Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet 5,000,000-miliónov (predpokladané náklady)║Tržby USA $20,146,880║Tržby Celosvetovo $-║ Prvý film najlepšieho rappera všetkých čias a zároveň jeho najlepší herecký výkon. Tupac dokonale zahral agresívneho Bishopa, ktorý nemá ani najmenšie zábrany. Partia, ktorá sa začne rozpadať ako domček z karát. Omar Epps alias Q má čo robiť, aby zostal živý a v očiach druhých získal "juice" (rešpekt). ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě jako Hip-Hopového fanouška dlouho míjel, ale po jeho shlédnutí můžu říci, že si zaslouží své hodnocení. Celý film doprovází kvalitní hudba (musím si co nejdřív opatřit OSTéčko) a battle na gramcích byl také povedený ;-). Největší postavou děje je bezpochyby čím dál více vyšinutý Tupac Shakur, nepřehrává, možná taky proto že si ulici sám zažil….9/10* TUPAC R.I.P. ()

Reklama

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Někteří z vás si stěžují na plytkou a prostou první polovinu děje, ale podle mě i ta nebyla vůbec špatná, protože perfektně zachycuje tehdejší atmosféru kriminalitou překypujícího Harlemu. Moc pěkně se sledoval černý lifestyle v chudé New Yorkské čtvrti i přes to, že opravdu zmíněná první polovina postrádala veškerou akci a její vyvrcholení je maximálně potyčka s Radamesem (Riverside motherfucker!). Ovšem oproti druhé části filmu je to stále jen slabý odvar. Najednou se z typického černého dramatu vyvine jeden z nejlepších thrillerů, jaké jsem kdy viděl. Herecké obsazení a výkony už jen pomyslně podtrhují pro mě čistých pět hvězdiček a zároveň se mi tento film zarývá hluboko do hlavy spolu s nesmazatelnou hláškou Tupaca, která se pro některé fanoušky stala téměř kultovní: "You're right, I am crazy. But you know what else? I don't give a fuck." Tupac Shakur je naprosto bezkonkurenční a ve svém debutovém snímku dokazuje, že nebyl jen úžasný rapper, básník a vizionář, ale také skvělý herec. R.I.P young G. ()

sutech666 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že Tupac hral najvačšieho gangstra v jeho kariere a hral ho fakt výborne (hoci títo černosi ani nemusia hrať, pretoze sa tak chovajú bežne). Pekný film o tom ako búchačka v rukách naštvaného negra dokáže rozbiť akékoľvek priatelstvo.Navyše sa mi páči, že je to natočené v starom realisticko-gangsterskom štýle. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Okrem prekvapivo kvalitných hercov a podareného soundtracku si u mňa všetkého rešpektu film nevydobyl. Mrazivá atmosféra začína až po dobrej polovici filmu, dovtedy je to len klasické negerské poflakovanie sa po uliciach, žiaden psychologický rozbor osôb, žiadny poriadny dialóg, či myšlienka. Po prvom zvrate sa konečne začnú diať veci, je na čo sa pozerať, dej je rýchly a svižný a potom už film utečie ako voda. Len tie percentá akosi utekajú do priemerných radov. Btw, ten mix-battle mal naozaj dobrú úroveň. 70%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je možné aktéry několikrát zahlédnout hrát populární hru „Street Fighter“. (Ignus.cz)
  • Film, který Bishop (Tupac Shakur) sleduje a který jej inspiruje, je Bílý Žár (1949). (Ignus.cz)
  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama