Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 275)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akcí nabitá pocta klasickému seriálu ze zlatých 80. bez špetky kompromisu, ale s dostatkem moderních technologií (na které občas nezbylo moc peněz). A-Team je v mých očích vtipnější než většina komedií a současně akčnější než většina současných akčních filmů. Přesto...kde je chyba? V očekávání a pohledu, jakým se na film díváte. tohle je zábava, kterou nenapsal aspirant na Nobelovu cenu za literaturu a natočil milovník bláznivé akce. Carnaham chtěl a dokázal udržet vzpomínku na slavný tým v moderním pojetí, s novými zbraněmi, možnostmi a fantastickým, ještě jednou, fantastickým castingem. Tomu se nedá nic vytknout, ani z "teamu" ani z druhé strany(od Wilsona bych takovou kvalitu nečekal). Stejně jako výcviku herců, kteří vypadají jako praví vojáci včetně drobností (třeba hannibalovo držení zbraně během rutinního běhu). Scénář je jednoduchý, i když se snaží občas zbytečně komplikovat, ale vždy zůstane čas i na drobné vtípky jako je nápis lodě v závěru (odplata?;-)). Jsou tu drobnosti, jako podlaha kontejneru, přehnaný konec a pár fyzikálních zákonů, prostě drobnosti, které tu pětihvězdičkovou nonstop jízdu srážejí o stupínek níže. Vloni famózně potěšil Star trek, letos, až na pár drobností, A-Team. PS: cameo za titulky je už jen malá drobnost pro fanoušky. PPS: úvodní titulky jsou krásné po mrknutí na televizní seriály...PPPS: fakt, že jsou všechny postavy trochu "přepálenější" než jejich předlohy naprosto odpovídá celému filmu. Více zde. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky zatlačuji sopel, na tom jsem vyrůstal a Carnahan et comp. to dokázali velice solidně zmodernizovat, aniž by z toho vznikla digitální slátanina pro mládež. Naopak, možná to dokonce až moc hraje na nostalgickou notu a ukazuje dlouhý nos na současné masové pojetí blockbusterů. Bavil jsem výtečně, nebýt pár "over the line" pokusů o zvážnění, bylo by to bezmála dokonalé relaxační odfrknutí. Obrovská poklona nádherné chemii v ústředním kvartetu a také Carnahanovi, který akční scény dokázal zrežírovat s protřelostí hazardního hráče. Jednoznačně nejlepší blockbuster okurkové sezóny, je mi moc líto, že to nebude pokračovat... ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No konečně, jak já se načekal na pořádnou akci a když už sem se dočkal, tak hned takovejhle mega nášup na mě připravili, já prostě čumim, po tak dlouhým půstu mě to málem odrovnalo, ale nakonec jsem se dostal zase do svý správný provozní teploty a byl jsem zase na svým akčním standardu, navíc ani scénář neni nějakej stupidní, má to správnej spád, švih a totálně monstrózní akci, že i Arnold by moh závidět. K tomuhle filmu se dá dát jediná rada - držte si koule a čepice, pokud nějaký máte, rozjíždíme se. Já žádám spravedlnost a další díl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A-Team je zábavný. A-Team je vtipný. A-Team ale rozhodně není nijak chytrý, ovšem moc dobře to o sobě ví, a tak si na nic nehraje. Když jsem na něm byl v kině, vadil mi lehce překombinovaný děj a zbrklý střih, který z několika scén nadělal nepřehlednou paseku. Po zkouknutí (prodloužené) DVD verze jsou ale všechny výtky pryč a já téhle více než dvouhodinové, ale neskutečně odsýpající bombě přidávám pátou hvězdu. Paráda. Akční scény jsou nádherně přepísklé a je radost se na ně dívat, ať už jde o z traileru známý padající tank, o úvodní honičku helikoptér, osvobozování týmu z vězení, akci ve Frankfurtu, finále v docích a tak dále... Herci jsou vybráni přesně a každý si svůj part užívá (Neesonova hláška "Takže ďábel přijde do baru a povídá..." by mohla zkultovnět). Vyzdvihnout si zaslouží i Silvestriho soundtrack (od Van Helsinga jeho nejoriginálnější věc).__ P.S. 3D film v německé léčebně... Ta scéna fakt nemá obdoby. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ultimátní rachot, který se spoutáním dobrmanů chytne grády a nepustí je až do závěru. Carnahan pod produkčním bičem bratří Scottů seká jednu ‚over the top‘ scénu za druhou, ale v tom akčním infernu na vás ještě stihne střílet smrtící hlášky s neuvěřitelnou kadencí. Ústřední kvarteto hraje tu nejsehranější instrumentálku za poslední roky a výsledkem je čistokrevná ‚osmdesátková‘ šleha, které kabát jednadvacátého století sedne jako ulitý. Jasně, je to nehorázná kravina, ale vibruju z toho ještě druhý den. Odpustím digitální tajtrlíkování na konci a pálím do plných. Nevěřím, že to napodruhé klesne. [Filmová noc 2010]. Edit: A nekleslo. I napodruhé (napotřetí, napočtvrté,...) jeden z nejzábavnějších akčních filmů posledních let. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 110 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama