Reklama

Reklama

Dogtanian a tři mušketýři

(TV film)
  • Španělsko D'Artacan - A Film (více)
všechny plakáty
Španělsko / Velká Británie / Tchaj-wan, 1995, 75 min

Obsahy(1)

V r. 1981 vznikl animovaný seriál o psích mušketýrech DOGTANIAN AND THREE MUSKEHOUNDS a v r. 1990 jeho pokračování THE RETURN OF DOGTANIAN . Toto je filmové zpracování druhé série navazující na původní události po deseti letech. (berg.12)

Recenze (3)

honajz 

všechny recenze uživatele

Vydavatelství Urania vydává hodně i disky s animovanými filmy. Dnes se podíváme na Dobrodružství Antje a jejích přátel I-III, Akademii gladiátorů a Dogtanian a tři mušketýři. Všechny disky jsou totiž "vybaveny" naprosto stejně. Najdeme na nich jen české menu, na úvod disku zajímavý animovaný protipirátský trailer, jinak žádné bonusy. Samotné filmy mají 75 minut a porvedení je 4:3, zvuk český dabing v DD 2.0 a žádné titulky. Na třech discích najdeme 3x sedm příběhů z německého seriálu Antje , kde zvířátka prožívají rozličné příběhy - v Indii, u starých Mayů, v jezeře Loch Ness... Samostatným DVD je celovečerní španělská pohádka Akademie gladiátorů, kde malí Hocus, Fracas, Rumpus a Arena navštíví Koloseum, aby viděli, jak bojuje jejich strýc Deviatus, nejlepší gladiátor v Římě. Chlapci ale musí strýčkovi pomoci, protože na něho byla nastražena past, a za vítězství v aréně dostanou od císaře ostrov, kde založí školu gladiátorů. Pokud vám to nepřijde jako téma pro animovaný dětský film, mně tedy také ne. A konečně Alexander Dumas se může obracet v hrobě, protože celovečerní animovaný film Dogtanian a tři mušketýři vychází z jeho románu o mušketýrech po dvaceti letech, kdy odkrývají záhadu dvojí královy tváře - avšak hlavní postavy jsou zde představovány zvířátky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tento televízny film vychádza z rovnomenného seriálu a je z tej istej produkčnej liahne ako španielsko-taiwanské animované seriály o Willy Fogovi. Odpovedá tomu jak štýl animácie, tak vtipnosť a dobrodružná nadľahčenosť. Typológia postav je zatriedená podľa zvierat, väčšinu postáv predstavujú rôzne psie plenená a napr. záporné postavy sú určené pre mačky či šakaly. Sympatická animácia je jednoduchá, ale účelná a nechýba jej dostatočná vtipnosť, ktorá je zduplovaná aj v dialógoch. Tu musím pochváliť skvelý slovenský dabing. Príbeh tak svižne ubieha a určitá dejová skratkovitosť je odpustiteľná. ()

Reklama

Reklama