Reklama

Reklama

Shock Waves

Skupinka turistů, křižující Karibik, uvízne na nedalekém ostrově, jehož jediným obyvatelem je starý samotář - bývalý důstojník SS, který skrývá hrůzné tajemství. V hlubinách moře totiž leží vrak, v němž je ukrytý zlověstný náklad, četa, které kdysi sám velel, Toten Korps. (oficiální text distributora)

Recenze (27)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem více, ne že bych čekal nějak mnoho. Zombie náckové mě nikdy nijak extra nebraly, ale tady byl celkem dost cool plakát a obsazení v čele Adams a hlavně Cushinga mé očekávání jen podpořilo. Nicméně největší věc co mě tu nasrala byl právě Cushing, byl tu vysoce nevýrazný a nebál bych se označit za jeho nejhorší herecký projev, i když on tu moc neměl co hrát, většinou jen vykukoval zpoza stromu. Atmosféra nijaká a gore žádné. Ale i tak jsem se celkem sem tam bavil a pár scén mě zaujalo, slabší 3*. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nebýt údajného historického prvenství v oblasti konceptu zombie eseskáky byl by tento trash, kde skupinka lidí pobíhá tam a zpátky na tropickém ostrově dávno zapomenutý. Výmluvným znakem "Shock Waves" může být fakt, že zatímco v Romerových a postromerovských zombárnách zpravidla lidé dojíždějí na to, že se nedokáží oprostit od svého ega a spojit síly vůči společné hrozbě, zde umírají prostě jen proto, že jsou nemehla; a taky proto, že to prostě scenárista chce a už dlouhou část stopáže nikdo nezaklepal bačkorama. Nicméně nutno uznat, že snímek má své osobité kouzlo, a byť nezáměrně, skýtá velkou zábavu. Ústřední atrakce snímku, tedy jednotka podvodních nemrtvých zabijáků Totenkorps, je zcela absurdně vytěžována, když filmaři nejprve nechají diváky dvacet minut čekat, než se konečně objeví na plátně, a pak dalších dvacet minut jen permanentně lezou z oceánu a zase do něj znovu zalézají. Jakmile ale začne vybíjená, rozjede se zábava naplno. Časoprostor se prolamuje, když esesbáci i jejich oběti mizí pod hladinou či v hustém porostu a vynořují se jinde, logika dostává na frak a až mechanicky strohé likvidace střídají bizarní scény jako "Kdo zabil našeho kumpána? Co se zeptat těch pobledlých týpků v eses uniformách?" A když pak postavy náhodou přijdou na způsob, jak bubáky zlikvidovat, je kouzlo upřímné trashovosti dokonáno. "Shock Waves" sice neskýtá vyloženě hurónskou zábavu, ale ve vodách zombáren představuje milé a stylově čisté povyražení. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Anomálie na slunci způsobí, že se na dně moře probudí nemrtví, které vytvořila Třetí říše. Nezničitelní vojáci mohli bojovat jak na Sibiři, tak uprostřed africké pouště. Tahle skupina byla určena pro boj ve vodě. Když se válka chýlila k závěru, nalodil se s nemrtvými jejich velitel (P.Cushing) a poblíž jednoho ostrova loď potopil. Nyní se tedy náckové vrátili... Turisté - trosečníci se snaží zachránit, ale protože v nastalé panice myslí každý sám na sebe (ano, tak by to nejspíš ve skutečnosti bylo), stávají se snadnou kořistí nemrtvých. Výborná hudba, pěkná kamera a báječná lokace. Úžasné mangrovy vytvářejí dokonalou kulisu pro napínavý, byť nekrvavý snímek. Protože náckové nejsou klasickými zombiemi, nedojde logicky ani na mozky a střeva ven. Mně to tentokrát vůbec nevadilo, užil jsem si nádhernou přírodu, velmi pěkné podvodní scény a scenérie a momenty napětí. Nejlepší byly asi lov v bazéně a útěk... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nuž moje pocity z tohto filmu sú niekde medzi Lhurgoyfovymi a Pomovymi. V danom žánri mám veľmi v obľube spomínaný ultralacný hudobný podmaz a celkovo ma pobavil aj samotný nápad, tvoriaci dejovú kostru celého filmu... . Za to tých gore efektov tam bolo na mňa málo, čo vo výsledku je značnou slabinou, pretože ony sú jedným zo základných stavebných kameňov filmov podobného razenia... :-) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Film s naprosto dokonalým soundtrackem Richarda Einhorna (nedávno vyšel v luxusní vinyl edici u Waxwork) a špičkovou stylizací Toten Korps, vraždících nazi zombies. Bohužel na moc víc už tvůrcům zjevně nezbylo, což by samo o sobě nebyl největší kámen úrazu. Tím je spíš absence scénáře a zároveň nedotažený koncept Toten Korpses, kteří mají podle báchorky jedné z postav být dokonalým vraždícím strojem, tady se ale spíš jen tak vynořují a zanořují z a do moře a svoje oběti velmi nudně škrtí nebo přinejhorším topí v bazénu. A protože zjevně nebylo ani na herce, tak těch obětí mají skutečně jen velmi málo (cca. 5). Nějak bych si představoval, že by svoji nadliskou moc mohli demonstrovat trochu víc razantněji. Škoda, nápad super, vyznění hodně softové. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Hotel ve filmu je ve skutečnosti Biltmore Hotel na Floridě, který byl po čas natáčení uzavřen a opuštěn. Režisér Ken Wiederhorn zaplatil za pronajatí budovy k natáčení 250 amerických dolarů. (MeanWhile)
  • John CarradinePeter Cushing natáčeli celkem 5 dní. Carradine si za svou roli vydělal 5 tisíc amerických dolarů, zatímco Cushing 25 tisíc amerických dolarů (plus leteckou cestu první třídou do a z Londýna, hotelové ubytování a řidiče). (MeanWhile)
  • Vrak u ostrova je americká loď SS Sapona, která roku 1926 najela na mělčinu a posléze sloužila jako cvičný cíl. (Saccard)

Reklama

Reklama