Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do vojenské pevnosti přichází tísňová telegrafická zpráva z nedalekého městečka, které bylo napadeno indiány. Velitel pevnosti posílá své nejzkušenější muže vedené seržantem Merrym (Frank Sinatra), aby incident vyšetřili. Když ale vojáci dorazí do města, zdá se být prázdné. Nikdo netuší, že indiáni však ještě neřekli své poslední slovo... (dopitak)

(více)

Recenze (5)

Mol 

všechny recenze uživatele

Film je dobrej, ale nevyhnul se klasickejm nesmyslům typu: indián spadne z koně a je plně schopně bojovnej, ale vzápětí je bouchnutej lopatou do boku těla a padne jako mrtvej. Rat Pack byl asi zlitej na kurvy, když točili takový scény. To ovšem nevadí, protože je tady Sinatra a Martin a co chtít víc? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mám tu čest být první, kdo k tomuto výbornému westernu s hvězdným obsazením přidává komentář, hodnocení, obsah a zařadí jej do filmotéky. ___ Sturges (režisér fenomenálních filmů jako Sedm statečných, Velký útěk atd. atd.), pracuje s námětem o zfanatizované skupině indiánů mstících se bledým tvářím, které vyhubily jejich buffalos. Frank Sinatra, Dean Martin a Sammy Davis Jr. - trojka vtipálků k pohledání, doplněná ještě o umírněného Petera Lawforda.____Sergeants 3 je také jediný film, ve kterém uvidíte Dean Martina střílet po indiánech bengálským ohněm nebo hrát s kovářem poker o svěrky a kladiva. ___Aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, je nutné poznamenat, že western je v některých detailech hodně naivní (stálo by bývalo za to si se scénářem víc pohrát). (Pro velký úspěch) si o rok později Sinatra s Martinem střihli další pecku žánru, western Čtyři z Texasu, tentokrát ale z civilního prostředí. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Herecká štvorka si to užíva pod vedením legendárneho režiséra, humor striedajú vážnejšie situácie, ale v konečnom dôsledku sa nedá povedať, žeby išlo o nejaký zázrak. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém jsem viděla pospolu všechny členy Rat Packu, a hned trochu zklamání. Příběh je vyprávěn takovou naivní formou a u kulis je až moc často vidět, že byly kreslené; to by samozřejmě nevadilo, pokud by se pětice vydala cestou nadsázky a humoru, ale u seriózně pojatého westernu mi to trochu nesedí. Ano, je pravda, že Sergeants 3 nabízí momenty ve stylu: Dean hraje poker s kladivy a noži místo žetonů; na můj vkus je jich ale žalostně málo. Pokud skutečně toužíte vidět Martina a Sinatru v rolích kovbojů a dokážete oželit zbytek Rat Packu, zkuste možná radši "4 for Texas". ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi do polovice výborná westernová komédia so super akčnými scénami (proste Sturges). Potom to začne byť čudné s čudnými Indiánmi v čudnej štúdiovej jaskyni. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je remakem filmu Gunga Din (1939), ovšem producenti zjistili, že potřebují odkoupit autorská práva na původni titul až po dotočení. Byli poté nuceni autorům zaplatit vysoké poplatky, než mohli začít film vůbec distribuovat. (Mol)
  • Jedná se o poslední film, ve kterém hraje všech pět členů Rat Packu. Nedlouho po jeho natočení se spolu Sinatra a Lawford pohádali; Lawford byl donucen skupinu opustit a už nikdy se na velkém plátně s žádným jiným členem Krysí smečky neobjevil. (StarsFan)

Reklama

Reklama