Reklama

Reklama

Legenda o Janě

  • Německo Die Päpstin (více)

Obsahy(1)

9. století, Anglie. Mladou Janu čeká tradiční úděl žen tohoto věku - práce, rození dětí a smrt v mladém věku. Jana se však rozhodne jít jinou cestou. Cítí, že byla vyvolena pro jiný osud, a tak se rozhodne v převleku za muže nastoupit na dráhu teologie. Stoupá církevní hierarchií strmě vzhůru a riziko jejího odhalení je pořád větší... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Legenda o prelomení starých konvencií. Legenda o Jane je zaujímavo natočený film. Nečakajte žiadnu akciu striedajúcu akciu. Môžeme polemizovať o tom, či je film natočený na základe skutočnosti, alebo je to ozaj len legenda. Film ma celkom zaujal, aj keď sa radím skôr k odporcom náboženstva ako takého. Herci nijak extra neoslnili, a preto nemohli povzdvihnúť inak priemerný scenár do vyššieho raintingu. Z hercov môžem spomenúť jedine Johna Goodmana v síce menšej role starého pápeža. Inak film nič moc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost mě překvapilo, že film vypráví příběh z období 9. století. Takových filmů člověk v životě příliš nepotká. O to zajímavější je, že film se snaží věrně přepsat legendu, která se mohla, ale i nemusela stát. Se všemi odpornostmi, ale i fakty, které s tehdejší dobou souvisí. Legenda o Janě je z takovýho pohledu naprosto suprovej film. Rozhodně se s takovým nesetkáte každý den. Druhá věc je ale fakt, jak je schopný tento mýtus vůbec divák schopný brát a zdali bude vůbec schopný zkousnout, že do docela dobrého námětu vpravili pár typických aspektů libivýho filmu. Láska, zrada, oběť a podobný bláboly...ale bez takovejch bodů se už dneska obejde málokterej film, takže je to vlastně jedno a nemám důvod to v rámci tohodle filmu kritizovat. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Historický velkofilm, který byl díky evropské koprodukci pojat skutečně velkolepě, což se musí nechat. Navíc si příběh vybral zajímavou legendu/historickou skutečnost o jediné ženě, která se kdy objevila na papežské stolci. Jestli je to pravda - a historikové říkají, že nikoli - asi není tak důležité, protože tohle je film, který i tak zapůsobí. Navíc tu jsou i známé tváře. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poutavých a dějově strhujících filmů, místy až drsnějších a navíc zobrazujících příběhy z dávné minulosti 9. století n. l. není mnoho. Tyto aspekty mě přilákaly ke shlédnutí tohoto filmu a mohu s klidným svědomím prohlásit, že čas, který jsem shlédnutí filmu věnoval v žádném případě nepovažuji za promrhaný. Průběh filmu je po celou dobu velmi poutavý a přibližuje divákovi přetěžké doby předcházejících generací lidstva. Jde jistě o smyšlený děj, ovšem natolik důvěryhodný, že by se zdálo, jako by se jednalo o pravdivý historický film, který je založen na skutečných událostech. Pravda bude asi jiná. Bohužel, ten závěr je poněkud mystericky překonstruován, a tím definitivně potvrzuje mé domněnky o jasné fikci. Vzhledem k tomu, že je tedy naprosto jasné, že se nejedná o skutečnou historickou událost, lze ten poněkud úsměvný konec povzneseně přehlédnout. Milovníkům příběhů zasazených do dávno uplynulých časů můžu tento krásný, ale i drsný příběh vřele doporučit. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Úloha žen podle svatého Pavla:''Nedopustím,aby se žena učila,ani aby ovládala muže.Raději at' je pořád zticha.''Další skvost:''Když se dívka hodně učí,jak jistě víte,tak se jí sráží děloha.''-Tak jak holky?V neděli na mši? X-DDD.Jinak s tou Angelikou souhlasím.Tohle je romantická pohádka a nic víc.Černobílé postavy a hodně nepravděpodobný děj.Johanna Wokalek,kterou mám v topce nijak zvlášt' nezáří.To už spíš mladší představitelka Joan (hezky je tam párkrát setřela;-)).Má to pěknou výpravu a já mám pohádky ve finále celkem rád. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Film mal pôvodne režírovať Volker Schlöndorff, ale kvôli nešpecifikovaným rozdielom s produkčnou spoločnosťou sa spolupráca neuskutočnila. (misterz)
  • Esther Walz soutěžila o německou filmovou cenu Gold v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)

Reklama

Reklama