Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arranged vypráví o přátelství mezi ortodoxní židkou a muslimskou ženou, které se zúčastnily jednoročního kurzu pro začínající učitele na veřejné škole v Brooklynu. (urvy)

Recenze (40)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné vykreslenie priateľstva dvoch sympatických žien z dvoch rôznych "svetov". Veľmi príjemné posolstvo dotváralo prirodzenú atmosféru celého filmu. Mám rád filmy o ľudskosti, obzvlášť keď pôsobia tak nenútene ako práve tento milý príbeh vzájomnej dôvery a opory týchto dvoch žien, z ktorých by si mnohí ľudia chorí z predsudkov mohli zobrať pozitívny príklad. Škoda, že film nebol ešte viac zasadený do školského prostredia, kde sa priam núkalo na tých deťoch s rodiacimi sa predsudkami, ukázať nejaké väčšie snahy o šírenie tolerancie. Tam by to ešte všetko mohla zaujímavo zamiešať aj "starostlivá" pani riaditeľka. Práve toto mi prišlo také nevyužité, hoci aj tá zápletka o dohadzovaní životných partnerov nebola vôbec márna. No nevidím dôvod, prečo by obe dejové línie nemohli rozkvitnúť naplno. Ale aj tak, pekný film so šťastným koncom (aj keď ten pôsobil už trochu dosť strojene). ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Arranged nie je v mojich očiach o iných vierach, o rozdieloch medzi židmi a muslimami, i keď sa tomu dosledne venuje. Je o hľadaní miesta v života, o hľadaní seba samého vo svete plnom tradícií a predsudkov. O všetkom tomto i iných veciach rozpráva neuveriteľne láskavo, pokorne a jednoducho ( v tom najlepšom slova zmysle ). Herecky objavné, režisérsky tlmené, vo všetkých smeroch príjemné a pozitívne. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Az nehezky idylicky film, ve kterem se snad kazda postava snazi chovat dobre, nebo to tak alespon myslet... Myslim, ze pro tento film neni momentalne v Evrope nalada a opravnene! Pokud se vsak na film budeme divat bez predsudku (coz je defacto jedno z hlavnich temat ve filmu), bude se libit jeho civilni pojeti. Optimisticky, mily a trochu lzivy snimek s vybornou hereckou dvojici Becker-Benhamou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodový pohled na multikulturní společnost, díky kterému jsem se utvrdil ve svém přesvědčení, že minority, jež jsou nejvíc slyšet, protože jsou údajně diskriminovány majoritní společností, samy neoplývají tolerancí vůči ostatním. Samotný příběh byl depresivně vtipný, nejzábavnější bylo zjištění, že kdyby Židé a muslimové neměli pro svého boha rozdílná jména, zas by se až tak moc nelišili, proto film jen upevnil mou jistotu v tom, že je nejlepší být ateistou. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

lehká citlivá komedie o sbližování dvou rozdílných kultur mezi malou židovkou a muslimkou, zároveň v kontrastu s "civilizovanou" Amerikou. Ve filmu se vyhýbají jakýmkoliv konfliktním situacím, ale je fakt, že ty vznikají hlavně v hlavách jednoduchých, vypočítavých a konfliktních osob. Takže ve skrze pozitivní, příjemná, mírumilovná podívaná, která se z nás snaží vymítit předsudky. Lepší tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama