Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Preplnené ulice, ľudia tlačiaci sa v autobusoch, trhy... Všetko výborné príležitosti pre vreckových zlodejov, ktorí vám behom okamihu dokážu vziať peniaze, doklady, čokoľvek. Kórejský detektív Dae-young dostane úlohu pozatýkať vreckových zlodejov, ale bránia mu v tom spomienky na minulosť. Situácia sa ešte zkomplikuje, keď je jeho matka, profesionálna zlodejka, prepustená po 20 rokoch z väzenia na slobodu. Gangy vreckárov vedú medzi sebou konkurenčný boj o územie, na ktorom okrádajú ľudí. Krásna zlodejka Baek Jang-mi pomotá detektívovi hlavu, aby ho využila pri svojej hre... (badygorila)

(více)

Recenze (48)

Nin 

všechny recenze uživatele

Ta hlavní ženská (anti)hrdinka neskutečně kazí dojem celýho filmu. Se vzhledem panenky uhrát drsnou emancipovanou šéfovou asi vyžaduje víc umu, než slečna Ye-jin Son má. Proto veškeré její hlášky o tom, jak těm, co znevažujou ženu v její pozici, udělala bůhvíco, vyznívají na prázdno a nedůvěryhodně. A na femme fatale nabalující policistu je taky tak hrozně křehoučká, že jsem se o ni v postelový scéně skoro bál. Je to škoda, protože jinak ostatní postavy - ať už nejsou kdovíjak složité - sympatické jsou a jim jsem fandil docela dost. Ať už šlo o pidlookýho přežírajícího se policistu nebo o modela/nožaře, co celý film pokukoval po svý šéfový. Celkově lehce nadprůměrné detektivní drama, které neurazí. (6/10) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Začátek slibující asijskou řezanici či zběsilou hru na policajty a zloděje byl naštěstí zcela falešný a místo zmíněného se Open City proměnilo v klasické korejské drama s pořádnými emocemi. Už jsem z téhle končiny v tomhle žánru viděl docela dost, ale pořád mě to dokáže stejným způsobem nakonec zalízt pod kůži. Prostřední a nejdelší části , která působila až poklidným dojmem a v které se rozehrál propletenec vztahů mezi policajtem, šéfkou zločinecké bandy, matkou policisty - kapsářkou a dalšími postavami, dávala šťávu zejména Ye-jin Son ( ode mě se nemůže nedočkat pochvaly:) svým hereckým projevem i krásou, bravurně zvládla ne tak pro sebe typickou polohu téměř záporné postavy. Její herečtí kolegové ale nezůstavali pozadu, a tak se přede mnou postupně rozvíjel poutavý příběh, který vygradoval v typickém srdcervoucím korejském finále a opět zcela na jedničku ! Byl jsem dojatý a okouzlený ..tak se loučím s filmem rád. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zajímavé krimi drama s poměrně slušným příběhem, zajímavými postavami a místy taky cool akcí. Schválně uvádím slovo drama, protože ne zrovna šťastné osudy charakterů tu nejsou jen jako aby se neřeklo, jak tomu u podobných akčních krimi bývá, ale tvoří docela postatnou složku příběhu. Což rozhodně není na škodu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byla lekce pro kapsáře, jak na věc. Někdy jsem ráda, že mám v kabelce jen pár kaček, asi bych je moc nevytrhla, ze mě by jim tržby spíš klesly. Ale jak je vidět, tak když se umí a je dobrý výběr, dá se na tom docela slušně vydělat. Švagra takhle okradly dvě lepé děvy, které neznaly cestu a chtěly po něm ukázat směr další chůze do centra Prahy. No a dva tácy byly v tahu, ani nevěděl jak. Kdo umí, ten umí. Velmi kvalitní korejské drama z drsného prostředí gangů, kde jednomu velela nádherná Baek Jang-mi. Znám pár lidí, kteří by jí dali modré z nebe, kdyby ho měli, ale tady to holt bylo trochu na jiné bázi s propletenými vztahy, které na mě mnohdy emotivně velmi silně působily, obzvlášť role matky policajta byla srdcervoucí. Ta byla společně s Beak a policajtem hlavním pilířem celého filmu. Vychutnávala jsem si ten odtažitý a drsný pohled Ye-jin-Son, ale přece jen jí sluší víc ty nevinná, zamilovaná a naivní kukadla. Ty jsou její obrovskou devízou, které by si měla chránit jako korunovační klenot. A konec byl smutný přesně tak, jak to v těch jejich filmech umí. Akční, krimi, ale té romantiky tam malá kapička také byla, takže za mě velká spokojenost. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se možná zdá, že jde o běžný film o gangu, kde si hlavní hrdinka díky lásce uvědomí, že vlastně nechce žít špinavý život a tak se ho snaží očistit, aby nakonec zjistila, že už je vlastně pozdě. Jenže tohle rozhodně není tenhle typ filmu, kterého se natočily už desítky, možná stovky. Open city má vynikající a nenápadnou zápletku, jejíž síla se ukáže hlavně na konci. K tomu hraje pěkný hudební doprovod a herci předvádí úžasné výkony. Především Ye Jin Son, která mě neustále přesvědčuje, že pro ni není žádná role problém. Opět mi vyrazila dech, opět byla dokonalá a opět se opakuji. Ale ona to asi jinak neumí. Kim Myung Min zvládl roli detektiva taky výborně. Dokonce tak výborně, že si musím vyhledat jeho další filmy. A stejně tak se mi líbila Kim Hae Sook, i když tam její postava neměla až tolik prostoru. 4,5* ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama