Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Může obsahovat drobné spoilery. No je to brak. Pořádnej brak. Na to jak trailery vypadaly technicky vyspěle, seriál samotný působí dost uměle a papundeklově - od kulis, přes efekty až kostýmy. K tomu dost slabej scénář, cheesy dialogy a tuna červenoknižních předramatizovaných momentů. Místy to působí jako venezuelská telenovela a to i včetně kýčovité kamery a nasvícení scény. Jenže! Je to kupodivu docela chytlavé. Má to dost zajímavý lore a škoda, že první série mytologického potenciálu prakticky vůbec nevyužívá. Přeci jen střet dvou odlišných rovin (zapomenuté "sci-fi" technologie vs. fantasy magie) by mohl být velmi zajímavý. Něčeho se divák přeci jen dočká a patří to k nejzábavnějším dílům celé řady, ale potenciál je mnohem větší. Postavy působí trochu jako z klasického teen seriálu stanice the CW, ale po čase se mi podařilo k nim docela přilnout a jejich osud mi nebyl až tak lhostejný, jak jsem se po zhlédnutí pilotního dílu obával. Bohužel hlavní zápletka stavící na další záchraně světa před, ano pozor, superzlými démony z jiné dimenze/reality/alternativního světa/whatever je k uzoufání nenápaditá. No prostě je to fakt dost špatný, ale je to kupodivu fakt zábavný a to ani nejsem cílovka. Do druhého zhlédnutí se sice nepohrnu, ale na druhou řadu mrknu rád. Hodnocení série: 3/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Zatímco první díl dost nemile překvapí svou laciností, série jako celek se z ní ale postupně vymaňuje. Pryč je ten teplý filtr, kvůli kterému první řada působila místy jako venezuelská telenovela, ovšem po dějové stránce zůstává vše při starém. Opět tu máme ta největší fantasy klišé, nablblé dialogy i přepálené drama scény s různými pop songy. Cílovka a to jest teenageři tu pořád zůstává. Na druhou stranu ale seriál viditelně posílil co se rozpočtu týče a zejména druhá polovina série vypadá po vizuální stránce moc pěkně. Zdálo se mi, že tvůrci i jakoby v druhé polovině série konečně chytli ten správný směr a režiséři najednou chytli seriál pevněji za pačesy. Jednotlivé scény najednou měly mnohem lepší návaznost a zvládnutou dramatizaci a finále je supr braková fantasy jízda. The Shannara Chronicles není kdovíjak ambiciozní počin, ale dobře se na to dívá, rychle to odsýpá, byť ještě rychleji na to divák zapomene. Hodnocení série: 3/5 ()

warrenur odpad!

všechny recenze uživatele

Investoval som do tohoto gigantickeho paskvilu cas pre 4 diely. Hned uvodom:,Shannarov Mec, Shannarove magicke elfeiny a Shannarovu pisen prani som cital este koncom strednej skoly. V casoch, ked ste prisli do knihkupectva hocikde na Slovensku a spytali sa, ci predavaju nieco z "fantasy", tak sa na vas pozreli, akoby ste padli z jahody. Tento zaner v tom case este nepoznali - ok, v Bratislavskom Brlohu uz ano,odtial mal tie knihy kamos, co mi ich pozical. Elfeiny, druhu cast povodnej trilogie, som povazoval za Brooksovu najvydarenejsiu a zhodou okolnosti cca 2 mesiace dozadu, som si tuto z Ciech znovu objednal. Klasika, slusny pribeh, opis, zaporaci, vsetko. Mec bol sice prakticky kopiou Pana Prstenov ale Elfeiny su original, bez debaty. Zhruba v tom case som sa dozvedel, ze tato knizka sa filmuje. Vdaka dlhoocakavanemu uspechu natocenia niecoho z fantasy, a sice Hier o Trony, som dufal, ze konecne pribudne do sudka poriadna klasika od Brooksa. Zial, po zhliadnuti uz prvych par minut "tohoto tu", mi bolo jasne, ze to bude len dalsi z rady mimoriadne spackanych serialov, ktorym nepomohla ani dokonala knizna predloha. Obsadenie je nehorazne zle, kniznemu opisu neodpovedajuce (ani povahou, ani fyzickym zjavom). Pocnuc hysterickym prejavom filmovej Amberle, po gladiatorsky zjav v knihe mytickeho druida Allanona. Pride mi, ze tvorcovia nabehli do posilky a nejakeho salonu kdesi v haji, vsetkym zaspicatili usi a odeli ich do "odevu" ktory sa zdrodil v hlave nejakeho sfetovaneho navrhara. Krajina je jedna presaturovana omalovanka, nieco otrasne. Triky, nic moc. Dialogy a emocne reakcie zucastnenych su tak neuveritelne, ze som odvracal a krutil hlavou. Jedine co sa mi zdalo ako-tak pozivitne bolo vyobrazenie stromu Ellcryss a cuduj-sa-svete, demon Dagda-Mor. Vsetko ostatne je akoby z vypredaja a myslim, ze kazdy fanusik a citatel Shannarovej trilogie, ci nadvazujucih knih, musi byt tymto blivajzom minimalne znechuteny. Pokial ste sa o knizku a jej hrdinov zrakom ani neobtreli a staci vam pohlad na farebne cosi, ochotnicke postavy s peknymi tvarickami ale vyautovanymi reakciami, v tom pripade, nemusite byt nutne, ako ja, "rozladeny". Za mna vsak jednoznacny a nastvany humus. Citatelom Brooksa odporucam nechat si zajst chut. Radsej si vizualizujte postavy a miesta z knizky na zaklade autorovho opisu, ale co. Rovno si ju znovu precitajte. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Když jsem narazil na tento nový seriál, rozhodně mě zaujal, jelikož žánr fantasy v seriálech příliš nevidíme. Byl jsem zvědavý, jak bude vypadat svět plný elfů, lidí, skřetů, trolů a dalších podobných stvoření. Jenže hned po pilotu, který byl ještě docela zdařilý, jsem byl velmi zklamaný. Celé to je špatně zpracované. Nevýrazný příběh, nic neříkající postavy, které nelogicky skáčou z místa na místo a plno nedotažených a nesourodých scén. Jedině postava druida Allanona a krásné tulačky Eretrie, slušná výprava a triky drží Shannara Chronicles nad vodou. I proto se seriál nakonec dá v celku pohodě zhlédnout, ale nečekejte od toho nějaké zázraky. ()

Ergon

všechny recenze uživatele

Pilot: Největší předností Shannary je dle mého názoru povedená vizuální stránka, tím ovšem nemyslím herce a herečky, kteří jsou načančaní jako na maturitním plese, dokonce i jejich věk tomu odpovídá. Starších či mladších postav než 15 - 20 je zde jako šafránu. Shannara je cílená na teenage publikum, křičí to na mně z každé scény. Věřím, že si své příznivce najde, mne však bohužel ne. Po pilotu končím. Inu škoda a to mám fantasy tak rád. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Náhodou by to docela šlo, navzdory okatě béčkovým detailům, jako padnoucí rifle, traktorové podrážky bot, tři tisíce let staré kastle aut u cesty nebo zřejmě obdobně stará (sic!) kapačka infuze v Utopii. Nemluvě o faktu, že snad všechno, co působilo aspoň trochu originálně, byly posbírané motivy z různých filmů a her. Ale totálně to zabila zhruba druhá půle, kdy se o záchranu světa bojující partička mládeže projevovala vesměs jako banda blbečků. To je sice pro žánr young adult víceméně typické (kde také čerpat materiál pro další díly, kdyby se všichni chovali racionálně a přitom scenárista za moc nestojí, že), ale prudilo to fest. 1¾. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama