Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Dospívající Ládínek si pro své "úniky z domova" pořídí nafukovacího Gullivera skrytého ve futrálu od houslí, s kterým pak podniká opravdu daleké výlety doprovázen věrným Zorrem, který v pozdějších dílech dokonce mluví. Úžasný nápad, který je úžasně propracovaný. Skvělé dialogy, skvělé "hlášky", přičemž vše nepostrádá určitou hloubku. Ač jde o sci-fi, neztrácí ani kontakt s realitou, protože na vzdálené planetě se většinou odehrává něco, co bylo "rozehráno" v úvodní partii v rodině Smolíkových. Jednotlivé planety pak představují některé naše problémy "ad absurdum" - tak se na ně můžeme podívat trochu z jiného úhlu - a nechat se formovat, pokud chceme (fantazii, ale i myšlení a cítění). Pro mě úžasně nadčasový seriál. Zajímavé komentáře: Šandík, Lima, Subjektiv, Karlos80 a flanker.27. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že po letech zjistím, že se mi tenhle seriál zdál dobrý jen z nostalgie, ale není to tak. Z každého dílu tryská gejzír fantastických a bláznivých nápadů, kterým první ani třetí série nemůže rovnat. Řada z nich má navíc velice trefný přesah do reality - ať už jde o války bez příčiny, ovládnutí lidí stroji nebo šílené zrychlení životního stylu. A obzvlášť tvůrce obdivuji za odvahu ve své době vytvořit placatou planetu a planetu postavenou na hlavu, které se u nás nesměly vysílat. Vytkl bych jen jedinou věc - pomalost vyprávěcího tempa a desetisekundové záběry chůze nebo startu rakety. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slovo geniální patří k nejnadužívanějším slovům nejen na těchto stránkách, ale tento seriál je přesně tím příkladem, kdy mnohé superlativy k jeho hodnocení nepostačí. Přehlídka fantazie, ujetých nápadů, ale i trefné satiry, to vše v mimořádně pohodovém balení, kterým nás provázejí jízlivé slovní přestřelky mezi Ládínkem a Zorrem. I Simpsonovi ve své nejvrcholnější formě se tomuto maďarskému zázraku dívají na záda. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Netradiční animovaný seriál od našich uherských sousedů, který běžel v telce během dětství mých rodičů se konečně loni dostal zpátky na obrazovky a já měl možnost údajný kult vyzkoušet. A musím uznat, že jsem se nestíhal divit, jak vynalézaví dokázali maďarští animátoři být už před těmi téměř padesáti lety. Epizody jako Pohádková, Zrychlená nebo Bláznivá planeta naprosto miluju! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Díky, že Prima Cool konečně nasadila něco, co už nevysílá deset let furt dokola. Abych se přiznal, trošku jsem se obával, že po mnoha a mnoha letech shledám, že je to vlastně docela nuda a blbost. Ale ono je to fakt dobré. Pořád. A je to vtipnější a zábavnější, než hromada věcí a pořád to úžasně funguje. Takže i já... na to plné hodnocení to prostě fakt je. Protože je to prostě strašlivě dobré. A vtipné. A geniální. A protože je to i pět hvězd z nostalgie, je to vlastně hvězd deset. Ládínek je plný úžasných, bláznivých nápadů, které dnes fungují snad ještě víc, než tenkrát. Nadčasová záležitost. 100%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V názvu každého dílu je slovo „planeta“. (R´Hell)
  • V anglickom preklade Miazgovov zanechali ako v jedinej krajine, kde boli preložení, všetky pôvodné mená (napr. Gézá, Máris, atď.). (Greenpeacak)
  • Seriál bol v 80. rokoch mimoriadne úspešný aj v zahraničí. Bol vysielaný na Slovensku, v Česku, Nemecku, Taliansku, Francúzsku, Rakúsku a Poľsku. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama