Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 275)

Madison 

všechny recenze uživatele

Veľmi oddychová akčárna, ktorá je až neznesiteľne "prechaotizovane zbesilá". Tak, ako ma skvelý začiatok v púšti navnadil na ďalšie nadnesené hrdinstvá, po čase som začala strácať záujem o postavy a dej, pretože ten film je strašne zostrihaný. Nedovoľujem si to prirovnať k scottovským videoklipovým tendenciám - pretože tie ešte dávajú zmysel, ale toto utečie tak rýchlo, že divák ani nevie, o čo tam ide - áno, asi trochu zveličujem, no ja som z toho rýchleho deja a rýchlych strihov bola proste unavená. Milujem akciu, ale viac ma nadchne, keď je uhladená a elegantná. Herci sú fajn, všetci frčia na plné obrátky, aj atmosféra je taká spontánna a uvoľnená, no pravdupovediac, čakala som viac. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akcí nabitá pocta klasickému seriálu ze zlatých 80. bez špetky kompromisu, ale s dostatkem moderních technologií (na které občas nezbylo moc peněz). A-Team je v mých očích vtipnější než většina komedií a současně akčnější než většina současných akčních filmů. Přesto...kde je chyba? V očekávání a pohledu, jakým se na film díváte. tohle je zábava, kterou nenapsal aspirant na Nobelovu cenu za literaturu a natočil milovník bláznivé akce. Carnaham chtěl a dokázal udržet vzpomínku na slavný tým v moderním pojetí, s novými zbraněmi, možnostmi a fantastickým, ještě jednou, fantastickým castingem. Tomu se nedá nic vytknout, ani z "teamu" ani z druhé strany(od Wilsona bych takovou kvalitu nečekal). Stejně jako výcviku herců, kteří vypadají jako praví vojáci včetně drobností (třeba hannibalovo držení zbraně během rutinního běhu). Scénář je jednoduchý, i když se snaží občas zbytečně komplikovat, ale vždy zůstane čas i na drobné vtípky jako je nápis lodě v závěru (odplata?;-)). Jsou tu drobnosti, jako podlaha kontejneru, přehnaný konec a pár fyzikálních zákonů, prostě drobnosti, které tu pětihvězdičkovou nonstop jízdu srážejí o stupínek níže. Vloni famózně potěšil Star trek, letos, až na pár drobností, A-Team. PS: cameo za titulky je už jen malá drobnost pro fanoušky. PPS: úvodní titulky jsou krásné po mrknutí na televizní seriály...PPPS: fakt, že jsou všechny postavy trochu "přepálenější" než jejich předlohy naprosto odpovídá celému filmu. Více zde. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Konecne po dlhej dobe vynikajuca nadupana akcia s humornymi hlaskami presne tak, ako to mam najradsej a to som serial A-Team nikdy na nemeckej RTL-ke zaciakom 90-tych rokov moc nemusel. Viem, ze plne hodnotenie si tento film nezasluzi, ale ja som sa chcel hlavne bavit a nie hladat chyby, preto si myslim, ze sa producentom bratom Ridley a Tony Scottovcom tento film vydaril a z tohto dovodu mu udelujem plny pocet. Liam Neeson sa do akcnych uloh celkom hodi, uz v thrilleri 96 HODIN (2008) ma presvedcil a to som ho skor podcenoval, ale mylil som sa, je to skvely herec. Reziser Joe Carnahan natocil napriklad akcny thriller SEJMI ESO (2006) s Ryanom Reynoldsom... 18.08.2010 _______ Liam Neeson - (Plukovník John ´Hannibal´ Smith) +++ Bradley Cooper - (Poručík Templeton ´Hezoun´ Peck) +++ Quinton ´Rampage´ Jackson - (Seržant Bosco ´B.A.´ Baracus) +++ Sharlto Copley - (Kapitán H.M. 'Šílenec' Murdock) +++ Jessica Biel - (Charissa Sosa) +++ Gerald McRaney - (Generál Russell Morrison) +++ Patrick Wilson - (Lynch) +++ Produkcia: Ridley Scott, Tony Scott +++ Hudba: Alan Silvestri +++ (Videl v kine 18.08.2010) +++ Nemecka Cinema - 50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Akčná komédia , ktorá sa snaží vytĺcť niečo z bývalej slávy televízneho seriálu. Zopár dielov som videl, ale nikdy som to pravidelne nesledoval. Herecká zostava sa zišla výborná, humor je namiešaný dobre a ja som sa slušne bavil. Poniektoré akčné scény treba brať s poriadnym nadhľadom, no zarazí hlavne padajúci tank a streľba so spätnou reakciou. Režisér aj takéto neuveriteľné scény dokáže vzápätí odľahčiť a po hláške" Kadiaľ na Berlín?" , som im to zase zožral. Podarilo sa namiešať akčný koktail na ktorý sa dá v pohode naviazať ďalším pokračovaním. 60%. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že film, ve kterém se opakovaně mluví o důležitosti timingu a dobrého plánování, má svůj vlastní plán (scénář) tak ukrutně poslepovaný a kodrcavý. Posledních deset minut digitální bonanzy a náhodných zvratů, které prostě už nějak musejí dopadnout, je trochu za trest, ale berte tu facku prostě jako daň za velepříjemné dvě hodinky strávené ve společnosti oldschoolových borců. První plnokrevná letní zábava a zas jednou hrdinové, kterým je radost fandit, ať už zdrhají z vězení, poskakují po stěnách mrakodrapů nebo plachtí s tankem někde nad Německem. Cooper, Neeson, Copley i Jackson jsou zajímaví nejen jako celek, dobré nápady nejsou udupány nejistou režií (i když na rvačky by si Carnahan mohl někoho najmout, abychom z nich něco měli) a nevýrazní záporáci naštěstí hrají většinu času druhé housle. Tým je alfa a omega, tým září a zachraňuje. Škoda, že jména ústřední čtyřky nestačila pozlatit tržby, ale jako hitech akční prequel k seriálu to funguje báječně, stejně jako letní jednohubka, která by stejně ve dvojce přišla o moment překvapení. Takže berte, dokud dávají, a hlavně moc nekoukejte těm darovaným koním na zuby. (70%) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • Jednou z charakteristických vlastností seriálové předlohy (a zároveň jakýmsi přiznaným dlouhodobým gagem celé série) byl fakt, že navzdory spoustě přestřelek a explozí bylo v ději relativně málo mrtvých. Řada milovníků klasického seriálu proto filmové verzi vytýká, že se v tomto bodě příliš nedrží svého vzoru. (curfew77)
  • Insignie na baretech Alfa jednotky (A-Team) přísluší "7th Special Forces Group", která je velením určena pro oblasti Střední a Jižní Ameriky. Přesto byla hojně nasazena i během operací v Iráku a v Afghánistánu. (c.tucker)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama