Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (898)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když vlkům rupne v kuli, zapomenou, že jsou vlci. Začnou pak tančit kolem ohně s panem Neesonem a krvelačně lovit mukly a soudný divák si může akorát tak ošoupat chrupavku mezi atlasem a čepovcem nevěřícným kroucením hlavou. Je ale možné, že třeba ten mamlas, co tohle bezmyšlenkovitě naškrábal v přestávce na oběd mezi vysáváním Liamovy žumpy, prostě jen nepřišel na vhodný způsob, jak dostat na Aljašku lvy. Náš charismatický Ir patrně usoudil, že je majitel hovnocucu skvělá konexe a tak na to kývl. Jednu dávám jen za ty chudáky, kteří museli kvůli takové plytké, nízkorozpočtové, slaboduché kravině mrznout v nějaké kanadské prdeli. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

KINO - Lidi čekali přímý útok a Carnahan na to šel od lesa :) Chlapská balada, která jde proti očekávání a já byl naměkko od první sekvence a a pak ještě několikrát. Liam Neeson je trefa do černého a věřím, že opravdu má slušnou šanci na nominaci (film bude mít re-release v oscarové sezóně) a Marc Streitenfeld zas dokazuje, že je perfektní volba pro náladovotvornou hudební složku. Nemůžu se dočkat, co udělá s Prometheem. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Měla to být poklidná návštěva kina, ale laciný prolog a nesmyslný děj, který by se možná spíše žánrově hodil do kategorie netušených zážitků či paranormálních jevů. Propánajána, vždyť ti vlci ve filmu nejsou ani skuteční. Navíc jak známo vlk není zdaleka tak krvelačný, jak se o něm traduje. Žel, tuhle vydestilovanou vlčí paranoiu nezachránil v mých očích ani jinak skvělý Liam Neeson. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Do something. Do something. You phony prick fraudulent motherfucker. Do something! Come on! Prove it! Fuck faith! Earn it! Show me something real! I need it now. Not later. Now! Show me and I'll believe in you until the day I die. I swear. I'm calling on you. I'm calling on you!... Fuck it. I'll do it myself...“ Docela nechápu ty výtky směrem k nevhodně zkombinovaným motivům survivalu a existenciálního dramatu, vždyť to druhé je přidaná hodnota, kterou první žánr se zištných důvodů zřídkakdy nabídne. Všechny ty silácké řeči slabochů, slabošské řeči siláků a uprostřed toho Liam Neeson tváří tvář smrti. Závany melancholie, Carnahanův osobitý vizuál, ve své intimitě dokonalé první a poslední minuty či Ottwayova drsná výzva k Bohu, než naposledy půjde do pranice. The Grey má tendenci v dalších hodinách a dnech v divákovi doznívat, až mu třeba odpustíte tu přihlouplou scénu se zdoláváním útesu či přepálenou démonizaci psovité šelmy. A teď si představte ty rozpaky, kdyby po nich šel agresivní sob či nevytření lososi..! Stejně mi ale cosi říká, že to celé bylo jen o tom, jak je vlk člověku člověkem… ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý dobrodružný thriller s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe. Má dobrý príbeh o skupine mužov, ktorí sa vracajú z niekoľkotýždňovej práce v Aljaške domov lietadlom, lenže to havaruje a skončí ďaleko od civilizácie. A tak sedem preživších musí urobiť všetko preto, aby prežili v tejto nehostinnej oblasti a nanešťastie sa nachádzajú v teritóriu krvilačných vlkov. So spracovaním som nadmieru spokojný, očakával som nejaký klasický dobrodružný film, ktorý sa bude až príliš držať pri zemi a pôjde v klasických stopách, ale miesto toho som sa dočkal prakticky až hororu. Je síce pravda, že to celé pôsobí až príliš nelogicky a samoúčelne, vlci sa zjavujú a strácajú bez väčšej logiky, záleží len na tom, ako to práve vyhovuje scenáru, ale bavilo ma to od začiatku až do konca, film má slušné tempo, viacero zaujímavých situácií, jedine tie spomienky hlavného hrdinu na svoju ženu mi vôbec nesadli, bez toho by som sa určite obišiel, ale aspoň ich s výnimkou prvej fázy až tak moc nie je a chválim aj výborný záver. Čo sa týka samotných scén s vlkmi, tak sú veľmi príjemným prekvapením, ako som spomínal, logika im chýba, ale inak sú napínavé, obzvlášť tie odohrávajúce sa v noci pri ohni, chválim, že vlkov ani nie je až tak moc vidno a sú skôr vnímané ako hrozba v tme, ktorá dá o sebe občas vedieť, obsahovo zaujímavé, vlci viackrát príjemne prekvapia a aj pomerne drsné. Herecké obsadenie sa mi páči, Liam Neeson vo svojej druhej najlepšej akčnej úlohe, viac ma bavil iba v 96 hodín a s ľahkosťou ťahá celý film, ale aj zvyšné postavy sú dostatočne zaujímavé na to, aby boli viac, než len postavami na zabitie. A chválim aj réžiu a technickú stránku, Carnahan sa výrazne polepšil. Tento film som ani nemal moc chutí pozerať, očakával som niečo úplne iné, ale toto je väčšinu času klasický survival horor, kde by vlci kľudne mohli byť zamenení za akékoľvek monštrá a aj vďaka koncu, ktorý ma veľmi príjemne prekvapil hodnotím výrazne nadpriemerne. 74% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • V první noční scéně se skupina přeživších baví o filmu, ve kterém jiná skupina přeživších snědla své mrtvé přátele a ve kterém hrál ten "týpek z Training Day". Jedná se o snímek Přežít (1993) a herce Ethana Hawka. (Jolinar)
  • Skutečnost je taková, že na území Prudhoe Bay, vyhlášené ropné pláni rozkládající se v severním cípu Aljašky, kde se odehrává úvod filmu, žádný bar s tvrdým alkoholem nenajdete. Dokonce se zde nevyskytují ani vlci. (Conspi)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama