Reklama

Reklama

VOD (1)

John Ottway je zaměstnán v táboře u naftařského vrtu na Aljašce jako ochránce tábora a lovec vlků. Stále vzpomíná na svou přítelkyni, která ho opustila, a nevidí smysl života mezi bývalými kriminálníky, lidmi na útěku a vandráky, kteří tam stejně jako on pracují. Se skupinou dělníků odlétá do Anchorage. Letadlo se dostane do bouřky a havaruje v pustině. Pád letadla přežije sedm mužů – Ottway, Díaz, Talget, Hendrick, Flannery, Burke a Hernandez. Ottway se jako lovec ujímá vedení. V troskách letadla najdou oblečení a jídlo a zapálí oheň. Ottway spatří vlka ožírajícího mrtvolu. Ten na ně zaútočí a muži ho zabijí. Ottway ví, že vlci cítí krev a jestli mají ještě k tomu někde v okolí doupě, určitě se vrátí. Muži jsou pro ně hrozbou, nepatří do jejich teritoria. Proto musejí držet noční hlídky u ohně… Při své službě se Hernandez vzdálí od ohně a vlk ho zakousne. Ottway rozhodne, že se vydají do lesa na obzoru, kde se můžou lépe bránit. Před odchodem od trosek muži seberou zahynuvším peněženky s fotografiemi, aby je pak mohli předat příbuzným. Během cesty přes pláň zabijí vlci Flanneryho. Ottway prohlásí, že buď vlky zabijí, nebo vlci dostanou je… Muži si vyrobí oštěpy s nábojem a roznětkou. Později Díaz zabije vlka, který se u nich objeví. Muži už nemají jídlo, tak si ho upečou. Večer si povídají a Ottway zjistí, že i ti, které považoval za otrlé a za ztracené existence, někoho tam daleko milují a vzpomínají na něj. Ráno se vydají na cestu lesem a v patách mají vlky… (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (898)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jestli si to v roce 2011 někdo mohl rozdat na férovku s hladovými vlky byl to určitě Liam Neeson. V době, kdy je na Mela Gibsona pořádaná štvanice a o kvalitní roli v Hollywoodu nezakopne, pro nás Liam poskytuje přísun minimálně dvou chlapáckých postav ročně. Tady za dozoru Joe Carnahana představuje zlomeného muže, který se, jak už to tak bývá, ocitne v nesprávnou chvíli na nesprávném místě a je donucen bojovat. Zpočátku 7členná skupinka navíc začne postupem času povážlivě řídnout..... Poprvé mě film kdovíjak neseděl a například rozprávky u ohně mě unavovaly. Při druhé projekci nenecházím nic co by mě nějak překáželo. Survival žánr mám prostě rád. 70% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Aneb jak umí poslední záběr vylepšit celý film. Tedy ne, že by ten zbytek byl špatnej. Mně se ta tísnivá a mrazivá atmosféra, ve které jsme z vlků viděli jen náznaky, hodně líbila. Ale až díky kulervoucímu závěru to ve mně správně rezonovalo. Škoda příliš nevýrazných vedlejších postav, protože kromě výborného Neesona tady vůbec nikdo nezaujme. I tak ale velká spokojenost. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Naturalismus a emocionalita dohnána do dokonalosti. Liam Neeson je největší badass, jaký kdy žil na týhle planetě. 1 hvězda navíc za něho a taky proto, že je zde film tak nechutně podhodnocen. Strhující boj člověka proti kruté a bezcitné přírodě, zkoumající základní pudy a rozvoj nebo zánik osobnosti, morálky, přerod jednotlivce i kolektivu a do toho banda do extrému vyhnaných vlků, pravděpodobně fungujících spíše jako obraz než realita. Od klipaře Carnahana bych takovouhle sondu a drama nečekal, a přitom je jeho režie právě to nejlepší. Skvěle dokáže budovat napětí, kombinovat a přelínat obrazy, hrát si z psychikou a dokonce vytvořit i pár opravdu působivých hororových scén. A vytvořit závěr, který mi ještě pěknou chvíli bude otravovat v hlavě. Mimochodem, i když Neeson podal nejlepší výkon od nevím kdy, ostatní herci jsou také velmi slušní, a není pravda, že nemají dostatečný podklad, či si je člověk nemůže oblíbit i na tom malém prostoru. A i když někteří měli mín času, stačí jedna emocionální bomba v závěru a vše je napraveno. kupodivu jako nejdrsnější smrt z celého filmu na mně zapůsobila ta poslední.. Scéna na úteus trošku over the top, ale její podivnost zcela napravuje její zase naprosto dokonalé zakončení a skok z krásné dojemné scény na ošklivou realitu (vlasy ftw) Prostě suma - těžká survival ždímačka emocí a nepříjemných pocitů... Poctivě odvedená práce, děkuji Joe, mrazilo mně až do morku kosti ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...VE VZDUCHU JE KREV. A SMRT..... /// Příběh několika (prej sedmi) týpků, kteří se stanou součástí bestselleru ,,Jsme v prdeli“ uchvátí (filmovou) krásou letecký katastrofy, již jistě ocení i Alexandr Borisovič Sizov (tak schválně....), dokonalým zvukem (vyju tady – teď tady a teď....je hele pejsek....), frajerským L. Neesonem (jenž předvádí, že je jedno, jestli má sráč dvě nebo čtyři nohy), chlupatejma zmrdama a očekáváním, kdo s kým dřív vyjebe. Dobrodružnej thrillerovej horor (rozhodně ne rodinnej film, jak mi s tyčí v ruce po 20ti minutách vysvětlila manželka) se spoustou zajímavejch okamžiků. Vono je ve finále jedno, jestli zdrháte ze Sibiře nebo z Aljašky. Důležitý je mít sebou dobrýho zálesáka, nemít něco s hnátou a tak nějak nenasrat ,,toho nahoře“. To jsou věci, který jsou fajn. To horší je, že prostě nečekám ,,intimní hloubavou ukecanou citovku“. Nějak mi to k tomuhle přírodnímu dobrodružství neštymuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,Ghost Walker“ od Ian MacKenzie Jefferse číst nebudu. 2.) Zrovna nelyžuju, a tak se chcu něco dozvědět (o vlkovi) do příroďáku. 3.) Film, kde se berou peněženky nemůže bejt špatnej! 4.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Většina stopáže se pomalu a líně táhne aljašskými lesy, pláněmi a meandry, v pravidelných intervalech zmenšující se skupina přeživších filosofuje, útoky vlků jsou změtí ohavné kamery a prasostřihu, proto jsem se cítil lépe, když se vlci skrývali za svým vytím. Prozatím to vypadalo na podpůměrných 40%, jenomže s blížícím se závěrem atmosféra zhoustla a poslední dvě minuty by na páku položily i Johna Brzenka, jak jsou silné. Liam Neeson ve finálním záběru vypadá neskutečně cool: drsňák, kterého okolnosti donutily být houževnatým, totálně odhodlaným killerem! Závěr, z něhož mám husí kůži ještě 8 hodin po shlédnutí, a výborný Neeson nakonec vytáhli film o hvězdičku a půl výše. 70% 25 miliónů dolarů(rozpočet)/77 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení začínalo obvykle vždy v 7:30 ve velkých mrazech. Malá kabinka traktoru tak byla jediným místem, kde se mohli herci a štáb alespoň trochu zahřát. (jenik71)
  • V závěrečné scéně zazní skladba, která se původně objevila ve snímku Ink (2009). (Beckett51)
  • Ačkoliv se Hendrick (Dallas Roberts) během krátkého představování s Diazem (Frank Grillo) a Ottwayem (Liam Neeson) představuje jako Pete, na jeho peněžence stojí David. (Conspi)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama