Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh čtyř lidí, kteří se souhrou náhod poznají a začnou mít rádi. Camille, která v noci uklízí kanceláře, ve volném čase maluje krásné obrazy. Plachý, citlivý a samotářský Philibert je mladý aristokrat zblázněný do historie. Mužný a něžný Franck, který se živí jako kuchař, má hluboce rád svou křehkou a okouzlující babičku Paulette. Ti čtyři se společně naučí mírnit své pochybnosti a trápení, ale také dívat se dopředu a plnit si své sny. Objeví jeden druhého a pochopí, že nejsilnější jsou "prostě spolu". (gardenlady)

(více)

Recenze (70)

Landier 

všechny recenze uživatele

příjemný film, vystavěný na jednoduché zápletce, kde postavy nemají onu "hollywoodskou" hloubku, a kde se audrey tautou opět marně snaží vymanit ze škatulky amelie ... pokud chcete strávit hodinu a půl s francouzským filmem a nic od něj nečekáte, je ensemble, c'est tout dobrou volbou, pokud však čekáte, že z kina nebo jen obýváku odejdete s blaženým pocitem zážitku, na který budete ještě dlouho vzpomínat - pak vás tento film nejspíš zklame ()

Foo 

všechny recenze uživatele

Idilické, hezky plynoucí, lehce předvídatelné. Líbí se mi, jaký mají vztah ke starším lidem. Taky mám hrozně ráda svoji babičku a nechápu ty lidi, co dokážou být zlí a nevšímavý. Film je dobrý pro klidný večer, kdy žena zůstane sama doma, otevře si lahvinku červeného vína a chce nechat čas jen tak plynout. Červené víno pomůže přenést se přes romantický konec. Guillaume Canet je dobrý herec a bez košile mu to taky sluší. Tento žánr není moc můj styl, přesto, líbilo se mi to. ()

Reklama

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Snímek, který má sice téměř nulovou zápletku, přesto působí pohodově. Zcela všední téma o třech obyčejných lidech, jejichž životy dostanou aspoň trochu spád kvůli sdílení jedné domácnosti. Ačkoli mají představitelé něco do sebe, nezábránilo to určitému úpadku. A. Tautou je sympatická, ale rozhodně měla výraznější role. Naopak G. Canet se blýskl a jeho hrdina je charismatický a rozhodně nejvíce zapamatovatelný ze všech účinkujících. Scéna při pohřbu, kdy vyhrává ta road-tripová písnička ("ráno jsme sedli na kola.. zažívali jsme vzlet.. Paulette..), ač smutné téma, já se musela usmívat. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ľudská, zručne natočená a pôsobivo zahraná dráma o témach, ktoré však neprinášajú nič nové. Plynie systematicky, pokojne, zanechá po sebe len nepatrné stopy. Silných, zapamätateľných momentov je tu ako šafranu, no herci si svoje charaktery naozaj vychutnali. Škoda, že len oni. Navyše najnormálnejší záver, aký mohol byť, som naozaj nečakal. 65%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dosť nezaujímavý film - dokonca by som povedal, že väčšina príbehu bol až nudná a poriadne sa mi pri tom zívalo. Žiadna poriadna zápletka, proste len pohľad do životov štvorice ľudí, ktorí sa postupne stále viac zbližujú a vytvárajú si medzi sebou väzby. Ale dej nemal žiadny poriadny spád, úplne mi to prišlo statické, aj keď aspoň ku koncu sa niečo začalo diať, aj to podľa mňa len preto, lebo to potrebovali nejako zmysluplne ukončiť. Dal by som tomu jedna a pol hviezdičky, ale z ľútosti to zaokrúhlim na dve - niektoré scény predsa len boli celkom milé, a aj zopár dialógov, ktoré oživili film. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je adaptací úspěšného stejnojmenného románu Anny Gavaldy. (gardenlady)
  • V knihe sa Camille (Audrey Tautou) narodila v roku 1977, vo filme v roku 1980. (Fanita)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno