Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 275)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Dostal som všetko čo som očakával, ba i viac. Skvelá akcia plná správnej dávky vtipu, originálnych hlášok a veľmi vhodného obsadenia. Ponúka akčnú zábavu od začiatku až do konca a ani na moment nenudí. Ide nad limit a správne preháňa, proste moja chlapčenská duša si výborne oddýchla. Tento film je výborná letná voľba - akcia, relax a zábava. 4 a pol * ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je to možná neuvěřitelné, ale já jsem šel do tohoto filmu s tím, že z původního seriálu jsem všehovšudy viděl asi půlku dílu. Ani nevím proč, ale já spíše vyrůstal na MacGyverovi. Ale možná i tohle mi pomohlo, abych k tomuto filmu nepřistupoval s velkými nadějemi. A tahle strategie (nečekat nic) se mi (opět) vyplatila. A-Team mě překvapil skvělou akcí, vynikajícím obsazením (hlavně mě neskutečně potěšila Jessica) a především svým přístupem "ok, je to přestřelená akce, ale diváku, na to hoď bobek a pojď se bavit". A já se bavil. Sice mi na plné hodnocení cosi chybělo, ale přesto můžu s čistým svědomím dát filmu zasloužených 80 %. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 I když člověk během sledování praktikuje po vzoru jedné z divácky vděčných postav, která se jako jediná z celého sehraného týmu dočkala nějakého vývoje, techniku pasivní rezistence, stejně nakonec podlehne. A-TEAM je opravdu prvním letním zdařilým popcornovým blockbusterem, který je jednak uvědomělou osmdesátkovou zábavou, jež funguje jako prequel k seriálu, jednak zdařilou aktualizací, která nerušivě přesazuje dění do současnosti a forma přebírá postupy současných poučených blockbusterů. Osmdesátková uvědomělost se projevuje v okázale digitálních vizuálních efektech, komiksové představovačce hrdinů, celkové stylizaci a fórkem s 3D projekcí, zatímco ve vyprávění je patrná inspirace novou seriálovou vlnou v podobě flashforwardů na plánovanou akci, jež se nakonec od původního plánu odobočí. Problém mám s tím, že tato vypravěčská důmyslnost není tak důmyslná, jak se zdá, protože slouží k rozpoutání atrakcí, které jsou nepřehledně nasnímané i nastříhané, aniž by to mělo nějaké opodstatnění například v napojení se na hlavní postavu, určitý typ smýšlení apod. A-TEAM na progresivní abramsovské revitalizace seriálů - MISSION: IMPOSSIBLE: III a STAR TREK - nemá, ale jako machistická obdoba CHARLIEHO ANDÍLKŮ, která nabízí i silnou ženskou hrdinku pro identifikaci něžnému pohlaví, obstojí velmi dobře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Quo vadis, akční filme 21.století..? To, že Carnahan režíruje rychleji, než si předepsal scénářem a že udělal z Alfa Teamu panenku na hraní v rukou tajných služeb a ministerstev lze ještě tolerovat, ale odsud posud… Zběsilý střih v nepřehledných akčních sekvencích (ten střihač by měl hotovou papírovou skládačku Karlštejnu do 5 minut), totálně ujeté digitální efekty, z kterých se mi slovy Hugo Haase dělalo "little šoufl" (především akce s čínskými kontejnery made in nablýskaná kuchyňka Míši Záliva) a v neposlední řadě absence hercny, která by po celý film bušila s tou vaší jak jedna - to se nepromíjí, zvlášť když je člověk v posledních letech tímto stylem krmen takřka neustále.. Šmahem jsem přihodil ještě jednu hvězdu původnímu seriálu sázejícímu na to, na co se Carnahan v rámci oslovení mas vystolicoval (lehkost, jednoduchost) a budu si za ní stát, i kdyby se B.A.Baracus nasoukal do modrých šatiček a stal se dobrovolně letuškou první třídy u ČSA.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po vynikajících Expendables jsem očekával víc...A-Team pro mě bylo spíš zklamání. Samotná zápletka mě nezaujala, scény, které měly být vtipné mi přišly spíš trapné a nezasmál jsem se jim, nikdo z teamu neoplýval nějakým zvláštním charisma a celkově vzato bych si tento akčňák jen tak znovu nepustil. Radost tedy zůstala jen z hudby a ze zpracování některých akčních scén. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • Bradley Cooper (Face) se ukázal být natolik schopným při zacházení se zbraněmi, že dokázal přebít pušku M4 za čtyři sekundy. To bylo také zužitkováno při natáčení. Bohužel však scéna skončila na podlaze střižny. (Othello)
  • V čase 1:24:08 je možné si všimnout, že telefon poručíka Sosaové (Jessica Biel), na který volá Face (Bradley Cooper), je Nokia E71 s operačním systémem Symbian 9.2. Nejen, že telefon v původním nastavení značí hovor odlišně, ale také má klasickou konstrukci. V následujícím záběru, ve kterém Sosaová pro přijetí hovoru vysune klávesnici, drží úplně jiný telefon. (necisty)
  • Označení A-Team (nebo také Team Alfa) se používá i ve skutečnosti. Je to označení pro jednotky operující přímo v terénu. B-Teamy (Team Bravo) zase poskytuje krytí. A-Team Charlie tomu všemu velí. Vznikl i Team Delta, dnes známý jako Delta Force. (Sharky95)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama