Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto obsiahlom dokumente zaoberajúcim sa mýtusom o komiksovom hrdinovi Supermanovi sa dozvieme jeho cestu od samého vzniku, počnúc rokom 1938, keď ho stvorili dvaja autori Jerry Siegal a Joe Shuster, až po postupné komiksové dobrodružstvá späté s prebiehajúcou dobou, či už to bol priebeh 2.Svetovej vojny alebo aj obdobie vládnutia prezidenta J.F.Kennedyho. K super hrdinovi sa vyjadria mnohé osobnosti showbiznisu, spomínajúce určité obdobia, keď Supermana hrali herci ako George Reeves, Christopher Reeve či naposledy Brandon Routh, komentáre sú od režiséra Richarda Donnera, herca Marka Hamilla, legendárneho komiksového tvorcu ako Stan Lee, prvých hercov podieľajúcich sa na hranom filme o Supermanovi s hercom George Reevesom a to Jack Larson (hrajúci Jimmyho Olsena) a Noel Neill (hrajúca Lois Laine)... končiac v dlhom meno slove Adamom Westom hrávajúceho v seriály Batman. Tento dokument trvá skoro dve hodiny a je v ňom obsiahnuté všetko čo správni fanúšik chce vedieť o vzniku a histórii Supermana. Look, Up in the Sky: The Amazing Story of Superman je k videniu napríklad ako bonusoví DVD disk v špeciálnom 14DVD Superman Ultimate Collector's Edition vydaní a len v pôvodnom znení. (T2)

(více)

Recenze (9)

PKD 

všechny recenze uživatele

Satanžel na plný počet to není ani omylem. Na to tu chybí (což si zde všimli i jiní) docela dost věcí. Pro případné zájemce, rozhodně doporučuji dokument k 50.výročí Supermana. Je vtipný, dovíte se tam za poloviční stopáž skoro stejně jako zde a jde o pseudoreportáž, která se chová, jako by Superman opravdu existoval.;-) Na 2.str., pro neználky jde o docela vyčerpávající dokument, kde se doví spoustu věcí, které samoz. znalci vědí už dávno. Já měl z toho tak 50% když střelím od boku. Při zpětné znalosti jistých nepříjemných událostí kolem Kevina Spaceyho, je jeho kometář k tomuto, docela bizar a je jedno, že tam je proto, že šlo o tehdejší verzi Luthora. Posl. 15min. nebo tak, lze v klídku přeskočiti, páč jde jak víme o promo k tomu nešťastnému Supermanovi 2006. Ale nové info o Superštěněti je asi to the best z celého dokumentu. Což je ale samoz. individuální. Chápu, že autoři dokument vyrobili proto, že se dělal ten Singerův šášula, ale já bych raději počkal do 2013, kde by byl pochopitelně Cavill (a Supík slavil 75tiny, což je tedy sakra důležitější, než to, že Singer točil tu svou uspávanku) a také rozebrán kompletní Smallville, který je v této (2006) době teprve v 5./6.s. a všichni víme, že až druhá pol. je rozhodně lepší v mnoha směrech. A ne, nevidím to zase tak černě s tím, že by se zde právě Smallville věnovalo nějak podrobného času, jak tu někdo zmiňuje. To ještě nikdo netušil, co za monstrózní kokotiny vyplodí CW universe/Arrowerse po tomto asi jediném ´´normálním´´ DC tv s. Takže velké plus vidím v první pol. kde se docela slušně zabývají prvopočátky, včetně vskutku masivním marketingem, až po Donnerův majstrštyk. I když paradoxně od r.2006 jsou už naštěstí k dispozici 2. Pak už díky vlastnění všech bonusů ke všem Superman movies, se našinec nedoví téměř nic nového. Což platí i o Donnerovkách.;-) Kdo s touto postavou začíná...směle do toho. Pro nás ostatní blázny, jde o zajímavost do sbírky milých potrhlostí o Kal-Elovi. P.s. potěšila celkově asi minuta a něco o jeho sestřenici. Byl jsem zvědav, zda jim bude státi za to, jí věnovati aspoň trochu času. A tady je to opravdu...troška. Haha. I když mě zde sympatický Bill Mumy aka Lennier z Babylonu 5 a Wilda Robinson z pův. Lost in Space, machrovsky odříká ve kterém konkrétním Action comicsu, Kara vyšla a která bude posl. den, března tohoto, slaviti 62 let. ;-) Ještě bych na závěr vypíchl části o mém oblíbeném tv s. který je zde brutálně v černých nezasloužených procentech, Superboy. Hodně potěšilo. A Stan Lee hovořící u Supermanovi, byl vskutku nezvyklý zážitek. Proč? To je snad jasné. Technická...první půlhodinu nebo tak, řve Williamsova super hudba tak mocně, že od Spaceyho se skoro nic nedovíme, páč není téměř slyšeti. Zvukař šel asi na kouřovou. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Zajímavá exkurze do historie Supermana od jeho prvopočátků až do roku 2006, kdy tento dokument vznikl ku příležitosti vzniku Singerova Superman Returns, jemuž v závěru dělá trochu přebytečnou (jakkoliv v rámci tehdejšího PR pochopitelnou) reklamu. Ke shlédnutí zde: https://www.youtube.com/watch?v=M6fhyw4alrw ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Strhující dokument, který mapuje skutečný život Muže z oceli od komiksů přes animáky, serialy, seriály, filmy až po nejrůznější sračičky jako Super Pup nebo muzikál se Supermanem. Seznámíme se se všemi hercemi, kteří ve filmech a seriálech hráli, s autory komiksů, producenty, režiséry atd. Zkrátka klasický dokument, který nám všem podá vyčerpávající informace o naší oblíbené postavě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

V podstate najobsiahlejší filmový dokument čo som mal možnosť vidieť, v nom sa zhrnie za necelé dve hodinky celá história jedného z najväčších filmových mýtusov v podobe Supermana. K tomuto super hrdinovi sa vyjadria rôzne známe tváre showbiznisu, od prezidenta DC Comics Paula Levitza, cez významných režisérov Supermana ako jeho veľkého prvotného tvorcu Richarda Donnera a samozrejme aj vzkriesiteľa v novom tisícročí Bryana Singera až po legendárneho autora komiksov ako je bezpochyby Stan Lee. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající dokument, mapující kompletní mytologii Supermana a přinášející pohled na všechny důležité mezníky, jimiž tato popkulturní ikona prošla. Potěšující také je, že se v něm objevují všichni dostupní lidé, kteří se na kal-elově vývoji podíleli, nebo u něj jednoduše byli. Vřele doporučuji každému fanouškovi. Pro mne byly obzvláště zajímavé části věnující se prvním hraným televizním seriálům, ke kterým jsem se doposud nedostal, stejně jako řada unikátních záběrů z castingových zkoušek, pilotních dílů atd. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama