Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

lamps 

všechny recenze uživatele

K čemu takový film, když jeho každý motiv je tak nechutně ohraný a když už v okamžiku, kdy si přečteme krátké obsahové info, přesně víme, jak skončí? Coby stylové, dynamicky sestříhané a sympaticky obsazené motivační video funguje snímek více než obstojně a s hlavním hrdinou, jeho ukrutně sexy přítelkyní a ultracharismatickým koučem vydržíme až do konce bez jakékoli psychické újmy, ale kdo chce něco víc, něco nad rámec konvenční příběhové rovnice, kterou scénář opisuje s bravurou vlastní jen malé hrstce podobných příběhů pro zhrzené puberťáky, musí jít bohužel jinam. Já jsem naštěstí o moc víc nechtěl, a tak mírně převládá pocit uspokojení ve chvíli, kdy ten hezký, milující a ctnostný chlapec skolil toho sprostého bohatého zm*da oslnivým knockoutem hluboko do kolen. Jak symbolické, že? 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Za zvuků punk, rockové a hip-hopové hudby se odehrává příběh mladíka Jakea Tylera (Sean Faris připomíná vizáží mladšího Toma Cruise), který se viní ze smrti svého otce, jehož nechal v opilosti sednout za volant. Vzhledem k tomu, že jeho mladší bratr se stává úspěšnou tenisovou hvězdou, bude se muset s ním i se svojí mámou odstěhovat do Orlanda, kde začne navštěvovat školu, kterou ovládá arogantní a nepřátelský Ryan (Cam Gigandet), který toho času chodí se sličnou blondýnkou Bajou (Amber Heard), která okamžitě ukradne Jakeovi srdce. První konflikt s Ryanem na sebe nenechá dlouho čekat a ukáže se, že rvačky nejsou Jakeovou silnou stránkou, neboť Ryan právě v bojových uměních vyniká. Jake bude muset trénovat pod dohledem zkušeného trenéra (Djimon Hounsou), aby Ryana porazil a získal srdce své milované. Film svým pojetím silně připomíná novější drama Život je boj. Je stejně předvídatelný, je přes svůj řídký děj poměrně dlouhý a rovněž v něm jde o zápasy ve volném stylu, ovšem s tím rozdílem, že tento film Jeffa Wadlowa je hlavně po choreografické i režijní stránce propracovanější a je i lépe zahraný, ale i když na to měl dost času, nepodařilo se mu zahýbat s mými emocemi a nechalo mě to celé tak nějak chladným. Bude to asi tím, že téma mladíka bojujícího o svou čest bylo přece jen trochu zdlouhavé a až vyumělkovaně podané. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Že NEVER BACK DOWN nie je len priemerná gýčová teenegerská podívaná, napriek tomu, že nám ukazuje tie najbohatšie, najkrajšie postavy mladých hercov súčasnosti hore bez alebo v ukrutne miniatúrnych bikinách by som zvalil hlavne na scenár, kde sa hlavný hrdina musí rozhodovať medzi sebou a svojou rodinou čo je výborne zobrazené, že tí herci vedia hrať a že sú naozaj (ne)sympatický, komu prišla Amber Heard málo sexy v ALL THE BOYS LOVE MANDY LANE tomu asi oči vypadnú, a to nie je nič keď sa na scénu dostane herecké eso Djimon Hounsou, že to má zaujímavý soundtrack (napr. Daft Punk – Harder Better Faster Stronger alebo TV on the Radio – Wolf Like Me) a že režisér má na konte chujovinu CRY WOLF sa mi ani nechce veriť. Škoda toho posledného zápasu (inak by som sa nezdržal v označení nového KARATE TIGER aka. NO RETREAT, NO SURRENDER), mohlo to byť drsnejšie a bolo by to u mňa za plný počet vzhľadom na tom že som sa tešil a mračil presne tak ako si tvorcovia želali „thumbs up“. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tento film se celkem úspěšně vyhýbá naprostým blbostem, jako že můžete chytit kop v letu. Teda až do finálového boje, kdy jednak mu z blokuje kop rukou (musel mít hodně silnou ruku :-) a druhý případ, kdy ho protivník kopne, on ten kop chytne a použije proti němu!!! Krom těchto blbosti je to docela dobrý film. Přidat ještě více normálního boje, vystřihnou pár zbytečných scén a mohl jsem jít i výše. Škoda... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Děti YouTube kultury vzhlížejí k 80‘ létům, aby si mohli dát pořádně do držťky z intenzitou Klubu rváčů, jen se přitom nechávají okukovat holkama v bikinách a pouštějí si nejnovější fláky z MTV. Je to ‚no-brain‘ zábava na dlouhý letní večer, kde není scény bez klišé a postavy bez archetypu. 3 a ½, které drží před zaokrouhlením nahoru jenom stopáž - dvě hoďky je na takovýto biják zatraceně hodně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 24,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 41,6 mil. (NIRO)
  • Školní scény jsou natočeny ve střední škole v Cypress Creek v Orlandu na Floridě. (Terva)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama