Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh čtyř lidí, kteří se souhrou náhod poznají a začnou mít rádi. Camille, která v noci uklízí kanceláře, ve volném čase maluje krásné obrazy. Plachý, citlivý a samotářský Philibert je mladý aristokrat zblázněný do historie. Mužný a něžný Franck, který se živí jako kuchař, má hluboce rád svou křehkou a okouzlující babičku Paulette. Ti čtyři se společně naučí mírnit své pochybnosti a trápení, ale také dívat se dopředu a plnit si své sny. Objeví jeden druhého a pochopí, že nejsilnější jsou "prostě spolu". (gardenlady)

(více)

Recenze (70)

jabrada 

všechny recenze uživatele

že byl fim opravdu velice dobrý poznám podle toho že na něj musím myslet ještě minimálně celý nástedující den a mezi ty tento rozhodně patří,vístižný název skrývá geniálně prostý příběh o tom co by mělo být přirozené pro každého-o ochotě pomáhat a nic za to nechtít,příběh lásky je zde pak poddán z lehkostí a grácií.Po tomhle filmu se vám bude opravdu dobře spát...Řádím mezi své nej... ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Snímek, který má sice téměř nulovou zápletku, přesto působí pohodově. Zcela všední téma o třech obyčejných lidech, jejichž životy dostanou aspoň trochu spád kvůli sdílení jedné domácnosti. Ačkoli mají představitelé něco do sebe, nezábránilo to určitému úpadku. A. Tautou je sympatická, ale rozhodně měla výraznější role. Naopak G. Canet se blýskl a jeho hrdina je charismatický a rozhodně nejvíce zapamatovatelný ze všech účinkujících. Scéna při pohřbu, kdy vyhrává ta road-tripová písnička ("ráno jsme sedli na kola.. zažívali jsme vzlet.. Paulette..), ač smutné téma, já se musela usmívat. ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Možná jsem byl až příliš zvyklý, že se mi od Audrey dostával jakýsi nadstandard, co se filmového zážitku týče. Filmové zpracování románu z roku 2004, ale příliš "nevyšlo". Film spíš nevyšel pro filmově náročného diváka, který rád vyhledává silné scény. Když se člověk začne dívat na hodinky už v padesáté minutě filmu, znamená to, že ve filmu asi něco nefunguje. Tentokrát si myslím, že slavnou Audrey zastínil výkon Guillauma Caneta. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Berriho manifest o poklidné smrti? ... Claude Berri se na stará kolena nechal trochu unést, zapomněl do filmu zakomponovat nějakou dramatičtější frakci a vypráví tak jen o dalších z mnoha lidských osudů, které se nakonec spojí a zahřejí diváka u toho srdíčka. Bez nějakých vyšších ambicí zručně provedená oddychovka se třemi sympatickými herci a jednou babičkou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ľudská, zručne natočená a pôsobivo zahraná dráma o témach, ktoré však neprinášajú nič nové. Plynie systematicky, pokojne, zanechá po sebe len nepatrné stopy. Silných, zapamätateľných momentov je tu ako šafranu, no herci si svoje charaktery naozaj vychutnali. Škoda, že len oni. Navyše najnormálnejší záver, aký mohol byť, som naozaj nečakal. 65%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V knihe sa Camille (Audrey Tautou) narodila v roku 1977, vo filme v roku 1980. (Fanita)
  • Film je adaptací úspěšného stejnojmenného románu Anny Gavaldy. (gardenlady)

Reklama

Reklama