Reklama

Reklama

Film V lepší společnosti byl inspirován nejznámějším nevyřešeným případem pohřešované osoby v newyorské historii. Je to příběh lásky i záhadné vraždy, jež se odehrála v osmdesátých letech na pozadí mocné dynastie obchodující s nemovitostmi. Tento psychologický thriller, jež produkoval a natočil Andrew Jarecki, byl inspirován zmizením Kathie McCormack, manželky dědice impéria s nemovitostmi, Roberta Dursta. Kathie v roce 1982 záhadně zmizela a nikdy ji nenašli. Pan Durst byl podezřelý z její vraždy, ovšem před soudem nikdy nestanul. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (148)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, který neví, čím chce být. Mohl oslnit jako slušný dramatický příběh, mohl zaujmout jako povedený mysteriózní snímek, a nebo se pokusit drnkat na napnuté nervy jako solidní thriller... Jenomže přišli pejsek s kočičkou a řekli si, že zkusí všechno smíchat dohromady. A tuhle pohádku známe všichni moc dobře. První hodinka je ve společnosti Dunstové (KONEČNĚ ukázala prsa :-), dívčina!) a Goslinga příjemnou podívanou, jenomže pak se v dálce ozvou první tóny znělky Akt X a "příběh" jde do kopru, stejně jako atmosféra. A podle skutečné události? Pche, věčná škoda... Díval jsem se kvůli hercům, nic jsem nečekal, a stejně to ještě teď nepobírám, jak mě to ke konci rozhodilo - vždyť romantické drama o nemocném člověku lze natočit i bez prvků tajemna a vykonstruovaného napětí! Ale i tak obstojné tři hvězdy. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Kirsten Dunst a Ryana Goslinga. První polovina je výborná, druhá už trochu víc vázne, ale pořád je to dobré. Problém filmu je, že se neobtěžuje s vysvětlováním detailů a závěrečná čtvrthodinka směřuje k jedinému: nakonec je to jen taková lepší detektivka. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale kvůli hereckému obsazení (F. Langella a samozřejmě duo Gosling - Dunst) nakonec dávám ty čtyři. Škoda, že film nakonec sklouzne k tomu, že mafiáni jsou vždycky za vodou, místo toho aby nějak líp vyprávěl o vztahu těch dvou. ()

Reklama

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí o mladé ženě, která se začne pohřešovat. Na začátku příběhu má žena Katie (Kristen Dunst) vše co si jen mladá žena může přát. Lásku milovaného muže Davida (Ryan Gosling), blahobyt. Ale postupně času zjišťuje že jí něco v dokonalém životě s dokonalým manželem začne chybět – dítě. Potomek, který by její štěstí po dokonalém souznění a krbu rodinného života naplnil úplností. Kdo se však ukrývá za maskou hodného a milujícího muže neví, dokud nevysloví své jediné konečné přání. Manželova psychická nevyrovnanost, problémy z dětství, postupně odkrývá. A jeho dobré vlastnosti se mění v negativní, násilnické chování. Film byl pro mne oříškem. Pochopit manželovo destruktivní chování, problémy z dětství aj. Nakonec se z filmu vyklube průměrný film, který postrádá lepší vyhrocení zápletky. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

19.2.2011 ~ Mysteriózně natočené nudné nic na základě skutečného případu a nově nalezených skutečností. Patlanina, u které už skutečně nevím, jestli jsem jí vůbec dokoukal. ~ Ryan je členem vlivné rodiny newyorských realitních agentů a je tak trochu černou ovcí. Nemá zájem o tuhle práci, je poznamenán smrtí své matky, které byl svědkem a nejraději je mimo lidi a všelijaké složité městské ukvapené dění. ~ I najde si mladou hezkou přítelkyni, která jeho změny nálad do jisté míry akceptuje, ale nic netrvá věčně a velká láska se mění v záhadu, o které jeho žena Kirsten nemá ani potuchy. O jeho minulosti a třináctých komnatách nemá ani zdání a kdyby tušila, že se sama zanedlouho stane součástí záhady života celé téhle divné famílie, zmizela by ihned, jakmile by mohla. Takhle jí s tím (asi?) někdo pomohl. ~ Autoři si pohráli s nějakým starým více méně známým newyorským příběhem, který se nikdy nevyšetřil a jali se na něm postavit celý film s tím, že si sami plno věcí domysleli. Bohužel je ale celá tahle srágora dost nudná, stále tam jakoby o nic nejde a pomyslná mysterióznost se snaží dát příběhu punc originality a navodit strach. Nedaří se a ani jako krimi to moc nefunguje. Ve filmu jsem se dost nudil, nerozuměl jsem, proč to Ryan dělá, co s tím má společného jeho rodina a vážně si už nepamatuji, zda jsem to nevypnul někdy před koncem. Film má mít nějaký start, průběh a cíl, to jsem tady nenašel a skutečně mě velice nebavilo čekat, jestli se ke konci objeví nějaká úžasné vševysvětlující řešení. Kirsten je pěkná, Ryan je magor a já furt sledoval čas, kdy už to skončí. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nečekaně dobrý film, který mi doteď doznívá v hlavě a tak nějak podivně mě nenechává v klidu. Bylo to temné, děsivě temné. Gosling byl bravurní, jemu ti podivíni zvláštně sednou a obzvlášť ke konci rozjíždí skutečnou jízdu. Film je podle skutečné události a o to víc je zajímavé.Hmm....až si říkám, že tomu nízkému hodnocení nerozumím. Za mě nemám co vytknout. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Kirsten Dunst zde hraje postavu Katie Marksové, jež je založena na osobě Kathleen Dunstové. (Karlos80)
  • Kirsten Dunst natočila film krátko po tom, čo sa vrátila z rehabilitácie, kde sa liečila z depresie. (U_S_O)

Související novinky

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama