Jestli máte rádi Columba,je pro vás tenhle díl naprostou povinností.A jestli ne,tak ostatně taky. ()

Reklama

Gothard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě jeden z nejlepších dílů. Při prvním shlédnutí sice sledujete hrátky celkem vyšinuté vražedkyně s Columbem, ale chtě nechtě pořád musíte myslet na to, zda paní Columbová je opravdu mrtvá. Samotný příběh je od řady ostatních odlišný i v tom, že Columbo bojuje o svůj život a sám to dobře ví, takže je to i tom, kdo bude chytřejší a přelstí toho druhého. Pointa v kuchyni je bezchybná. Kdysi se vedly debaty, zda paní Columbová vůbec existuje, toto je jeden z dílů, který dává odpověď. Samozřejmě je možné namítnout, že v některých scénách je Vivian Dimitri snad až poněkud nevěrohodná, ale tento díl si tak jako tak pět hvězdiček prostě zaslouží. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle je především krásné dopadení. Znáte to - když celý film dělá Columbo blbce a pak vymyslí takovou past, že se vrah nestačí divit. Navíc je to tentokrát dost osobní. Žena, kterou dříve Columbo dostal za mříže, se mu nyní chce pomstít tím, že mu zabije ženu. Že bychom ji konečně viděli? No nevím, film začíná na hřbitově, kde Columbo svou ženu oplakává... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů=Tady se ukazuje proč je právě Columbo tím nejlepším detektivem před kterým musí všichni ti přizdisráči z CSI,páprdové z midsomeru nebo i překombinovaní oldschooleři Poarottovského typu-padnout na prdel a smeknout klobouk...........Je to prostě zatraceně prohnaný lišák s dobrým srdcem,který dokonale klame tělem,pohledem a baloňákem...........Tu blbou čůzu nakonec utřel naprosto fenomenálně Muheheheheheeeeee ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama