Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co nás žene do světa fantazie, plné smyšlených postav, hrdinů se super schopnostmi a dobrých konců? V životě se může stát cokoli, ne vždy je to dobré a někdy se prostě přihodí tak strašné věci, že nás mozek donutí zapomenout a odebrat se do tohoto světa. Příběh našeho hrdiny začíná stejnou tragickou událostí a vede nás jeho pozdějším životem v roli supermana pomáhajícího bezbranným a chránícího pořádek. Korejská tragikomedie ze života, u které se člověk musí zamyslet, jestli opravdu není smyšlený svět plný hrdinů lepší než realita. Opravdu se člověk musí nejprve zbláznit a odebrat se do tohoto světa aby byl schopen pomáhat a projevit přirozenou lidskost nám vrozenou a přesto všemi tak úspěšně potlačovanou? (Kiyoshi)

(více)

Recenze (45)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu roztomilej film a me moc potesil. Hlavne bych vyzvedl skvele a vtipne napady kdy filmari pasujou Supermanovy "nadprirozene schopnosti" do normalniho kazdodeniho zivota bez zazraku. Take scenar je vypilovany - vse do sebe logicky zapada, jen v zaveru tlaci rezije prilis na pilu. Hodne mi to pripominalo jine filmy (Kral Rybar treba) s tim, ze si tenhle Superman drzi stale svoji originalitu. No a hraje tam Jeon Ji-hyeon tak to jsem samozrejme ocenil. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Pro mě parádní herecký výkon Jeong-min Hwanga! To jak zahrál svojí roli bylo pro mě velice přesvědčivé... Má oblíbenkyně Ji-hyeon Jeon zde svůj um sice moc nepředvedla (ona jí to role ani moc neumožňovala), ale i tak roli novinářky zahrála pro mě dobře a mě nezklamala... Snímek sám může působit místy úsměvně díky Supermanovi, ale on vlastně úsměvný není... Tedy je a není, záleží na tom jak to člověk bere... Osobně uznávám, že jsem se prvních 45 min usmíval nad Supermanem a říkal si co to je zač, takový člověk fakt je? Ale zároveň jsem si ho oblíbil za jeho chuť a odhodlání pomáhat lidem... Ač někdo čekal co přijde, tak já opravdu netušil a proto následující puzzle z celé skládanky příběhu na mě dolehla o to více... Seděl jsem, koukal a ani nedutal... Naprosto jsem se zažral do příběhu a bylo mi ho líto... Scény jsem prožíval velice intenzivně, jako by se to stalo mě (tohle se mi stává často, ale jen u Asijských filmů, proto je mám tak rád)... Každým okamžikem mě film fascinoval a pohlcoval více a více a nedat mu plný počet hvězdiček, tak si dám facku... Pro mě velice intenzivní zážitek, který zapříčinila hlavní postava Supermana a jeho věta "Minulost se nedá změnit, ale s budoucností je to jinak, dá se změnit." na mě zapůsobila jako rána do zad, i když toto v životě říkám hodně lidem a sám se tím řídím... ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

3-4 hvězdičky a mírné zklamání. Námět je sice dobrý - příběh muže, který se zbláznil po smrti své ženy a dcery v autonehodě a od té doby si myslel, že je supermanem a pomáhal všem lidem okolo; konec je také pěkný a dojemný, navíc Hwang Jeong-min hrál svou roli hodně přesvědčivě... to všechno ano. Co mě však zklamalo, byla Jeon Ji-hyeon, má oblíbená korejská herečka, kvůli které jsem se taky na film podívala. Jistě, takový příběh sice potřeboval jistého sledovatele, komu se život a motivy "supermana" odhalí, ale právě proto tam byla její role taková nijaká a její charakter naprosto nevykreslený. Zkrátka taková loutka, která kouká, co to ten superman vlastně dělá. Krom toho, první polovina filmu se hodně táhla, takže i když film má jen 102 minut, zdálo se mi, že měl víc než dvě hodiny. Proto mě pak "A Man Who Was Superman" trochu zklamal, protože obecně mám filmy s Jeon Ji-hyeon ráda a nejspíš jsem čekala, že to bude mnohem lepší. ~(3,6)~ ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První polovina byla vtipná a bláznivá. Ve druhé polovině na scénu přichází čisté drama a film nabírá do obrátek. Musím uznat, že takový zlom jsem vážně nečekala. Hwang Jeong-min svoji roli zvládnul nadprůměrně. Jen je škoda, že moje oblíbená Jeon Ji-hyeon nedostala více šancí k projevu. I tak jí to ale slušelo a hodila se mi tam. Zase trochu jiný pohled na jihokorejský film..pěkné, 4*. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s hodnotnou myšlenkou. V první části sledujeme podivném počínání muže, který je o sobě přesvědčen, že je supermanem, a ženy, jež natáčí o onom muži reportáž. Celá část působí dost humorně a mile. Postupně se dozvídáme o pravé totožnosti muže a o jeho minulosti, která jeho chování vysvětluje. Občas je lepší ztratit se ve své fantazii než trpět v kruté realitě... Avšak dokáže skutečně zhojit všechny rány? Rozhodne se zůstat ve svém světě, pro který je sice nazýván bláznem, ale naplňuje jej, anebo se začlení do společnosti a stane se obyčejným a „normálním“ mužem? ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama