Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jong-Cheol pracuje jako imitátor zvuků pro filmovou společnost. Jeho pracovní doba spadá převážně do nočních hodin, proto jeho manželství pomalu začíná krachovat. Jeho žena, která pracuje jako ilustrátorka dětských knih, mu vyčítá, že nemá čas ani na vlastního syna a on sám se utápí v alkoholu. Jednoho dne pak dojde k tragédii, kdy jeho rodina zahyne během dopravní nehody. Jong-Cheol se z toho zhroutí a přestane se zajímat o okolní svět. Před obchodním domem se pak díky nabouranému autu setká s malým chlapcem, který se během jejich rozhovoru náhle zhroutí. Když chlapce odveze do nemocnice, dozví se, že je těžce nemocný a pomalu mu selhává srdce. Dítě je v podobném věku, jako jeho mrtvý syn a tak postupem času začne k chlapci získávat silný citový vztah. (EMIA)

(více)

Recenze (5)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Přestože se to může tvářit jinak, jedná se o nejkrásnější zpracování Exupéryho nádherné pohádky. Malý princ se nakonec oprostil od všeho a vrátil se na svoji planetu ke SVÉ růži, protože ho potřebovala. Nebo nevrátil? Kdoví... A tenhle příběh má stejně otevřený konec. Hodnocení nakonec přesně na rozhraní 4 a 5 hvězdiček. 80-90% ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Och.. Myslím, že tohle je snad můj první korejský film a zanechal ve mně poměrně velké dojmy. Malý princ je moje naprosto nejoblíbenější kniha a tak je mi velice milé, že působí na lidi i takhle daleko. Podle názvu jsem čekala nějaké přepracování původního díla do moderní doby, ale tohle si vlastně celou dobu šlo vlastní cestou a to je moc dobře. Pro mě, jako velice emotivního člověka, je to dost záběr. Ale už jsem si zvykla, že bulím u lecčeho ;) Dlouho jsem kvůli tomu film odkládala (a ze stejného důvodu odkládám i příběh psa Hachika, na ten mám připravený celý balík kapesníků...), ale vždycky po zhlédnutí takového dramatu mám pocit, jako by mě to jistým způsobem očistilo (kromě toho, že se cítím jak přejetá parním válcem). Člověk si prostřednictvím někoho jiného uvědomí spoustu věcí. A tenhle korejský Malý Princ (si myslím) má co říct. Docela mě překvapilo, že korejský film není až tak odlišný od takového toho "amerického" standartu, i když rozhodně to není stejné. Každopádně ten malý kluk v hlavní roli, to bylo působivé. Celé se to veze na vlně obrovského klišé, ale co. Myslím, že jim to odpustím. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Malý princ (odkazy na slavné Exupérryho dílko se prolínají celým snímkem) má skrze sladkého nemocného chlapečka a jeho klíčící vztah k chlapíkovi, jenž ve své duši chová bolestivou jizvu, citově zaangažovat diváka, dojmout ho a připoutat k postavám. I přes závěrečnou nálož sladkobolných okamžiků podporovaných obvyklou tklivou brnkavou hudbou se to filmu nedaří, jak jsme z jiných korejských dramat zvyklí. Možnou příčinu spatřuji v nevýrazném chlapcově dospělém parťákovi. Dále mi vadila pro děj naprosto zbytečná postava motorkáře. Malý princ u mě určitě aspiroval na víc, než jen slova "bylo to celkem fajn". 6-7/10 ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tradiční korejský doják, bohužel s příliš vykonstruovaným a okatým příběhem kde mného scény se od reálnosti vzdalují jak jen to je možné, motorkáři jako vedlejší postavy též selhávají, takže z toho vylézá jen průměrný dojemný snímek o umírajícím chlapečkovi. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá dráma. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý je spokojný so svojou prácou, ale úplne zanedbáva manželku a syna a navyše často siaha po alkohole, no to, že robí chybu si uvedomí až vtedy, keď pri automobilovej nehode o oboch príde a tak sa mu zrúti celý život. Ale keď sa časom zoznámi s ťažko chorým chlapcom a s jeho sympatickou tetou, cíti v tom svoju druhú šancu a medzi ním a chlapcom vzniká silné puto. Spracovanie je na tom pomerne dobre, ale dalo sa to podať aj o niečo lepšie. Už úvod mi prišiel zbytočne rýchly, pôvodná rodina mohla mať podstatne viac priestoru, takto ma to utrpenie hlavného hrdiny nedokázalo až tak zasiahnuť, pričom ani práve on sám mi neprišiel práve najideálnejší, ale aj celkovo mi to prišlo trochu viac priamočiare, než by bolo najvhodnejšie. Dej sa venuje obzvlášť vzťahu medzi hlavným hrdinom a chlapcom a tak ma predsa len trochu mrzí, že viac priestoru nemajú aj tie ostatné prvky, ktoré mi v priebehu prišli celkom zaujímavé, ale často sú skôr len naznačené, hlavne mužov vzťah s otcom, tiež s chlapcovou tetou, situácia v práci, ale aj ten samotný prvok s knihou Malý princ. Aj takto sa mi to celkom páčilo, určite som sa nenudil a má to takú príjemnú atmosféru, takže si ma to dokázalo celkom získať, len jednoducho prakticky všetko dôležité bolo len dobré, ale mohlo byť aj výborné. Herecké obsadenie nie je zlé, jedine ten hlavný hrdina mi príde úplne priemerný, ale postava chlapca je bez problémov, k tomu veľmi sympatická Jo An a ešte pár slušných vedľajších postáv, z ktorých ale väčšina mohla mať aj viac priestoru. Réžia a technická stránka mi prídu len mierne nadpriemerné, z tohto sa dalo získať aj viac. Takže potenciál bol určite väčší, tu mi snáď ani jedna stránka neprišla úplne dotiahnutá, ale aj tak si to stále drží dostatočne dobrú úroveň a tak nie som ani výraznejšie sklamaný. Príjemný film, ale skôr len na jedno pozretie. 67% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama