Reklama

Reklama

Willy Fog - Cesta do středu Země

(TV film)
  • Španělsko Willy Fog en viaje al centro de la Tierra (více)
Španělsko / Tchaj-wan, 1995, 75 min

Předloha:

Jules Verne (kniha)

Obsahy(1)

Willy Fog má dokázat, že jeho odhalení v rukopisu ze 16. století je pravdivé: muž jménem Arnne Saknussem se skutečně vydal na cestu do středu země! Se svou expedicí Willy jede na Island a tam se část výpravy spouští dolů sopkou Sneffels. Výpravu se snaží překazit a zničit ďábelský Transfer, který unese Willyho ženu a přítele, aby ho mohl vydírat jejich životem. Willymu se je ale podaří zachránit a expedice do středu země pokračuje. Netuší ovšem, že Transfer jim přisypal do vody sůl… Včas se jim podaří najít podzemní řeku, ale čeká je zával v uhelné sloji, nebezpečná plavba podzemním mořem a jsou svědky krutého boje prehistorických příšer. Naleznou však důkazy o Arnne Saknussemovi a jejich fantastická cesta lávou na raftu vzhůru zpět úspěšně končí u italské sopky Stromboli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Víteček 

všechny recenze uživatele

O čtrnáct let mladší, než původ ní seriál a po výtvarné stránce je to ve skutečnosti o 100 let pozadu. Animace chabá, složená téměř vždy z příliš nízkého počtu obrázků a navíc často sama o sobě ošklivá. Taková Romy, to je katastrofa. Po příběhové stránce je to taky hodně slabé a nedokáže to vůbec zabavit. Jako jo, je to dětský seriál, ale stejně, i ta může mít nějakou úrověň. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Jsem Willy Fog všem známý, mám dobrodružné plány. Dlouhou cestu chystám. Mám pověst gentlmena, můj život to je změna, důkaz hned vám dám……“ Jsem ročník 80desát, takže Cesta kolem světa patřila k mému každodennímu chlebu. Tyhle o dekádu novější, dejme tomu celovečerní, filmy trošku pozbývání kouzlo. Nejenom, že je problém vmáčknout celou zápletku do sedmdesáti minut, ale postavy, ač jde o milé shledání po letech, nějak pozbyli na rozumu a jejich chování občas jenom těžko hledá logiku. Každopádně tady jde hlavně o tu nostalgii a proto nejde jinak než alespoň za ty tři. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Jak mohla taková stupidní slátanina získat tak vysoké ohodnocení? Zřejmě si většina zdejších hodnotících tento hnus plete s vynikající první řadou Willy Fog na cestě kolem světa, jinak si to nedovedu vysvětlit... Už samotný seriál o cestě Willyho Foga do středu země je o poznání horší, než první série cesty kolem světa. Takže sestřih z prvních 13ti dílů druhého seriálu automaticky nemůže být lepší, spíš naopak. Výsledek sestříhané verze je mnohem horší, protože i těch pár světlých scén, které se v seriálu objevily (zejména Chidlingovy překážky z prvních pár dílů) nebyla do zkrácené verze vůbec zakomponována, čímž je děj znatelně ochuzen i o poslední zbytky napětí. K tomu příšerný dabing a křečovité dialogy. Zkrátka, bída a utrpění! JAK JÁ NESNÁŠÍM SESTŘÍHANÉ VERZE!!! ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Cesta do středu Země a 20.000 mil pod mořem se v podobě šestadvaceti epizod pokusili navázat na nepřekonatelný seriál "Cesta kolem světa" a výsledek je bohužel pro ty úplně nejmenší. Hvězdičku za hl.postavy, ač utrpěly idiocii, a druhou za to, že první půlka v podzemí je přeci jen o chlup lepší, než eskapády na Nautilu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie tak zaujímavé ako 20000 míľ pod morom či za 80 dní okolo sveta a so slabšími dialógmi, ktoré iba naťahovali čas, ale o to dobrodružnejšie. Opäť je to všetko podložené na veľmi sympatickej animácii. Skratkovitosť deja plyvom zostrihania seriálu je badateľná až v absolútnom závere. Už len vypustiť tie 2 muzikálové vsuvky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama